HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Plameny uhasil hattrickem Marek Hadrava

Další přátelský zápas zavanul Spartak na led do Žďáru nad Sázavou. Pelhřimov byl od začátku úspěšnější a hned v první třetině si vybudoval dvoubrankový náskok. Druhá perioda byla na skóre vyrovnaná, ale ta třetí opět patřila Melounově partě. Velkou zásluhu na další výhře nad rivalem měl Marek Hadrava, který zaznamenal svůj první hattrick za A-tým, přičemž na všechny tři branky mu asistovali Bezděk s Kubátem.

Žďár nad Sázavou

31.08.2012
18:00
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 35. Střecha (Plachý J.), 49. Doležal (Kočan, Man) - 1. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 19. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 28. Plachý (Tecl), 42. Hadrava Marek (Kubát, Bezděk), 45. Adam Rozhodčí: Fiksa – Zídek, Kopeček Vyloučení: 3:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 170 Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5

ZNS: Linhart (41. Černý) – Staněk, Střecha, Krejnus, Pleva, Smejkal, Doležal, Kolda, Sobotka R. – Kunstmüller, Březina, Plachý J. – Ježek, Vítek, Dítě – Kočan, Kotlík, Man – Havelka, Hron, Slavík, Fúzik

PEL: Čekal – Tobola, Rašner, Adam, Veselý, Fibikar, Kasalý, Martínek, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Hadrava Marek, Kubát, Bezděk - Hadrava Martin, Votápek, Barták

Neuběhla ani minuta hry a v čase 0:46 se Pelhřimovští zásluhou Marka Hadravy radovali z otevření skóre – 0:1. Domácí se chtěli z této neočekávané situace rychle otřepat. Vrhli větší sílu do útočení ve snaze vyrovnat skóre, ale Spartak hrozil účinnými protiútoky. Ty musel likvidovat pozorný Tomáš Linhart.

V závěru třetiny se výtečně uvolnil hostující Tecl, ale s jeho ránou si znovu Linhart poradil. Hostům dobře vyhovoval nastavený metr sudího, který nemusel do té doby vylučovat. Minutu před první sirénou znovu udeřil Marek Hadrava se svojí produktivní formací a poslal parádní tečí Pelhřimov do dvougólového vedení .

Na začátku druhé třetiny přišel tlak domácích, který byl podporován hloučky příznivců. Opět však mohlo udeřit na druhé straně, ale skvělým zákrokem se vytáhl Linhart. Toto varování si ale hráči Plamenů nevzali k srdci a Plachý zvýšil vedení na 0:3 pro hosty, když ve 28. minutě překonal už zoufalého Linharta.

Od druhé poloviny zápasu se do hry vložil rozhodčí a začal pískat fauly na obou stranách. Tato situace zapůsobila na domácí jako živá voda. Ve 35. minutě prostřelil z mezikruží výborného Čekala Střecha, jenž snížil na 1:3.

Do třetí části poslali domácí místo Linharta nového brankáře Lukáše Černého, kterého za necelých pět minut přivítali hosté dvěma ukázkovými góly. Ve 42. minutě završil svůj hattrick Marek Hadrava a o tři minuty později Adam uzavřel střeleckou potenci Spartaku pátým gólem. V závěru už jen Žďár korigoval výsledek brankou Doležala, který tak snížil výraznou porážku svého týmu na 2:5.

Tomáš Bečka