HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak po dvou letech porazil Kolín 6:4

Pelhřimov se v 18. kole utkal s Kolínem a šlágr kola sliboval pohledný hokej. Očekávání se naplnila. Spartak po první třetině vedl 3:1, po druhé siréně se však šlo do kabin za vyrovnaného stavu 4:4. Oba kluby hrály naplno a diváci mohli sledovat rychlý a vyrovnaný duel. V poslední dvacetiminutovce definitivně rozhodl o vítězství domácího mužstva Kubát, jenž vsítil dvě branky. Svěřenci trenéra Melouna tak dokázali po téměř dvou letech porazit nepříjemného soupeře ze středních Čech po divoké přestřelce 6:4.

Pelhřimov

13.11.2011
17:00
6:4
(3:1, 1:3, 2:0)
Kolín
Branky a nahrávky:9. Hrbatý (Plachý, Tecl), 19. Adam (Kubát, Havel), 19. Plachý, 29. Plachý (Hrbatý, Zelený), 46. Kubát (Havel), 49. Kubát (Martin Hadrava, Havel) – 20. Skokan (Kubát), 21. Cerk (Minarčík), 30. Herwig (Nedbal), 37. Pýcha (Herwig) Rozhodčí:Němec – Samuel, Klouda Vyloučení:8:11 Využití:2:0 V oslabení:0:1 Diváci:638 Průběh utkání:3:0, 3:1, 3:4, 6:4

PEL: Dolejš - Zelený, Rašner, Plch, Kasalý, Novotný, Adam, Beneš - Tecl, Hrbatý, Plachý - Havel, Kubát, Martin Hadrava - Marek Hadrava, Votápek, Hubata - Vrátný, Siřiště

KOL: Blažek (20.Brázdil) - Nedbal, Procházka, Barták, Pácal, Pýcha, Hanzl, Minarčík, Kubát, Cerk, Skokan, Hrwig, Morkes, Mejzr, Ježek, Javůrek, Vagner, Hloušek

Oproti minulému utkání nenastoupil do zápasu Suk, jehož ve druhém útoku nahradil Havel. Ve třetí formaci se také nově objevil Hubata. Domácí hokejisté se snažili od úvodních minut převzít hru do vlastních rukou a být na ledě tím, kdo určuje tempo hry. Po celou první třetinu se tato taktika vyplňovala. A také nesla své ovoce. V deváté minutě se dostala první formace ke svému typickému útoku na jeden dotek a Hrbatý přetavil pohlednou akci v první gól.

Spartak si správně plnil defenzivní úkoly, a když se nepodařilo domácím bekům odvrátit útočnou snahu Kolína, tak na svém místě stál opět skvělý Dolejš. Na konci úvodní třetiny padly v rozmezí jedné minuty a jedné sekundy celkem tři branky. Nejprve k Adamovi doputoval odražený puk a střelou mezi nohy překonal Blažka.

Neuběhlo ani půl minuty a pelhřimovští fanoušci si mohli opět zakřičet gól. Plachý se řítil sám na brankaře, ovšem při svém úniku byl faulován a následné trestné střílení chladnokrevně proměnil. Před Plachého brejkem se však Morkes ocitl ve stejné situaci, ale vylámal si zuby na Dolejšovi.

Gólový účet první třetiny ukončil dvacet dva sekund před první sirénou Skokan střelou z levého kruhu. Pět minut před koncem nastřelil Skokan hlavního sudího Němce do kolena, který nedopískal první třetinu a následující druhou museli zvládnout samotní čároví sudí.

Do druhé periody vstoupili Kolínští stejně, jako skončili třetinu první, tedy vstřeleným gólem. Po necelých třiceti sekundách překonal domácí obranu Cerk. Soupeř se kontaktním gólem dostal na koně, ze kterého je sesadil Plachý po vyšívané v útočném pásmu, kdy puk putoval ze strany na stranu, až šestadvacetiletý střelec zařídil vedení 4:2.

V polovině zápasu se Kolín opět přiblížil na dostřel jediné branky. Herwig po rychlé akci překonal bezmocného Dolejše. A ve 37. minutě dokázali Středočeši poprvé v zápase srovnat stav. Pýcha si po vhazování vybruslil až do mezikruží a střelou pod víko vyrovnal na 4:4.

Na začátku poslední části se museli domácí bránit minutu a pěti sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. Domácí však dokázali přestát složitou situaci. Za vyrovnaného stavu nechtěl ani jeden tým udělat chybu, která by ho stála body. Nerozhodný výsledek vydržel do 46. minuty. Havel předložil Kubátovi skvělý pas před branku a Pelhřimov se rázem dostal do opětovného vedení.

O několik minut později se celá situace opakovala a Kubát svým druhým gólem definitivně zlomil kolínský odpor. Pelhřimov tak nebojácným výkonem porazil neoblíbeného soupeře 6:4 a po dlouhých dvou letech se tak mohl poprvé radovat z vítězství nad Kolínem.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): První třetina se nám povedla, ovšem v závěru jsme dostali gól na 3:1. Před vstupem do druhé třetiny jsme se chtěli vyvarovat chyb, ale bohužel ze začátku druhé třetiny nám opět vstřelili gól. Bohužel vlastními chybami a nekoncentrovaností jsme nechali soupeře srovnat. Když ve druhé třetině Kolín vyrovnal na 4:4, tak jsme si v kabině vysvětlili pár věcí a poté už to klapalo. Je to skvělý pocit porazit toto mužstvo. Styl hry, jakým hraje Kolín nám nevyhovuje, ale naštěstí jsme je konečně porazili.

Tomáš Bečka