HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2012 | Tomáš Bečka, Michal Nový | A-tým

Spartak na nedělní výhru nenavázal, z Brna si veze vysokou prohru

Takovýto debakl asi nikdo neočekával. Po 36 sekundách hry se domácí ujali vedení, které navýšili po minutě a půl. Do první přestávky inkasovali hosté ještě jednou. Ve druhé části rozpoutali hráči Techniky na ledě hotové peklo, když Spartaku nasázeli během čtyř minut kvarteto branek. Čestný úspěch pelhřimovských hráčů v prostřední dvacetiminutovce zaznamenal Zelený. Ve třetí periodě přidalo Brno ještě dvě branky a na konečných 9:2 uzavřel kapitán Tecl.

Technika Brno

08.02.2012
18:00
9:2
(3:0, 4:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Mráz (Benýšek, Rajnoha), 3. Jurča (Bělohlávek), 19. Matouš (Bělohlávek, Zapletal), 32. Sedláček (Strýček, Česnek), 33. Bělohlávek (Jurča, Zapletal), 35. Gabriška (Česnek, Benýšek), 36. Rajnoha (Zapletal), 52. Mráz (Rajnoha), 55. Mráz - 39. Zelený (Tecl), 56. Tecl (Adam)

TEC: Novák - Klimeš, Vozdecký, Habrovec, Žalud, Strýček, Zapletal, Hájek - Mráz, Sedláček, Rajnoha, Česnek, Benýšek, Odehnal, Matouš, Bělohlávek, Gabriška, Šedý, Jurča

PEL: Dolejš (35. Čekal) - Zelený, Adam, Rašner, Kasalý, Martínek, Tecl, Randa, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Vrátný, Votápek, Hadrava Marek, Havel

Pelhřimov nevstoupil do utkání proti Technice úplně šťastnou nohou. Už po půl minutě domácí odebrali soupeři kotouč, Benýšek vyslal na zteč Zdeňka Mráze a ten první střelou na bránu propálil Dolejše . Svěřenci trenéra Melouna se ani nestačili vzpamatovat a v jejich síti se objevil druhý kotouč. Po 129 odehraných vteřinách zvýšil na 2:0 Petr Jurča, kterého na hraně brankoviště našla povedená přihrávka Bělohlávka. Domácí tým i měl i nadále převahou, která vyústila třetím gólem Techniky. Do kroniky utkání vstřelenou brankou se zapsal Michal Matouš.

Průběh zápasu ve druhém dějství prakticky kopíroval první část Hosté dál působili velmi zaraženě a až do poloviny utkání neměli žádnou větší šanci. Přišla až ve 31. minutě, kdy po přihrávce zpoza brány Nováka ohrozil Votápek, ale brněnský gólman svůj tým podržel. Po této ojedinělé akci domácí opět zvýšili obrátky a hned o pár sekund později kapituloval Dolejš počtvrté. Při signalizovaném vyloučení Strýček našel u tyčky Sedláčka a ten jen zametl puk za čáru - 4:0. Po této brance brněnští trenéři stáhli ze hry gólmana Nováka a mezi tyče se postavil Vrba. A ten zpočátku jen přihlížel domácí kanonádě. Ve 33. minutě proděravěl betony Dolejše Bělohlávek, o dvě minuty později vymáchali nešťastného gólmana Spartaku Česnek se zakončujícím Gabriškou - 6:0. Po šestém gólu Dolejš sám odjel na střídačku a jeho místo zaujal náhradník Čekal. O čistý štít však přišel prakticky ihned. Zapletal nahrál před bránu Rajnohovi a nový muž v pelhřimovské svatyni si sice na kotouč sáhl, nicméně puk se přesto došoural za jeho záda . Ve 39. minutě se podařilo rozsvítit červené světlo i hostům, a to po střele Zeleného, jejíž směr zřejmě byl změněn o tělo některého z hráčů v hloučku před Vrbou.

Závěrečná dvacetiminutovka už se hrála jenom z povinnosti. Nejprve měla Technika k dispozici sto sekund dlouhou přesilovku 5 na 3, ale ta skončila neúspěšně. Pak se dvakrát v krátkém sledu ke hře v početní převaze dostali i hosté, ale jejich počínání působilo poněkud rozporuplně. Nejdříve vystihl jejich rozehrávku Klimeš, ale Čekal duchapřítomně svůj tým uchránil od další pohromy. Poté ujel v tandemu Kamil Rajnoha se Zdeňkem Mrázem a druhý jmenovaný měl před sebou poloodkrytou bránu - 8:1. O pár chvil později brněnský ostrostřelec Mráz dokonal hattrick, a to z pozice bezprostředně u Čekalovy tyče . Poslední slovo nakonec přece jen vyřkli hosté. V 56. minutě se do útočného pásma propracoval Martin Tecl a jeho překvapivý bekhendový pokus z kruhu skončil v horním rohu Vrbovy klece.

Po této vysoké prohře tak pelhřimovští hokejisté definitivně ztratili možnost zahrát si ve vyřazovacích bojích, protože Žďár nad Sázavou dokázal zvítězit nad Břeclav.

Tomáš Bečka