HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.10.2011 | Jiří Rada | A-tým

Spartak na lídra tabulky nestačil

Bez centra prvního útoku Plachého museli odcestovat pelhřimovští hokejisté k utkání 7. kola do Kolína. Vstup do utkání měli dle předpokladů lepší domácí Kozlové, kteří se již ve čtvrté minutě ujali vedení, které do první sirény ještě navýšili na dvoubrankové. Ani ve druhé třetině nepřišlo pelhřimovské snížení, nýbrž třetí inkasovaný gól. Do poslední periody však pelhřimovský trenér provedl několik změn, které týmu pomohly ke dvěma brankám, ale to již bylo málo.

Kolín

02.10.2011
18:00
4:2
(2:0, 1:0, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 4. Mejzr (Nedbal), 7. Skokan (Hloušek), 28. Nedbal (Ježek), 54. Morkes (Mejzr, Nedbal) - 42. Adam (Kubát, Suk), 60. Tecl (Hrbatý, Havel). Rozhodčí: Nečas - Prokop, Špringl. Vyloučení: 6:7, navíc Pour (PEL) 2 min + 10 min OT. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Diváků: 587.

KOL: Brázdil - Nedbal, Procházka, Barták Pácal, Zet - Skokan, Cerk, Kubát - Mejzr, Pospíšil, Morkes - Čtvrtečka, Hloušek, Ježek - Pecka, Kapička

PEL: Čekal - Rašner, Kasalý, Notovný, Adam, Beneš, Pour - Tecl, Hadrava Martin, Hrbatý - Kubát, Hadrava Marek, Suk - Votápek, Havel, Workman

Pelhřimovští hokejisté vinou zdravotních problémů museli nastoupit do utkání bez Tomáše Plachého, kterého v prvním útoku nahradil Martin Hadrava. Od první minuty dostal přednost v brankovišti stejně jako v předchozím utkání Jan Čekal, který opět potvrdil, že je kvalitní brankář.

Vstup do utkání měli dle předpokladů lepší domácí Kozlové, kteří se již ve 4. minutě ujali vedení zásluhou Mejzra, jenž pohotově doklepl odražený kotouč do odkryté klece. Ovšem i nadále byl aktivnější Kolín, což také potvrzuje druhá branka, která padla po hrubé individuální chybě pelhřimovského obránce. Z pelhřimovských řad se v první třetině jevil nejaktivněji Martin Hadrava, ale na Brázdila v brance domácích nedokázal vyzrát. Úspěšně si vedl i gólman Spartaku, jenž nejdříve vychytal Morkese a poté s nutnou dávkou štěstí i Kubáta.

Od první minuty druhé periody se Pelhřimov zvedl a zejména první útočná formace si dokázala vytvořit dlouhodobější převahu, která však zužitkována nebyla. To ovšem netrvalo příliš dlouho a v pozoru se musel mít pelhřimovský brankář, jenž nejednou musel zasahovat proti kolínské hrozbě v podobě třetí branky. V 8. minutě si však vyjel do útočného pásma kolínský obránce Nedbal, jenž si nejdříve poradil s obránci Spartaku a posléze i jejich brankářem a navýšil tak náskok domácích na 3:0. I nadále hýřili domácí aktivitou a hosté měli značné problémy s překonáním skvěle bráněného středního pásma. V druhé polovině třetiny mohl zvýšit na 4:0 z pohledu domácích Cerk, ale Čekal předvedl fantastický tygří skok, kterým domácího střelce odzbrojil. Činil se i brankář domácích, jenž dvakrát vychytal aktivního Martina Hadrava a posléze i Suka, jenž se před ním zjevil zcela osamocený.

Do třetí třetiny nastoupili pelhřimovští hokejisté s několika změnami v útoku, přičemž do první trojice se posunul Havel a do druhé Martin Hadrava. Ve 2. minutě v přesilové hře si sjel mezi domácí obránce Adam a poprvé v utkání dokázal překonat dosud bezchybného Brázdila. Třetí třetina se nesla v bojovném duchu a zejména pelhřimovský obránce Kasalý několikrát předvedl obětavý obranný zákrok. Ve dvanácté minutě si svěřenci trenéra Melouna zahráli oslabení 3 proti 5 a nevedli si špatně. Ovšem v čase 52:03 si domácí dokázali rozhodit bránící trojici natolik, že Morkes zakončoval do prázdné branky. V sedmnácté minutě unikl na hostujícího brankáře Cerk, který byl faulován, ale nařízené trestné střílení pelhřimovský brankář vychytal. V závěru třetiny ještě dokázal Pelhřimov využít zásluhou Tecla přesilovou hru, ale to byla spíše kosmetická úprava stavu.