HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.10.2011 | Jiří Rada, Martin Daneš | A-tým

Uzdravený Plachý zařídil tři body pro Pelhřimov

Pelhřimovský Spartak nevkročil do utkání zrovna nejlépe a od patnácté minuty musel dotahovat jednobrankové manko, které se ve třicáté třetí minutě proměnilo na dvougólové. Svěřenci trenéra Melouna ovšem nesložili zbraně a třemi rychlými góly dokázali stav utkání otočit. V úvodu poslední dvacetiminutovky sice domácí vyrovnali, ale v 57. minutě zařídil přesun bodů do Pelhřimova uzdravený Tomáš Plachý. Lví podíl na vítězství ovšem zaznamenal Petr Votápek, jenž k jedné brance přidal i dvě asistence.

Břeclav

09.10.2011
17:00
3:4
(1:0, 1:3, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Lysoň (Beneš), 23. Barus (Truhář), 42. Truhlář (Novák) - 33. Hadrava (Votápek), 36. Votápek (Čekal), 38. Workman (Votápek, Hadrava Marek), 57. Plachý (Rašner). Rozhodčí: P. Obadal - J. Novotný, R. Šimčík. Vyloučení: 7:13. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 316. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

BRE: Chvátal - Dora, Novák, Rákoczy, Směřička, Nekoranec, Lysoň, Beneš, Barus, Staněk, Kurial, Truhlář, Blfík, Zháňal, Průdek, Bartoš, Lechner, Papp

PEL: Čekal - Plch, Rašner, Kasalý, Novotný, Adam, Pour - Tecl, Plachý, Hrbatý - Suk, Hadrava Martin, Kubát - Votápek, Workman, Hadrava Marek

Utkání začalo ve velmi rychlém tempu. Útoky mířili na ten tým, jenž měl svého hráče na trestné lavici. Ta byla v prvním dějství nejfrekventovanějším místem. Mnohem více na ní sedávali hostující hráči. Břeclav se postupně dostávala do tlaku. Nejprve Průdek v 7. minutě nastřelil tyčku. V 15. minutě už ale Lvi vedli. Hned po skončení oslabení si najel k mantinelu s pukem Lysoň a překvapil Čekala z téměř nulového úhlu. Hosté se také prosazovali z rychlých brejků, ale Chvátal v nové výstroji nedovolil v prvním dějství žádnému hráči dostat puk za jeho záda. Nejblíže k tomu měl Plachý, ale jeho střelu Chvátal reflexivně pokryl.

Vstup do prostřední třetiny se Břeclavi povedl. Barus si ve 23. minutě najel zleva do útočné třetiny a vymetl pavučiny v Čekalově brance. Sudí dopřával Břeclavi mnoho početních výhod, hosté byli pod tlakem a často si pomáhali nedovoleně. Lvům ale jako by početní výhody spíše vadily. A tak přišly chvíle Pelhřimova.

Tým z Vysočiny při hře 4 na 4 propasíroval puk poprvé za Chvátala ve 33. minutě. Zblízka se prosadil Martin Hadrava. O tři minuty později švihem trefil pod víko Votápek a vyrovnal. Za další tři minuty už Pelhřimov dokonce vedl. Kanadský útočník ve službách Pelhřimova Joel Workman si schoval první trefu v pelhřimovském dresu na zápas v Břeclavi.

Hosté se ale dvěma fauly dostaly do nepříjemné situace a začínali třetí dějství ve dvojnásobném oslabení. Toho domácí využili k vyrovnání díky Truhlářově dorážce. Ten byl ve správný čas na správném místě. Čekal totiž neudržel v lapačce nastřelený puk. Břeclav pak nevyužila několik početních výhod, dokonce dvojnásobných. V 56. minutě zazvonilo po Plachého střele za Chvátalem břevno, ale byla to jen předzvěst něčeho horšího.

O minutu později byl kontroverzně vyloučený Kurial a hosté nabídnutou přesilovku zužitkovali střelou nad Chvátalovu vyrážečku. Na tento úder už domácí odpovědět nestihli, ačkoliv si vzali timeout, odvolali brankáře a Pelhřimov dohrával po faulech jen ve třech hráčích. Výsledkem břeclavského snažení bylo jen orazítkované břevno po Staňkově střele tři sekundy před koncem.


Autor reportáže: Martin Daneš

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér HC Lvi Břeclav): Těžko se dá vyhrávat, když nevyužijeme tolik přesilovek. Naopak soupeř byl maximálně produktivní. To dělá dobrý tým týmem. Chtěli jsme si dát pozor na jejich první lajnu a ona nám dala tři branky. Nejhorší bylo, že nám ty přesilovky vadily. Když nevyužijeme dvě přesilovky pět na tři a pak na konci ještě šest na tři, nezasloužíme si vyhrát. Štve nás to, protože jsou to další ztracené body s hratelným soupeřem. Ty nám můžou v konečném zúčtování chybět.