HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.12.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Derby mělo jednoznačný průběh. Domácí vyhráli s přehledem 6:1

Takto hladký scénář sledovaného zápasu mezi odvěkými rivaly už dlouho nebyl k vidění. Spartak nastoupil na Plameny ve velkém stylu, když v každé třetině vstřelil po dvou gólech. Z pelhřimovské strany byl k vidění precizní a kompaktní výkon. Právě takový, jaký mohou diváci sledovat, pakliže Pelhřimov hraje v nejlepší formě. O důležité vítězství se lvím podílem zasloužil navrátilec Tomáš Plachý, který dokázal dvakrát rozvlnit žďárskou síťku.

Pelhřimov

07.12.2011
18:00
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky:18. Votápek (Kubát, Suk), 20. Plachý (Hrbatý), 35. Tecl (Kasalý, Rašner), 37. Plachý (Plch), 50. Hrbatý (Tecl), 52. Kubát - 53. Sobotka (Koželuh) Rozhodčí:Němec – Mertl, Matějíček Vyloučení:7:9 Využití:2:0 V oslabení:1:0 Střely:37:27 Diváci:340 Průběh utkání:6:0, 6:1

PEL: Dolejš - Rašner, Kasalý, Adam, Plch, Zelený, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Hadrava Martin, Suk - Votápek, Blažek, Havel

ZNS: Sláma - Střecha, Koželuh, Krejnus, Smejkal, Pleva, Sobotka Roman, Sobotka Martin, Plachý, Kunstmüller, Dítě, Bukáček, Havelka, Man, Kotlík, Kočan, Hron, Fúzik

Do pelhřimovské klece se postavil Daniel Dolejš a hned od začátku mohl sledovat, jak se jeho spoluhráči snaží dobýt hostující obranu. V první vážnější situaci se objevil Plachý, ovšem jeho pokus brankář Sláma pokryl.

I domácí gólman musel ukázat své kvality. Nejprve po střele Dítěte, následné dorážce Bukáčka a také proti pokusu Mana z bezprostřední blízkosti. Poprvé dostal Spartak puk za Slámova záda ve 13. minutě, ale tato branka byla dosáhnuta dle rozhodčího vysokou holí.

Z regulérní branky se domácí radovali dvě minuty před koncem třetiny. V přesilové hře pět na tři pro Spartak se po hezké akci prosadil u pravé tyče osamocený Votápek. Vše se schylovalo k odchodu do šaten, když v tom Hrbatý s Plachým prosvištěli středním pásmem a druhý jmenovaný poslal puk pod horní tyč.

Do druhé třetiny nastoupily Plameny aktivněji a snažily se snížit vedení Pelhřimova. Ale Spartak úvodní tlak přestál a naopak domácí si mohli s chutí zaútočit. Všechny tři útoky hýřily aktivitou a hostující obránci chvílemi nevěděli, na jakou stranu se mají dříve otočit.

Melounova parta udeřila opět až v závěru třetiny. Kapitán Tecl nenápadně projel středním pásmem a střelou švihem z pravého kruhu překvapil gólmana Slámu. Uběhly pouze dvě minuty a pelhřimovští fanoušci si mohli znovu zakřičet gól. Plch při oslabení zavezl kotouč do útočného pásma, počkal si na najíždějícího Plachého a ten s odrazem o horní tyčku zařídil Spartaku čtyřgólové vedení.

V úvodu třetí periody měl obrovskou příležitost hostující Bukáček, který se ocitl mezi kruhy úplně sám. Ovšem skvělý Dolejš vyrazil jeho střelu do ochranné sítě. Pelhřimov nechtěl připustit jakékoli zdramatizování. Stále byl aktivní a vyvrcholením toho byla akce prvního útoku, kterou zakončoval do odkryté klece Hrbatý.

Žďár kupil během utkání mnoho chyb a tu největší využil v 52. minutě Kubát poté, co vystihl rozehrávku hostů a tváří v tvář gólmanovi uspěl střelou do levého horního růžku.

Nakonec se prosadily i Plameny. Krátce po Kubátově góle vstřelil čestný zásah hostů Martin Sobotka. Touto situací se zakončil střelecký účet zápasu. Na pelhřimovských hokejistech byla vidět jasná snaha dovést zápas do vítězného konce. Často stříleli a důrazněji šli po puku. Pelhřimov tak jasně ovládl třetí letošní bitvu o Vysočinu s výsledkem jen málo očekávaným.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Využili jsme přesilovky, což bylo velmi důležité. Konečně se nám také podařilo vstřelit nějaké góly před vlastním publikem. Vítězství takovým to rozdílem jsme rozhodně nečekali, ale v tomto výsledku se jen odrazila síla celého mužstva. Celkově byl dnešní výkon velmi dobrým, čímž doufám, že jsme krize definitivně zažehnali. Důležité utkání nás čeká v příštím kole. Pojedeme do Hodonína, to taktéž nebude jednoduché utkání, ale doufám, že opět vyhrajeme.

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďáru nad Sázavou): V podstatě je mi líto, že jedno utkání odehrajeme naprosto skvěle, neuvěřitelně dobře, a pak přijde další zápas, kdy děláme neskutečné věci a zesměšňujeme sami sebe. Nemáme v ruce jediný argument, jak to našim fanouškům vyvrátit. Upozorňoval jsem hráče, že musíme hrát v plném počtu. A obrovskou nedisciplinovaností v posledních šesti minutách první třetiny, kdy jsme dostali dva góly ze situace pět na tři a následně pět na čtyři, nás položili. Ať jsme se snažili tlačit, tak žádná nahrávka ani střela nevyšla, prostě to dnes bylo špatné. Musím říci, že poslední zápasy, co odehráváme s Pelhřimovem, nejsou to, co bývalo. Je to takové mdlé z obou stran, chybí my tam zápal a boj. Jakoby vyprchala veškerá rivalita.

Tomáš Bečka