HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.08.2011 | Jiří Rada, Jiří Bárta | A-tým

Spartak zabral a oplatil Plamenům porážku

Nadvláda domácího týmu v soubojích mezi Pelhřimovem a Žďárem nad Sázavou se zdá být u konce. V dnešním zápase na žďárských Bouchalkách dokázali hosté z Pelhřimova využít nedisciplinovanosti domácích Plamenů a i zásluhou mladého brankáře Dolejše a dvou zásahů obránců zvítězit nad svým regionálním rivalem 4:2.

Žďár nad Sázavou

30.08.2011
18:00
2:4
(1:1, 1:3, 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Plachý (Sobotka M., Doležal), 25. Dítě (Pleva) - 6. Plachý (Hrbatý), 36. Adam (Kubát), 38. Kubát (Adam), 40. Roháčik (Kubát, Suk). Rozhodčí: Říčan - Kopeček, Zídek. Vyloučení: 10:7, navíc Havel (PEL) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:4. Diváci: 171. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

ZNS: Linhart - Doležal, Pleva, Šír, Střecha, R. Sobotka, Šulc, Smejkal - Vránek, J. Plachý, M. Sobotka, Kunstmüller, Bukáček, Dítě, Man, Kotlík, Dobiáš, Kočan, Hron, Havelka.

PEL: Dolejš - Rašner, Kasalý, Roháčik, Adam, Plch, Kurka, Beneš, Tecl, T. Plachý, Hrbatý, Kubát, Suk, Havel, Votápek, Siřiště, Vrátný, Zadražil.

Hosté z Pelhřimova přijeli na zápas se zpožděním, ale po opatrném začátku působili jako připravenější překvapivě právě oni. V 6. minutě se také dostali do vedení, když vyloučení žďárského beka Martina Plevy potrestal pelhřimovský Tomáš Plachý, který dorazil střelu Jana Hrbatého.

Svůj tým vzápětí oslabil Marian Havel, který musel už v čase 6:19 do kabin za nebezpečný zákrok na Plevu u mantinelu. Pětiminutovou přesilovku sice domácí nevyužili, ale pár vteřin po jejím vypršení získal kotouč ve středním pásmu Tomáš Doležal, našel našlápnutého Martina Sobotku, jehož bekhendový pokus vrátil do odkryté branky kapitán Jiří Plachý.

Čistě si nepočínali ani žďárští hokejisté. Útočník Tomáš Plachý odnesl svoji snahu protáhnout se až před domácího gólmana Tomáše Linharta krvavým zraněním po zákroku Ondřeje Šulce. Z dvojité přesilovky Pelhřimov neskóroval, naopak mohl těsně před první sirénou inkasovat po úniku Dítěte, jenže žďárský střelec trefil jen plexisklo.

Po přestávce už si šestadvacetiletý útočník počínal jako mazák. Když ho v 25. minutě našel mezi kruhy Pleva, neukvapil se, srovnal si puk na čepeli a trefil přesně horní růžek Dolejšovy branky. Jednogólové vedení Žďárským vydrželo jedenáct minut. Jenže pak přišla zlá pětiminutovka.

Sérii žďárských faulů potrestali spartakovci třemi přesilovkovými trefami. Nejdřív srovnal skóre nenápadnou střelou od modré Richard Adam, v další početní výhodě se proměnil v nahrávače a když asistoval u gólu Jiřího Kubáta. Brankáře Linharta, který tentokrát dostal přednost před Slámou, překonal půl minuty před koncem druhé třetiny z bezprostřední blízkosti ještě Michal Roháčik.

Třetí třetina už změnu stavu nepřinesla, a to ani přes množství šancí na obou stranách. Tentokrát už Plameny přečkaly i dvojnásobné oslabení. Pelhřimov tak oplatil Žďáru dva týdny starou porážku z vlastního ledu. Prohra o dva góly byla pro Plameny teprve druhou ztrátou v přípravném období. V pátek Kuchyňův tým nastoupí v Chotěboři.

Reportáž převzata z webu: www.hokejzr.cz