HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.08.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak v úvodu přípravy prohrál s Táborem 4:7

První z řady přípravných duelů mají za sebou pelhřimovští hokejisté. Bohužel hned na úvod nestačili na nováčka druhé ligy a s Táborem prohráli vysoko 4:7. Kohouti se po 13. minutách dostali do třígólového trháku, na který domácí odpověděli dvěma brankami v závěru periody. Hosté znovu poodskočili na rozdíl dvou branek, jenž se domácím podařil smazat. Poslední slovo však měli svěřenci trenéra Matušíka. Na tři trefy v závěru už Pelhřimovští odpověď nenašli.

Pelhřimov

10.08.2012
18:00
4:7
(2:3,1:1,1:3)
Tábor
Branky a nahrávky: 18. Rašner (Bezděk), 20. Bezděk (Adam), 39. Hubata (Bezděk), 45. Hadrava - 7. Hermach, 12. Kratochvíl (Šulčík), 13. Kratochvíl (Pechánek), 25. Hlaveš (Seidl, Ošmyk), 47. Šulčík (Šimánek), 59. Pechánek (Seidl), 60. Šulčík Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Šťastná Vyloučení: 6:10 Využití: 1:2 V oslabení: 1:0 Diváci: 150 Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:7

PEL: Čekal (30. Jíra) - Rašner, Adam, Beneš, D.Kasalý, Z.Jelínek, Martínek, Koutný - Martin Hadrava, Bezděk, Hubata - Martin Jelínek, Marek Hadrava, Votápek - Vrátný, Barták

TAB: Panec - Hastrman, Cifreund, Ošmyk, Hlaveš, Kakos, Hošek - Kratochvíl T., Pechánek R., Pechánek T., Perník, Heřmánek, Kolomý, Šrámek, Šulčík, Seidl

Do pelhřimovské branky se od první minuty postavil gólman Čekal, který by měl po většinu sezony hájit klec Spartaku. Polovina týmu se skládala z hráčů, kteří budou v tomto ročníku hájit barvy druhého týmu. Jako kapitán vedl své mužstvo na led Libor Bezděk.

Domácí začali aktivněji a krátce nato měli možnost první přesilové hry, ovšem ta zůstala nevyužita. Na druhé straně si Čekal poprvé sáhnul na puk až po třech minutách. V sedmé minutě však pelhřimovský strážce branky už musel lovit puk ze své sítě. Nejprve předvedl skvělý zákrok na brankové čáře, leč kotouč se stále povaloval v brankovišti. Obránce Adam ho neuklidil do bezpečí, a tak se k němu dostal Heřmánek, který otevřel skóre utkání.

O dvě minuty později mohl odpovědět právě bek Adam. Po přihrávce od kolegy z obrany Rašnera se ocitl tváří v tvář gólmanovi Panecovi. Jeho klička do forhendu však skončila na pravém betonu brankáře. Strážce táborské svatyně si fanoušci jistě pamatují ze druhého čtvrtfinále před dvěma lety proti Milevsku, kdy Pelhřimov doma vyhrál 1:0.

V polovině první dvacetiminutovky měl obrovskou šanci Radek Pechánek, když se sám ocitl před Čekalem. Jeho bekhendový pokus zastavila až v ochranná síť. Co se nepovedlo Pechánkovi, dokázal ve 12. minutě Kratochvíl. Zprava najížděl na domácí bránu a svůj pokus přetavil ve druhý gól hostů.

O necelou minutu však bylo ještě hůř. Po chybě obránce Martínka se dostal před Čekala opět Kratochvíl a pro své mužstvo vybudoval tříbrankový náskok. Tím ale gólové hody neskončily. Na 1:3 z pohledu domácích snížil Rašner a 57 sekund před koncem se prosadil i domácí kapitán Bezděk, čímž bylo skóre na světelné tabuli rázem veselejší.

Spartak se snažil hned na začátku prostřední části vyrovnat. Jenže místo toho přišla povedená střela Hlaveše od modré čáry a Tábor rázem vedl znovu o dvě branky. Další jiskřičku naděje pro svěřence trenéra Padělka vykřesal ve 39. minutě Hubata.

Ve třetí třetině se povedlo pelhřimovským bruslařům poprvé vyrovnat výsledek. Martin Hadrava vytrvale napadal při vlastním oslabení, za bránou se zmocnil puku, se kterým vykroužil až před branku a střelou pod horní tyčku vyrovnal na 4:4.

Bohužel pro Spartak si Kohouti rychle přivlastnili vedení zpět na svou stranu. Šulčík využil zaváhání domácí defenzivy a prostřelil gólmana Jíru, který v polovině zápasu nahradil Čekala.

Šance se střídaly na obou stranách, ovšem střelcům se nedařilo v zakončení. Dvě minuty a sedm sekund před závěrečnou sirénou si domácí lavička vzala oddechový čas a odvolala gólmana. Místo vyrovnání však přistály v opuštěné kleci ještě dva puky zásluhou Tomáše Pechánka a Romana Šulčíka.

Pelhřimov tak zahájil letní přípravné zápasy prohrou nad hosty od Jordánu 4:7. Možnost opravy bude mít již v úterý, kdy na jejich led přijede rival z Jindřichova Hradce.

Tomáš Bečka