HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si veze od Vajgaru sedmigólový debakl

Ke svému pátému zápasu odcestoval Pelhřimov na led Vajgaru. Již od úvodních minut se domácí pevně chopili kormidlo utkání a v poklidných vodách si dopluli pro vítězství. Na tom zadělali v sedmé minutě, kdy se poprvé prosadil Záhora. Do konce třetiny navýšil na 2:0 Trummer. Ve druhé části přidali domácí další tři branky a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Otázka jen zněla, kolik branek si Pelhřimovští odvezou na cestu domů. Bohužel pro Spartak jich bylo sedm. Čestný úspěch hostů zaznamenal ve 49. minutě Siřiště.

Jindřichův Hradec

24.08.2012
18:00
7:1
(2:0, 3:0, 2:1)
Pelhřimov B
Branky a nahrávky: 7. Záhora (Tržil, Tupý), 9. Trummer (Pribyl, Horváth), 23. Skokan (Záhora), 29. Mazanec (Skokan, Záhora), 39. Chmel (Kocar, Kupec), 53. Přibyl (Horváth, Trummer), 58. Dvořák (Kupec) - 49. Siřiště (Moucha) Rozhodčí: Slavík - Sváček, Erben Vyloučení: 5:10 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 182 Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1

JHR: Kubeš (30.Krásný) - Maryška, Trummer, Kohút, Tržil, Popelka, Přibyl, Fiala, Tomšík, Mazanec, Záhora, Skokan, Jasanský, Schmidt, Horváth, Tupý, Kocar, Dvořák, Kupec, Chmel.

SPB: Čekal (30.Jíra) - Šáda, Martínek, Beneš, Kasalý, Jelínek Z., Čurilla, Votápek, Hadrava, Barták, Moucha, Knězů, Siřiště, Vrátný, Kubíček, Zadražil, Hubata, Jelínek M.

Od úvodní buly měli domácí více ze hry a hned v první minutě mohl skórovat Kocar. Vykoledoval si faul Šády, ale tato přesilová hra zůstala nevyužita. Pak o sobě dali vědět budějovičtí junioři ve službách Vajgaru. Přibyl o fous minul branku, další šanci měl i Jan Trummer, jehož otec u Vajgaru v ročníku 2003/2004 hrával.

V páté minutě vyprášil Čekalovy betony Záhora. Za hosty kontroval Hadrava, ale na Kubeše si nepřišel. Další šance domácích na sebe nenechaly dlouho čekat. Konkrétně to zkoušeli opět Trummer, Přibyl nebo Tomáš Tupý. Skóre se poprvé změnilo v sedmé minutě. Daniel Záhora dostal nabyto mezi kruhy a bylo to 1:0.

Neuběhly ani dvě minuty a vedení domácích se navýšilo o dva góly, když Trummer uklidil puk za záda Jana Čekala. Šanci si vypracoval i Pelhřimov, konkrétně Hubata. Ale ani jeho pokus neskončil za zády hradeckého gólmana. Ve 14. minutě se zkoušel v oslabení prosadit domácí Skokan, ovšem bez úspěchu. O dvě minuty později se ocitl v solidní šanci Tomáš Tupý, ale skóre zůstávalo stále stejné.

Domácím barvám vyšel vstup do druhé třetiny. Aleš Skokan dostal před brankou puk od Záhory a rázem svítilo na ukazateli 3:0. Za hosty kontroval Marek Moucha, ale jeho rána golfem minula branku. Pak přišly okamžiky Marka Hadravy. V rozmezí minuty se propracoval do tří slibných šancí, leč ani jedna nebyla zužitkována. Stejným způsobem na něj navázal i Siřiště.

Převahu hostů narušil ve 29. minutě Mazanec, který byl na konci pohledné akce, která znamenala vedení domácího celku 4:0. V závěru druhé třetiny se na ledě přiostřilo, když ostrý faul kolenem schytal Lukáš Maryška. Tato početní výhoda nakonec brankou skončila. Ondřej Chmel dostal ideální přihrávku na modrou čáru a puk se zastavil až za zády střídajícího Jíry.

První šancí třetí třetiny byl pokus Hadravy. Jeho pokus však Krásný pohotově zneškodnil svým podpaždím. V úvodu 44. minuty měl příležitost Hubata, ale před odkrytou brankou nezpracoval skákající puk.

Více ze hry měli však stále domácí. Do šance se propracovali Kocar s Trummerem, Přibyl nebo Tupý. Branka však padla na druhé straně. Siřiště zakončil ranou po ledě a snížil na 5:1.

Parádičku si připravili hradečtí hokejisté na 53. minutu. Přibyl dostal parádní pas po akci na jeden dotek od parťáků z útoku, a vrátil tak domácím pětigólové vedení. Tečku za zápasem učinil kapitán Vajgaru Dvořák, který upravil stav celého utkání na 7:1 pro své mužstvo.

Pelhřimov tedy nedokázal navázat na předešlou výhru na svém ledě a z Jindřichova Hradce si odváží sedm branek. Odčinit tento výsledek může Spartak již za týden na ledě Žďáru nad Sázavou.

autor reportáže: Jan Wirkner, klhvajgar.cz

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Spartaku Pelhřimov): Ač je skóre vysoké, tak z naší strany to úplná tragédie nebyla. Hlavně se projevil věkový rozdíl. Zatímco my jsme měli k dispozici mladé kluky, Vajgar hrál v podstatě kompletní. Především jejich první pětka nás přehrávala. My jsme si taktéž vytvořili několik šancí, ale bohužel jsme gól nedali. Skóre je vysoké, ale herní projev tomu příiš neodpovídal.

Tomáš Bečka