HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si v přípravě připsal další vítězství

Třetí vystoupení v řadě si dnes připsali pelhřimovští hokejisté a podruhé za sebou odcházeli jako vítězové. V první třetině si domácí vybudovali dvoubrankový náskok, ze kterého Milevsko jedním gólem umazalo. Ovšem druhá perioda patřila Spartaku, který nasázel další tři branky, a o osudí zápasu tak bylo rozhodnuto. V poslední části přidaly obě strany po jedné brance, čímž se stanovilo konečné skóre 6:2.

Pelhřimov

17.08.2012
18:00
6:2
(2:1, 3:0, 1:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 12. Hrbatý (Plachý, Adam), 15. Martin Jelínek (Votápek), 30. Plachý (Adam, Hrbatý), 38. Bezděk (Martin Hadrava), 40. Bezděk (Marek Hadrava), 52. Bezděk (Marek Hadrava, Martin Hadrava) – 19. Paule (Burda), 54. Paule (Fořt) Rozhodčí: Jechovtek – Lhotský, Špur Vyloučení: 9:7 Využití: 1:2 V oslabení: 0:0 Diváci: 150 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2

PEL: Čekal (30. Jíra) - Adam, Kasalý, Fibikar, Veselý, Martínek - Plachý, Votápek, Hrbatý - Martin Hadrava, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Jelínek, Zdeněk Jelínek, Beneš

MIL: Pipek - Novák, Mišek, Silbernágl, Hlinka, Bartůněk, Fořt, Hamelre, Urbanec, Schirmer, Sýbek, Pavlečka, Čumát, Špánek, Burda, Paule, Horálek, Srdínko, Lombardi, Gruber

Pelhřimov byl hned od úvodních minut lepším týmem a udával tempo hry. Důkazem toho se stal únik Martina Jelínka a Votápka při vlastním oslabení, leč mladší z bratrské dvojice Jelínků minul klec Milevska. V sedmé minutě měli Pelhřimovští možnost zahrát si minutu a třináct sekund dlouhou přesilovku pět na tři, avšak do žádné velké šance se domácí nedostali.

Osm minut před koncem první třetiny si již diváci mohli naplno zakřičet gól. Plachý našel křížnou přihrávkou Hrbatého, který zametl puk za Pipkova záda. O tři minuty později Spartak svůj náskok ještě navýšil. Votápek vyhrál buly na Martina Jelínka, jehož pohotovou střelu zastavila až síť v milevské bráně.

Neuběhla ani minuta a Martin Hadrava se sám řítil na Pipka. V souboji kdo z koho uspěl jihočeský gólman. I hosté měli příležitost si zahrát v pěti proti třem a tuto možnost, na rozdíl od Pelhřimova, dokázali přetavit v kontaktní gól. Špatnou rozehrávku domácích potrestal Paule.

Druhou třetinu opět lépe načal domácí celek, který si vypracoval řadu šancí, ovšem až do poloviny utkání mířil slepými. Poté se urodila krásná kombinace na jeden dotek, kterou zakončil do prázdné brány Plachý.

V polovině druhé části Pipek absolvoval další souboj muž proti muži. Tentokrát se na něho řítil Hrbatý, a stejně jako Martin Hadrava, si na čtyřiadvacetiletého gólmana nepřišel. To však již neplatilo o Bezděkovi, který tři minuty před koncem druhé třetiny zvýšil na 4:1.

Vše už se schylovalo k odchodu do kabin, když si vzal puk Marek Hadrava, prokličkoval útočnou třetinou, následně vystřelil a z dorážky se osm sekund před koncem trefil znovu Bezděk.

Třetí třetina už byla pouhou formalitou, jelikož Pelhřimov držel vedení pevně ve svých rukou a Milevsko nemělo síly na výraznější zvrat. Navíc v 52. minutě dokonal Bezděk svůj hattrick. Na konečných 6:2 z pohledu domácích upravil druhým gólem v utkání Paule.

Pelhřimov tak zvládl další utkání a už se může těšit na úterní souboj, kdy přivítá rivala ze Žďáru nad Sázavou.

Tomáš Bečka