HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.10.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov doma opět plně bodoval

Pelhřimov se opět musel ze zdravotních důvodů obejít bez Plachého a z rodinných důvodů chyběl i Pour. Po bezbrankové první třetině přišla na řadu druhá, ve které si domácí dokázali vybojovat dvoubrankové vedení, ale v samém závěru inkasovali z trestného střílení. Po deseti vteřinách třetí třetiny bylo skóre vyrovnané, ale Pelhřimov opět přidal dvě branky a o vítězství již nepřišel.

Pelhřimov

05.10.2011
18:00
4:2
(0:0, 2:1, 2:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 25. Suk (Havel, Kubát), 28. Hadrava Martin (Hrbatý), 43. Hrbatý (Novotný), 43. Kubát (Suk) - 40. Kupec (TS), 41. Dvořák (Kupec, Chmel). Rozhodčí: Pokorný - Kotlík, Svoboda. Vyloučení: 10:11, navíc Adam (PEL) a Kadela (JHR) OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

PEL: Čekal - Plch, Beneš, Rašner, Kasalý, Novotný, Adam - Tecl, Hadrava Marek, Hrbatý - Suk, Hadrava Martin, Kubát - Havel, Votápek, Workman - Vrátný

JHR: Kubeš - Procházka, Chmel, Tupý, Ištvánik, Hastrman, Kocar, Kupec, Dvořák, Voříšek, Skokan, Kadela, Härkönen, Milotínský, Mazanec J., Měrka, Mäkela, Posmyk, Mazanec D., Heršálek, Záhora

I bez stabilních hráčů Plachého s Pourem vlétli hráči Spartaku na Jindřichův Hradec a v první třetině byli jasně lepším týmem. Pouze nepřesnost domácích hokejistů či brankař Kubeš zabránili Pelhřimovským ve skórování. V prvním případě Tecl orazítkoval tvrdou střelou tyč. A poté Kubáta v úniku vychytal právě gólman Hradce.

Co se nepovedlo v třetině první, si domácí vynahradili ve druhé dvacetiminutovce. Po pěti minutách druhé části ujelo tri Havel, Kubát, Suk a poslední jmenovaný střelou z první otevřel skóre utkání.

Pelhřimovské hokejisty branka evidentně nakopla a dále se tlačili před jindřichohradeckou svatyni. Odměnu za jejich vysokou aktivitu jim byl dárek v podobě druhého gólu. Hrbatý skvělým pasem přes celé střední pásmo našel rozjetého Martina Hadravu, který nekompromisně prostřelil Kubeše. Pro mladého útočníka znamenal tato branka jeho střeleckou premiéru v dresu Spartaku.

V polovině druhé periody měl soupeř šanci zahrát si přesilovou hru pět na tři, ovšem kompaktní obrana a skvělý Čekal dále trápili střelce od Vajgaru. Celý zápas se hrál ve vysokém tempu, které přineslo plno vyloučení. Na řadu přišlo i trestné střílení proti Spartaku za podražení Kupce šest sekund před koncem třetiny. Kupec svůj nájezd proměnil střelou pod Čekalovu vyrážečku a do kabin šel Pelhřimov za jednobrankového vedení.

O jednogólový náskok však Spartak záhy po začátku třetí třetiny přišel. Kupec nahodil puk za pelhřimovskou branku, který se ihned odrazil před Čekala. Domácí gólman nestihl lapačkou zastavit puk, a Dvořák tak pohodlně srovnal střelou do odkryté klece.

Ačkoli Jindřichův Hradec dokázal smazat ztrátu dvou branek, tak pelhřimovský tým nesložil zbraně. Právě naopak. O dvě minuty později dostal svůj tým do vedení Hrbatý, jehož skákavé nahození skončilo až za zády Kubeše.

A v téže minutě Pelhřimov definitivně zlomil odpor Vajgaru. Suk zprava nahrával před branku a Kubát střelou pod víko zvýšil na 4:2. Tým Spartaku se celý zápas prezentoval skvělou hrou dopředu a také směrem do zadu se svěřenci trenéra Melouna svědomitě vraceli. A když náhodou propadli, tak za jejich zády stál bezchybný Čekal. Tak jako ve 45. minutě, kdy skvělou lapačkou vychytal Měrku.

I Pelhřimov si vyzkoušel přesilovou hru pěti proti třem, ale stejně jako Vajgar, tak ani domácí nevyužili tuto výhodu. Hostující celek se v poslední minutě pokoušel o hru bez brankaře, ovšem gól už nepadl ani na jedné straně.

Ve vypjatém zápase tak byli úspěšnější domácí hráči a nutno dodat, že do tabulky si zaslouženě připisují další tři body, které je vynesli na páté místo. Vajgar se po špatném výkonu opět vrací ze soupeřova kluziště s prázdnou a stále mají na kontě pouze šest bodů.