HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.01.2012 | Tomáš Bečka, Redakce NED Hockey Nymburk | A-tým

Trápení pokračuje, Spartak nestačil na Nymburk

K dalšímu zápasu vyjel Spartak do Nymburka. A domů se vrací opět s prázdnou. Po první třetině prohrával již 0:2, když druhý gól inkasovali pelhřimovští hokejisté v samém závěru periody. Ve druhé dvacetiminutovce branka nepadla. Na tu čekali diváci až do 43. minuty. Bohužel padal znovu do pelhřimvské sítě. Pelhřimov tak po šesté za sebou prohráli a podruhé v sezóně nedal Nymburku ani gól. Kvůli vítězství Žďáru nad Chotěboří Pelhřimov klesl na deváté místo.

Nymburk

15.01.2012
17:00
3:0
(2:0, 0:0, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 16. Knesl (Šimek), 20. Martinec (Vlach, Němeček), 43. Velechovský (Tregl) Rozhodčí: Nečas Vyloučení: 6:6, navíc Pour 10 min OT Využití: 0:0 Diváci: 250 Vývoj utkání: 0:3

NYM: Blažíček – Knesl, Sem, Vlach, Šefl, Cicvárek, Tondr, F. Dvořák – Velechovský, Tregl, Šimek – Němeček, Sirotek, Martinec – V. Dvořák, Turinský, Weiss – Štěpán, J. Protivný, Kouřil

PEL: Dolejš - Rašner, Adam, Zelený, Kasalý, Martínek, Plch, Pour - Tecl, Martin Hadrava, Hrbatý - Kubát, Suk, Pometlo - Marek Hadrava, Votápek, Zadražil

Pelhřimovskou branku hájil v tomto zápase opět Dolejš, ale ani on nepřispěl k získání bodů. Skóre zápasu mohl otevřít domácí Němeček, jenže místo nahoru mířil jen do betonu pelhřimovského gólmana. Nymburk byl po celou úvodní část lepší a hosté hrozili jen z ojedinělých útoků. První střela, která se v zápase ujala, byla z hole obránce Knesla. Těsně před přestávkou pak domácí zvýšili na 2:0. Vlach napálil puk po ledě a Martinec jej tečoval přímo pod víko pelhřimovské branky mimo dosah Dolejše.

Ve druhé části domácí lehce polevili a hosté začali více vystrkovat růžky. Jenže v koncovce se jim opět nedařilo. Kapitán Tecl mířil v dobré pozici vedle a Zadražilovu tutovku zlikvidoval betonem Blažíček. V závěru třetiny přečkali hosté minutu a půl ve dvojnásobném oslabení, a sami pak dostali příležitost přesilové hry. V ní neproměnil vyloženou šanci domácí Kouřil, kterého vynuloval výborně chytající Dolejš.

Klid na nymburské hokejky přinesl až moment ze začátku třetí třetiny. Tregl našel zpoza branky volného Velechovského, který propasíroval puk za záda pelhřimovského gólmana. Nymburk ukolébán vedením hodně polevil, začal chybovat a hosté se dostali do několika vyložených příležitostí. Na Blažíčkovi si však postupně dvakrát vylámali další pelhřimovští bruslaři. Ani rána Zeleného z mezikruží se neujala. Úplný závěr okořenila pravá nefalšovaná bitka ve stylu kanadskoamerické NHL. V ní se do sebe pustil pelhřimovský Adam a o půl hlavy nižší nymburský Štěpán. Domácí Štěpán vyzyvatele Adama počastoval pár ranami pěstí a poté mu přetáhl dres přes hlavu.

Trápení pelhřimovských hokejistů tedy nekončí. Počtvrté nevstřelili hráči Spartaku ani gól a volný pád druholigovou tabulkou nemilosrdně pokračuje. Ve středu čeká pelhřimovské bruslaře jeden z klíčových duelů. V půlce tožit jedou do Žďáru nad Sázavou, se kterým si to v přímém souboji rozdají a poslední postupové místo.

Tomáš Bečka