HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

První přátelský zápas má za sebou i B-tým

Do přípravné fáze vstoupil dnes i „B“ tým Spartaku Pelhřimov. Ve Světlé nad Sázavou se střetl s TSV Reissenberg, který nastupuje ve třetí nejvyšší německé soutěži. Navíc i v tomto klubu nalezneme českou stopu, jelikož hlavní trenér TSV je Stanislav Mečiar, bývalý hráč Dukly Jihlava, Pardubic či Hradce Králové a jako trenér působil i v Trutnově. Tým vedený trenérským duem Dvořák – Šáda nakonec odcházel z ledu jako smutnější po prohře 2:4.

Reissenberg
Světlá na Sázavou
18.08.2012
17:00
4:2
(3:0, 1:0, 0:2)
Pelhřimov B
Branky: 57. Kubíček (Zadražil, Vrátný), 58. Zadražil (Vrátný) Vyloučení: 1:4 Střely: 32:24

SPB:

K prvnímu přátelskému zápasu si B-tým přizval i hráče působící v prvním týmu. Do brány se postavil Jan Čekal, jenž musel čelit dvaatřiceti střelám soupeře. Hlavními obranými pilíři se stali Dominik Kasalý, Beneš či Zdeněk Jelínek. V obranných řadách se též objevil trenér Radek Šáda. Jako nejúdernější formace se ukázala ta první. Podílela se na obou gólech, přičemž dva body si připsali Jan Zadražil za gól a asistenci a Dominik Vrátný, který měl po zápase na kontě dvě gólové přihrávky.

Jako rozhodující se ukázala první třetina, ve které německý celek nasázel tři branky a svůj náskok po celý zápas udržoval. Pelhřimov až v samotném závěru dokázal dvěma góly zkorigovat utkání na konečných 4:2 pro TSV Reissenberg.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Spartaku Pelhřimov B): Nevydařila se nám první třetina, kterou jsme prohráli 3:0. Soupeř byl v úvodu lepší. Lépe bruslil a celkově nás přehrával. Nám chyběla přesnost přehrávek a rychlost bruslení. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil, ale gól bohužel vstřelil opět soupeř. V poslední části jsme už německý celek přehrávali, ovšem branku se nám podařilo vstřelit až v 57. minutě a druhý gól v čase 57:30, což už bylo na obrat v zápase pozdě.

Tomáš Bečka