HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.09.2011 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov podlehl Capitals vysoko 0:6

Již začátek utkání přinesl komplikace s ledovou plochou, která musela být znovu zrolbována a tím i hráči ztratili tempo z rozbruslení. Ovšem od první odehrané minuty bylo jasné, že Pelhřimov nečeká v malé tréninkové hale nic jednoduchého, což dokázal také hlavní rozhodčí svými přísnými výroky. Přesilové hry domácí nakoply a hosty téměř k ničemu nepustili. Trápení hokejistů Spartaku bylo zřejmé a výsledkem byla vysoká porážka 0:6.

Silver Caps Vienna

06.09.2011
19:30
6:0
(1:0, 3:0, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Draschkowitz Ch. (Postek, Wimmer), 27. Peter (Privoznik), 37. Neznámý (Draschkowitz Ch., Nador), 37. Strempel (Draschkowitz L.), 46. Ilic (Nador), 49. Seidl (Privoznik). Rozhodčí: Siegel – Kruta, Six. Vyloučení: 10:11, navíc Kasalý (PEL) 10 OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70.

VIE: Stefaniszin – Lanz, Pohn, Peter, Wimmer, Kotinsky, Pospisil, Piff, Privoznik, Ilic, Amon, Znenahlik, Draschkowitz L., Postek, Nador, Sehonaklener, Draschkowitz Ch., Strempel, Seidl, Fichtner, Mach

PEL: Čekal (od 40. Zajíček) – Rašner, Kasalý, Kůrka, Adam, Beneš – Votápek, Plachý, Hrbatý, Suk, Kubát, Siřiště, Hadrava, Vrátný, Vitera, Zadražil

Hned v úvodu utkání poslal rakouský rozhodčí za katr hned dva hráče Spartaku, ovšem prvnímu náporu dokázal Čekal odolat. První branka přišla v klasickém oslabení hostů, přičemž Draschkowitz vyjel z kruhu a nekompromisně překonal pelhřimovského brankáře nad rameno. Ani inkasovaná branka pelhřimovské hokejisty neprobudila a činit se musel právě Čekal, jenž nejednou musel předvést gymnastický zákrok.

První šanci druhé třetiny zařídilo duo Kubát – Plachý, ovšem kotouč zasáhl pouze domácího brankáře. I v dalších minutách byl Spartak aktivní, co se šancí týče, ovšem ani jedna brankou neskončila. Ve 27. minutě se v přesilové hře ujala nenápadná střela Petera, kterou těsně před Čekalem tečoval bránící hráč. Leč se Pelhřimov snažil ze všech sil, vždy narazil na koncentrovanou obranu Vídně. O deset minut déle však domácí vedli již 4:0. Nejprve se domácím podařilo proměnit další přesilovou hru a následně využili rychlý protiútok.

Do třetí třetiny nastoupil v brance Pelhřimova Zajíček, který neměl vůbec jednoduchou úlohu, neboť podle průběhu utkání již bylo téměř jasné, že ze zpackaného zápasu již lepší nebude. A také to tak bylo. První puk musel pelhřimovský mladík lovit ze své sítě ve 46. minutě, kdy ho překonal Ilič. Bezmoc Spartaku pokračovala i nadále a domácí ve 49. minutě přidali šestou a zároveň poslední branku zápasu.

Spartaku tak nezbývá nic jiného, než na tento nepovedený zápas co nejdříve zapomenou a plně se soustředit na nedělní start nového ročníku druhé ligy, kdy na svém ledě od 17 hodin přivítají Nymburk.