HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2011 | Jiří Rada | A-tým

Spartak houževnaté Sršně nepřetlačil a prohrál

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání aktivněji, ale dlouho jim to nevydrželo. Houževnatí Sršni však nedokázali dlouho najít recept na skvěle chytajícího Čekala a tak do vedení šli hosté zásluhou Hrbatého. Kutnohorští hokejisté však těsně před první sirénou vyrovnali a ve druhé periodě přidali druhou branku. Hosté se často dostávali pod tlak vinou vlastních chyb a výsledkem byl možná překvapivý výsledek 5:2 pro domácí Kutnou Horu.

Kutná Hora

02.11.2011
18:00
5:2
(1:1, 1:0, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 20. Burda (Kubišta), 32. Králíček (Nakládal, Janata), 48. Křišťan (Králíček), 53. Nakládal (Bláha), 59. Králíček - 19. Hrbatý (Plachý), 57. Hrbatý (Plachý). Rozhodčí: Veinfurter - Potůček, Tasch. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:2, 5:2.

KUT: Jíra - Heřmanský, Janata, Veselý, Bílek, Kůrka, Šlejtr, Muras, Křišťan, Sladký, Kubišta, Kadlec, Králíček, Nakládal, Bláha, Tvrdík, Burda, Mareček, Horálek

PEL: Čekal, Zelený, Beneš, Rašner, Plch, Novotný, Adam, Kasalý - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Suk, Hadrava Marek - Havel (od 40. Hubata), Votápek, Siřiště

Pelhřimovští trenéři se museli pro tentokrát obejít bez Martina Hadravy, kterého si zpět vytáhl prvoligový Havlíčkův Brod a také stále bez obránce Poura.

Do první vážné šance utkání se dostal domácí Nakládal, ale pozorný Čekal v pelhřimovské brance nedovolil změnu skóre. I nadále do první poloviny úvodní třetiny byli nebezpečnější Sršni, kteří si však vylámali zuby na hostujícím gólmanovi. V jedenácté minutě provětralo domácí obranu trio Suk, Hadrava a Kubát, ale druhý jmenovaný nedokázal sklepnout kotouč do prázdné branky.

V devatenácté minutě si však najel mezi kruhy Hrbatý a svoji přesnou střelu umístil do horního růžku Jírovi branky. Ovšem na odpověď domácích se nemuselo příliš dlouho čekat. Dvanáct vteřin před první sirénou prostřelil Čekala šťastnou střelou Burda.

Spartak ve druhé třetině nepozvedli ani přesilové hry, ve kterých se opět trápil a bojoval spíše sám se sebou. V jedenácté minutě prokličkoval před Jíru Plachý, ale jeho pokus skončil pouze v náručí pelhřimovského odchovance v brance Sršňů. Na druhé straně se však skóre již měnilo. Nedůslednosti před Čekalem využil Králíček a poslal tak domácí do vedení.

Zmatky v obraném pásmu Pelhřimova střídaly chyby v rozehrávce a domácí se snadno dostávali do střeleckých příležitostí. Do jedné z takových se dostal i kutnohorský střelec druhé branky Králíček, ale tentokrát nezamířil přesně. Spartak zkoušel i rychlé brejky. Zelený v sedmnácté minutě vyslal nádherným pasem Hrbatého, ten však nedokázal neposedný kotouč ideálně zpracovat.

Poslední perioda se nesla v duchu vyloučení na obou stranách. V jedné z přesilových her se dostal do střelecké pozice Plachý, ale jeho střelu dokázal zblokovat bránící hráč. Podobně skončil i o několik okamžiků později, přičemž tentokrát byl faulován. Výhoda muže v poli však nehrála v tomto zápase pro hosty tak podstatnou roli, jako by měla hrát. Ve 48. minutě přidali domácí třetí branku po skvěle zakončeném přečíslení dva na jednoho. Ovšem to nejpodstatnější se odehrálo v 52. minutě, kdy nejprve hlavní rozhodčí přehlédl tři jasné fauly domácích a následně vyloučil ve stejný čas dva hráče Pelhřimova. Sršni přesilovou hru 5 na 3 zahráli brilantně a již po osmnácti vteřinách zvyšoval na 4:1 pro domácí Nakládal.

Spartak pak ještě stihl v padesáté sedmé minutě snížit zásluhou Hrbatého na rozdíl dvou branek, ale tečku za střeleckým účtem utkání udělal domácí Králíček, jenž s přehledem proměnil přísně nařízené trestné střílení.

Pelhřimov tak trochu překvapivě ztratil další důležité body, ale s odstupem času se dá říci, že domácí Sršni si svojí bojovností vítězství zasloužili. Reparát mohou hráči Spartaku složit již v neděli v domácím prostředí, kdy přivítají Hodonín.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Pelhřimova):Stejně jako v první čtvrtině soutěže, tak ani nyní nám volné kolo neprospělo. Soupeř měl větší chuť do zápasu a rozhodně více bojoval. Nám chybělo potřebné srdíčko a také hokejová jednoduchost, protože se sami dostáváme pod tlak.