HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.02.2011 | Jiří Rada | A-tým

Domácí prostředí se ukázalo jako klíčové, Pelhřimov končí v prvním kole

První třetina přinesla hned několik šancí na obou stranách, ale nejvíce o sobě dal vědět hlavní rozhodčí Šmíd, jenž si vysloužil několik nepěkných slov od hostujících fanoušků. První periodu vyhráli domácí o jednu branku, ale prostřední část byla pro pelhřimovské bruslaře jako ze zlého snu, neboť odcházeli po 40 minutách do kabin za stavu 1:6. Zbylých dvacet minut hráli hosté v křeči a dokázali pouze upravit na konečných 2:6. Sezona pro ně tak končí po prvním kole play-off.

Milevsko

19.02.2011
17:00
6:2
(2:1, 4:0, 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 9. Müller (Hamerle), 11. Novák (Heřmánek), 26. Vaniš (Hejna), 27. Hájek (Urbanec), 33. Hájek (Urbanec), 40. Hamerle (Müller) - 10. Plachý (Hrbatý), 54. Kubát (Plachý). Rozhodčí: Šmíd - Černý, Suchánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 750. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2.

MIL: Pipek – Štěrba, Klíma, Hejna, Dvořák, Štych, Čunát, od 26. Cirulis – Urbanec, Květoň, Hájek – Matějka, Müller, Hamerle – Silbernágl, Heřmánek, Novák – Vaniš, Nikodém, Fořt

PEL: Dolejš - Fibikar, Petráček, Kasalý, Roháčik, Rašner, Šustr - Tecl, Plachý, Hrbatý - Mikšovský, Havel, Kubát – Votápek, Suk, Dostál - Hadrava

Pelhřimov odcestoval do Milevska bez pendlů z Jihlavy a bez Hartmanna, jenž se před utkáním omluvil.

Hned od úvodní minuty vzal utkání do vlastních rukou hlavní rozhodčí, přičemž v první periodě vylučoval hned sedmkrát. Oba týmy také začaly pěkně zostra a jedna šance střídala druhou. Ovšem do první vážné šance se dostal domácí Silbernágl, jenž těsně před Dolejšem nepříjemně tečoval kotouč. Zahanbit se nenechal ani Pelhřimov. Dostál se šikovně dostal až do útočného pásma, ale jeho střela pouze minula Pipkovu branku.

První branka padla v 9. minutě, a to když hráli milevští hokejisté přesilovou hru. Müller pohotově dorazil střelu za bezmocného Dolejše a poslal tak domácí do vedení, které jim ovšem příliš dlouho nevydrželo. V čase 9:30 vyrovnal stav utkání Hrbatý, jenž z kruhu propálil Pipka a rozjásal celý sektor pelhřimovských fanoušků za hostující střídačkou.

Ve velkém stylu se pokračovalo i nadále. Tentokrát potrestal obrovskou chybu pelhřimovských obránců Novák, jenž zůstal nikým nekrytý před brankou a pohodlně vymíchal hostujícího brankáře. Jestli předešlému utkání v Milevsku chyběla pelhřimovským borcům střelba, tak tentokrát pálili ze všech pozic. Nejvíce rozporuplných situací přinesl závěr třetiny, neboť jasně podražený Šustr v pádu trefil protihráče do helmy, za což byl jako jediný potrestán.

V tomto oslabení ujel do samostatného úniku Plachý, byl ovšem zezadu sražen k ledu, ale ani tento zákrok nebyl potrestán a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro domácí Milevsko.

I druhá třetina začala brzkým vyloučením, tentokrát na straně Milevska. V nabídnuté přesilové hře toho Pelhřimov moc nepředvedl, tedy kromě jedovaté střely Havla. Ve 26. minutě přidalo Milevsko třetí branku a rozjelo tak brankový kolotoč druhé třetiny. O minutu později sice Dolejš vychytal samostatný únik Urbance, ale opět nikým nepokrytý Hájek pohodlně dorazil kotouč do prázdné branky.

Po této čtvrté brance se paradoxně Pelhřimov zvedl a začal svého soupeře přehrávat, přičemž nejvíce aktivní byl kapitán Spartaku Tecl. Ovšem předváděný tlak hostům dlouho nevydržel, neboť ve 33. minutě hrálo Milevsko přesilovou hru, kterou proměnil Hájek. Sedm vteřin před druhou sirénou zvýšil ve vlastním oslabení Hamerle na rozdíl pěti branek, neboť skvěle zakončil únik dva na jednoho.

Do třetí třetiny sice trenér Meloun proházel útoky a hru stáhl pouze na čtyři obránce, ale na obrat zápasu již nemělo mužstvo fyzické, ani psychické síly. První útok ve složení Tecl, Plachý a Kubát své soupeře v jejich obranném pásmu přehrával, ale zmar byl opravdu velký. V 54. minutě se Pelhřimov konečně dočkal tolik kýžené branky, kterou vsítil Kubát, ale to bylo z celého utkání vše. V závěru zápasu ještě vychytal Dolejš přečíslení dva na jednoho v podání Milevska, ale nic nezabránilo postupovým oslavám Milevska do druhého kola play-off. Pro Spartak sezona sice končí, ale v konečném hodnocení budou určitě převládat pozitiva.

Jiří Rada