HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.12.2011 | Tomáš Bečka, Redakce SHK Hodonín, foto: Robert Krůza | A-tým

Pelhřimov si veze z Hodonína desetibrankový příděl

Hokejisté z Pelhřimova nevstoupili do utkání šťastně a po první třetině prohrávali o dvě branky. Po začátku druhé periody snížil na jednogólový rozdíl Suk. Ovšem jak se později ukázalo, tak právě prostřední část rozhodla o celém dalším průběhu sobotního duelu., protože domácím se podařilo překonat pelhřimovskou obranu celkem šestkrát. Tím byl osud utkání zpečetěn. Hodonín naložil Spartaku na zpáteční cestu deset branek, když se hattrickem v hodonínském družstvu blýskli Jurásek a Špok.

Hodonín

10.12.2011
17:00
10:3
(2:0, 6:2, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Jurásek (Peš), 12. Peš (Jurásek), 26. Špok (Pokorný), 28. Jurásek (Peš), 30. Špok, 31. Kuba, 35. Jurásek (Hlavačka), 37. Skočovský (Kocák, Jurásek), 53. Charvát M. (Špok), 57. Špok (Kuba) - 22. Hadrava Martin (Kubát, Suk), 32. Plachý, 51.Plch (Suk) Rozhodčí:Coufal - Černý, Maťašovský Vyloučení:7:8, navic Komárek (HOD) 5+OK, Rašner (PEL) 10 minut, Kasalý (PEL) 5+OK Využití:4:1 V oslabení:1:0 Diváci:1359 Střely:53:27 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:3, 10:3

HOD: Peksa - Okuliar, Hlavačka - Peš, Jurásek, Kocák, Pokorný,Komárek - Špok, Kuba, Sajdl, Skočovský, Polesný - Charvát, Tomi, Fiedler, Horinka, Vrba

PEL: Čekal - Zelený, Beneš, Rašner, Plch, Kasalý, Adam - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Hadrava Martin, Suk - Votápek, Blažek, Havel - Zadražil, Sířiště, Hadrava Marek, Vrátný

Na jihu Moravy se do pelhřimovské branky postavil Jan Čekal a hned se musel v brance činit. Drtiči vstoupili do zápasu podle svého zvyku velmi aktivně a úvodní branka na sebe nenechala dlouho čekat. V sedmé minutě otevřel v přesilovce skóre Zdeněk Jurásek. Na pelhřimovský hokejkách se držel i kus smůly, když v 11. minutě olízla Kubátova střela horní tyčku. O pět minut později navýšil náskok domácích svou desátou brankou v sezoně Petr Peš. Drtiči tak po první třetině vedli o dvě branky a v pohodě kontrolovali vývoj utkání.

Druhá dvacetiminutovka byla plná branek a okořenila ji i dvojice pěstních soubojů. Ve dvaadvacáté minutě se hostům povedlo vstřelit kontaktní branku, když se střelou mezi betony prosadil Martin Hadrava. Po čtyřech minutách však Drtiči opět odskočili na rozdíl dvou branek, když se k pravé tyči Čekalovy brány trefil Martin Špok. Oranžovo-modrá družina se dál tlačila do útoku a mezi osmadvacátou a dvaatřicátou minutou rozjásali třináct stovek spokojených fanoušků hned třikrát. Nejdřív se podruhé v zápase trefil Zdeněk Jurásek, následně jej napodobil i Martin Špok, a šestý zářez přidal ve vlastním oslabení Jakub Sajdl.

Hosté nebyli po těchto zápase v dobrém psychickém rozpoložení. Ale zásluhou nejproduktivnějšího hráče týmu Plachého Spartak na chvíli přerušili střelecký koncert Drtičů. Ti ale měli ve svém rukávu schovány pro druhou třetinu ještě dvě branky. V pětatřicáté minutě zkompletoval Jurásek svůj hattrick. Tři minuty před druhou přestávkou zvyšoval už na 8:2 svou první brankou v dresu Hodonína obránce Skočovský.

Poslední třetina se už dohrávala jen z povinnosti. Jedinou otázkou bylo, na jaké cifře se zastaví skóre utkání. V úvodu závěrečné části nejprve Spartak vstřelil svou třetí branku, jejímž autorem byl obránce Plch. Tím byla ovšem střelecká potence Pelhřimova vyčerpána. To Žilkovi svěřenci dále útočili, ale na další trefu si domácí příznivci museli počkat až do třiapadesáté minuty. Zcela osamocen se před Čekalem zjevil Charvát a přesně vymetl pavučiny v pravé šibenici pelhřimovské klece.

Poslední trefu večera si připsal na svůj účet Špok, který stejně jako Jurásek dovršil hattrick. Po těchto momentech se Pelhřimov loučí s Hodonínem v poněkud smutné náladě, když si z místního zimního stadiónu odváží místo bodů deset gólů.

Tomáš Bečka