HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.11.2011 | Tomáš Bečka, foto: Jan Kobzáň/SC - Kolín | A-tým

Pelhřimov na vlastním ledě prohrál s Břeclaví

Takto si asi vstup do tří po sobě jdoucích utkání na domácím kluzišti pelhřimovští hokejisté nepředstavovali. Po bezbrankové první třetině se Břeclav ujala ve druhé periodě vedení po brance Zháňala. Brzy po zahájení poslední části navýšil náskok soupeře kapitán Barus. I přesto, že jiskřičku naděje vykřesal čtvrthodinu před koncem Tecl, tak v poslední minutě opět zaúřadoval nejproduktivnější hráč z jižní Moravy Barus, a definitivně tak pohřbil veškeré naděje na zvrat domácích. Ti tak prohráli na svém ledě teprve potřetí v sezóně.

Pelhřimov

20.11.2011
17:00
1:3
(0:0, 0:1, 1:2)
Břeclav
Branky a nahrávky:44. Tecl (Hrbatý, Havel), 29. Zháňal (Dlapa, Popolanský), 42. Barus (Kurial, Chvátal), 60. Barus Rozhodčí:Pražák – Kotlík, zídek Vyloučení:5:12 Využití:0:1 V oslabení:0:0 Diváci:594 Průběh utkání:0:2, 1:2, 1:3

PEL: Čekal - Rašner, Zelený, Novotný, Adam, Pour, Kasalý - Tecl, Havel, Hrbatý - Kubát, Suk, Hadrava Martin - Hadrava Marek, Votápek, Zaražil - Vrátný, Hubata

BRE: Chvátal - Hübner, Dlapa, Dora, Latner, Novák, Směřička, Nekoranec, Lysoň, Beneš, Barus, Popolanský, Kurial, Truhlář, Bolfík, Zháňal, Průdek, Bartoš Ctibor, Bartoš Ondřej, Lechner, Vlašic

Místo zraněného Plachého se do první formace posunul Havel. Ve druhé formaci se již objevil Suk a do třetí obrany se po dlouhé absenci postavil Pour. V prvních minutách se obě mužstva jen oťukávala a příliš hokejové krásy nenabídla. Domácí se snažili tvořit hru, častěji byli před soupeřovu branku, leč brankař Břeclavi Chvátal vše zneškodnil. Hosté z Moravy jen vyčkávali na své šance, což dokumentuje i fakt, že poprvé ohrozili Čekala až v sedmé minutě.

V zahajovací třetině byla Břeclav velmi nedisciplinovaná a hráči hostů si v úvodní dvacetiminutovce odpykali celkem pět dvou minutových trestů. Čtyři z nich však byli za technické přestupky v podobě vyhození puku mimo hřiště či příliš mnoho hráčů na ledě. Ačkoli byli hosté často v nevýhodě, tak Spartak nedokázal využít ani jednu z těchto přesilových her.

Druhou třetiny začali lépe Pelhřimovští, ale Teclovi střela z mezikruží nesedla a skončila mimo břeclavskou klec. Na druhé straně měl solidní příležitost Truhlář a Nekoranec, ale na svém místě byl vždy Čekal.

Čtyři minuty po začátku třetiny se v další příležitosti objevil opět Tecl. Jeho prudká střela švihem orazítkovala pouze tyč. Po těchto momentech už mohli diváci na stadionu vidět první gól. Bohužel pro Spartak právě v síti domácích. Zháňal napřáhl na modré čáře a jeho střela skončila za bezmocným Čekalem, který nemohl vinou zakrytého výhledu s touto střelou nic dělat.

O chvíli později upaloval na pelhřimovského brankaře Lysoň, ovšem Čekal pohotově sklapl betony. Ve slibné pozici se při přesilové hře zjevil Suk. Chvátal však zvládl i tuto situaci. Brejkovou situaci si zkusil i Pelhřimov. Martin Hadrava minutu před koncem druhé třetiny byl tváří v tvář Chvátalovi, který jeho zakončení pokryl i díky faulu vracejícího se Baruse.

Pelhřimov nastupoval do třetí třetiny s jasným úkolem, vyrovnat. Ovšem hned v úvodu ujel domácí obraně Barus a zvýšil náskok Břeclavi na 0:2. To působilo na domácí jako horká sprcha. Ale Spartak nesložil zbraně a aktivní Tecl snížil na rozdíl jediné branky.

Poté bylo už jen na domácích, zda se jim podaří vyrovnat. Šanci měli těsně před koncem. Novák z Břeclavi fauloval a oprávněně šel na trestnou lavici. Jenže při zakládání nového útoku zaváhal při rozehrávce Kubát, čehož využil Barus a určil tak konečný stav utkání 1:3.

Pelhřimov tak podruhé za sebou nedokázal vydolovat z utkání ani bod a po třetí v této sezóně padl na svém ledě. Spartak i přes prohru stále setrvá na čtvrté pozici a ve středu přivítá opět na svém ledě Chotěboř.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Bohužel tento zápas nepatří do kategorie šťastnějších. Udělali jsme více chyb, nehráli jsme, jako obvykle a soupeř toho jednoduše využil. Klíčové bylo naše nevyužívání přesilových her, dva góly jsme dostali po dvou našich chybách a zkušený hráč jako Barus dokázal tato zaváhání potrestat. Určitě mohlo svou roli sehrát i to, že je Břeclav nováček v této skupině, a že jsme s nimi ještě moc zápasů nesehráli, ale v tomto bych příčinu nehledal.

Tomáš Bečka