HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2012 | Tomáš Bečka, Jan Wirkner | A-tým

Spartak odjíždí od Vajgaru s prázdnou

Pelhřimovští hokejisté se vracejí od Vajgaru s prázdnou. V zápase byli soupeři nejblíže na dostřel v osmé minutě, kdy vyrovnával Martin Hadrava na 1:1. Pak už drželi otěže zápasu ve svých rukou jen domácí střelci. Ve druhé třetině se definitivně zlomil zápas, když Jindřichův Hradec třikrát překonal soupeřovu obranu. V poslední části se žlutomodří trefili dvakrát. Svěřenci trenéra Melouna si v každé třetině prosadili jednou, ale to na zisk tří bodů nestačilo.

Jindřichův Hradec

01.02.2012
18:00
6:3
(1:1, 3:1, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Dvořák (Chmel), 28. Voříšek (Dvořák), 29. Mazanec J. (Kadela, Tupý), 33. Markulinec (Heršálek), 41. Milotinský (Skokan), 51. Voříšek (Procházka, Mazanec J.) - 8. Martin Hadrava (Martínek, Zelený), 38. Hrbatý (Tecl, Kubát), 55. Vrátný (Adam, Zelený) Rozhodčí: Würtherle - Marek, Rybáček. Vyloučení: 1:4 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 470 Průběh utkání: 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 6:2, 6:3

JHR: Kubeš (Krásný) - Mazanec D., Heršálek, Markulinec, Milotinský, Skokan, Procházka, Chmel, Kocar, Voříšek, Tupý, Liška, Mazanec J., Záhora, Kadela, Ištvánik, Hastrman, Semrád, Klement.

PEL: Dolejš - Zelený, Adam, Plch, Kasalý, Randa, Martínek - Tecl, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Votápek, Hadrava Marek, Havel, Vrátný, Zadražil.

První desetiminutovka utkání byla asi nejpohlednější pasáží zápasu. V polovině 2. minuty kombinoval u mantinelu Kocar s Voříškem, tím trochu ukolébali hostující obranu, vyslali přesný pas před branku. Tam číhal Robert Procházka, ale sám byl trochu zaskočen svou příležitostí a puk do klece nezametl. O dvě minuty později byl ve slibné pozici pelhřimovský Jan Hrbatý, ale bohužel minul branku. Vajgar si poté zahrál přesilovou hru, Kocar pálil vedle, stejně jako o pár vteřin později Robert Procházka. Hradecký tlak pokračoval, Vajgar dál kombinoval a Marek Dvořák otevřel skóre, když zametl puk do branky po přihrávce Jaroslava Kocara – 1:0. V polovině osmé minuty bylo vyrovnáno. Martin Hadrava se nenechal zdeptat dotírajícím Robertem Procházkou, vystřelil skrz hradeckého beka a Kubešovi zapadla jeho střela do branky. Poté následovaly šance domácích, Milotinský nevyužil zaváhání pelhřimovské obrany, a ani Skokanovi se nedařilo při brejku. Ještě zpoza branky chtěl přihrát před brankoviště Milotinskému, ten však těžký puk nezpracoval nejlépe. Poté hra trochu zvolnila na tempu, více ze hry sice měli domácí, ale hokejovou krásou zbytek první třetiny nevynikal. Za domácí to zkoušeli, Skokan, David Mazanec nebo Robert Procházka. Na začátku 17. minuty se pelhřimovskou obranou proháčkoval Marek Dvořák, probil se až před Dolejše, ale při zakončení trefil pouze hrudník mladého pelhřimovského gólmana.

První vážnější situaci druhého dějství přinesla 22. minuta. Spartak se vydal do brejku dvou na dva, Votápek však mířil pouze do hrudního koše Tomáše Kubeše. Na konci 24. minuty vystřelil od modré Robert Procházka, Voříšek chtěl jeho projektil tečovat, ale Dolejš měl k puku přeci jen o fous blíže. Ve 28. minutě měl slušnou šanci Tecl, ale červené světlo se rozsvítilo na druhé straně kluziště. Marek Dvořák se nenechal obrat hostující obranou o puk, natlačil se na dostřel Dolejše. Jednou rukou dokázal přihrát na druhou stranu brankoviště Luboši Voříškovi a ten bez problémů dopravil kotouč za záda Daniela Dolejše. Uběhlo 16 vteřin, Eduard Kadelá nádhernou přihrávkou našel na kruhu Josefa Mazance, jehož střela krásně zapadla za bezmocného strážce pelhřimovské svatyně .Neuběhly ani 4 minutky, na trestné lavici seděl Plch, když Luboš Heršálek vypálil od modré a Petr Markulinec lehce ztečoval puk do branky. Na konci 37. minuty putoval za katr Ondřej Chmel a hosté ukázali, že i v Pelhřimově umí dát pěkný gól. Spartak roztočil před Kubešem kolotoč plný rychlých přihrávek, puk se dostal k Janu Hrbatému, který z metru mířil přesně do odkryté části branky Jindřichova Hradce.

Třetí dějství začalo pro domácí parádně. Po 30 vteřinách hry dostal od Skokana přesný pas Michal Milotinský, který bekendovou kličkou pokořil Daniela Dolejše popáté. O minutu později měl šanci Pelhřimov, na konci brejku dvou na jednoho byl Marian Havel, který svou střelou Kubeše dvakrát nevylekal. V polovině 44. minuty byl ve slušné šanci Votápek, ale prudkou přihrávku od Tecla nenasměroval nejlépe. O dvě minuty později kombinoval první hradecký útok, ale Dolejš nakonec puk se štěstím chytil. Na konci 50. minuty neměli při zakončení dostatek štěstí Josef Mazanec s Danielem Záhorou. Po půl minutě skákal puk pelhřimovským brankovištěm, ale Milotinský ho do branky doklepnout nedokázal. Na konci 51. minuty předvedli domácí nejhezčí akci zápasu. Robert Procházka si vyměnil puk s Jaroslavem Kocarem, poté přesně přihrál na hůl Luboše Voříška, který stoprocentní šanci proměnil v šestý hradecký gól. V polovině 55. minutě se domácí obrana až moc nechala strhnout útočením, Spartak se vydal do brejku dvou proti Jaroslavu Kocarovi. Adam předal v jízdě puk Dominiku Vrátnému, který upravul na konečných 6:3.

Tomáš Bečka