HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.11.2011 | Tomáš Bečka, Michal Novotný | A-tým

Pelhřimov neprodloužil vítěznou sérii, s Technikou prohrál 1:3

Hokejisté Spartaku odjeli do Brna s cílem prodloužit svou vítěznou sérii, což se jim nakonec nepodařilo. Po bezbrankové první třetině se ve druhé periodě ujali domácí dvoubrankového vedení. V poslední minutě prostřední části ještě dokázal snížit Marian Havel. To ovšem bylo z pelhřimovské strany vše. Do konce zápasu už svěřenci trenéra Melouna nedokázali překonat obranu Techniky, a tak se z moravského ledu vrací s prázdnou.

Technika Brno

16.11.2011
18:00
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:27. Strýček (Habrovec), 30. Jurča (Matouš), 59. Mráz (Rajnoha, Sedláček) - 40. Havel (Adam)

TEC: Jirkův (Vrba) - Habrovec, Žalud, Mráz, Klimeš, Úlehla, Strýček, Jurča, Matouš, Sedláček, Rajnoha, Zapletal, Brzobohatý, Odehnal, Šedý, Benýšek, Bělohlávek, Gabriška, Česnek, Jelínek

PEL: Dolejš (Čekal) - Zelený, Beneš, Rašner, Plch, Novotný, Kasalý, Adam - Tecl, Hrbatý, Plachý - Kubát, Hadrava Martin, Jelínek - Votápek, Hadrava Marek, Havel

Začátek utkání byl z obou stran opatrný. První významnější ohrožení branky měl na svědomí Hrbatý, který během přesilové hry mohl dorážet před odkrytou bránou, ovšem Jirkův na poslední chvíli zblokoval jeho ránu holí. Brňané se osmělili v 5. minutě. Od Dolejše se odrazil kotouč mezi kruhy, ovšem najíždějící Benýšek se vzhledem k dobrému obrannému zákroku jednoho z beků nedostal k řádnému zakončení. Ve 13. minutě pak mohl otevřít skóre Klimeš, před nímž se rozevřela pelhřimovská obrana, ale jeho střela do středu brány nemohla Dolejše zaskočit. Zakrátko putoval za katr hostující Novotný a při hře v početní převaze měl gól na holi Petr Bělohlávek, jenže z metru nedokázal přehodit beton juniora strážícího klec Spartaku.

Ve 24. minutě, po akci Gabrišky, skákal puk po pelhřimovském brankovišti, ovšem za čáru se ani tentokrát nedostal. Domácí tým postupně znervózněl a hra se oboustranně začala přiostřovat. Ve 25. minutě ruply nervy Odehnalovi, jehož atakoval Novotný, a kvůli snaze vyvolat bitku obdržel čtyřminutový trest.

Na gól se nakonec čekalo do 27. minuty. Při hře 4 na 3 se na modré do puku opřel Pavel Strýček a na jeho projektil Dolejš nedokázal zareagovat - 1:0. Hosté se ani nestačili oklepat a červené světlo za jejich klecí svítilo podruhé: Matouš výborně přihrál do jízdy Petru Jurčovi a ten neomylně zamířil do vrchní poloviny branky - 2:0. Zakrátko se dokonce hlouček brněnských příznivců radoval potřetí, ovšem Odehnalova trefa nebyla uznána proto, že byla dosažena rukou. To brněnského ostrostřelce, který pár sekund předtím odpykal čtyři trestné minuty, rozzlobilo natolik, že se pustil do vášnivé diskuse se sudím Obadalem. Ten robustnímu útočníkovi, jemuž se - přiznejme - utkání celkově příliš nevydařilo, udělil osobní trest. Následně šel za katr také Jelínek a v přesilovce se Spartaku podařilo vsítit kontaktní branku. Sedmapadesát sekund před koncem obrana zaspala při rozehrávce, puk se dostal k Havlovi, který ho chladnokrevně poslal mimo dosah ležícího Jirkůva - 2:1.

Závěrečné dějství začali lépe hosté. Evidentně jim pomohl gól do šatny ze druhé třetiny, na který mohl navázat ve 43. minutě po závaru před brněnskou klecí Votápek, ale pozorný Jirkův nebezpečí uhasil. O pár okamžiků později se v dobré příležitosti zjevil na druhé straně Česnek, ale i on pouze nechal vyniknout soupeřova gólmana. Hokej ve třetí části neměl zvlášť závratné tempo a chyběly mu též situace zvyšující adrenalin. Technika se soustředila na kvalitní obranu a Pelhřimov se dlouho nemohl dostat na dostřel Jirkůva. S tím, jak se blížil konec utkání, se však situace proměnila. Brněnští beci začali být nedůrazní, čehož mohl využít hned dvakrát hostující kapitán Tecl, ovšem v jednom případě zamířil do tyče a podruhé ho vychytal spolehlivý Ondřej Jirkův. Ve chvíli, kdy se červenobílí nadechovali k závěrečnému náporu, udeřili svěřenci Romana Kaňkovského potřetí. První formace se postavila na buly v útočném pásmu, Sedláček jej vyhrál, přiťukl ho Rajnohovi, ten bleskově našel Zdeňka Mráze a bylo to 3:1. Dá se říct, že tento gól přišel v pravý čas, neboť upozadil jakoukoliv další snahu Spartaku zvrátit utkání. Pelhřimovští v Brně ukončili svou úspěšnou sérii, když podlehli domácí Technice 3:1.

Tomáš Bečka