HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.02.2011 | Jiří Rada, foto: Deník/Kamil Vaněk | A-tým

Mikšovského čtyři branky znamenaly body pro Pelhřimov

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do Chotěboře s jasným cílem - urvat tři body. Realizace tohoto plánu se ujal hned ve 3. minutě kapitán Tecl, ale domácí dokázali vzápětí vyrovnat. Stejná situace se opakovala i při druhé brance Pelhřimova z hole Mikšovského. Vedoucí gól Spartaku vstřelil Hrbatý, jenž poté přidal i druhou trefu. Domácí ještě dokázali snížit na 3:5, ovšem to bylo z jejich strany vše. Naopak po druhé brance Hrbatého se rozstřílel Mikšovský, který vsítil celkem čtyři branky.

Chotěboř

09.02.2011
18:00
3:7
(2:3, 1:3, 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Babkovič (Kováč, Fila), 15. Blažek (Valko, Burian), 28. Babkovič (Kováč) - 3. Tecl (Hrbatý, Rašner), 9. Mikšovský (Havel), 20. Hrbatý (Plachý), 21. Hrbatý (Rašner), 27. Mikšovský (Dostál), 40. Mikšovský (Havel, Dostál), 52. Mikšovský (Hrbatý). Rozhodčí: Kareš - Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:7.

CHO: Malý - Daňo, Florián, Bělohlávek, Babkovič, Hemský, Burian, Hospodka, Venc, Kováč, Valko, Volf, Kobela, Martinec, Škarýd, Fila, Repa, Jánský, Blažek

PEL: Čekal - Rašner, Fibikar, Roháčik, Kasalý, Šustr, Randa, Beneš - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kubát, Hadrava, Suk - Mikšovský, Dostál (od 40. Votápek), Havel

Oproti předešlým zápasům se do branky Pelhřimova postavil od úvodní minuty Čekal a nevedl si špatně. Změny přišly i v útocích - druhá formace hrála ve složení Kubát, Hadrava, Suk a třetí Mikšovský, Dostál a Havel. A tento tah se trenérovi Melounovi povedl, takže s největší pravděpodobností u něj zůstane i pro příště.

Vstup do utkání měli hosté z Pelhřimova přímo raketový a již ve druhé minutě vystrašili domácího brankáře Malého Kubát s Hadravou, ovšem jejich přečíslení ještě brankou neskončilo. K tomu došlo až o minutu později, kdy se na kruhách uvolnil Tecl a střelou k tyči poslal Spartak do vedení. Ještě ale neuběhla ani další minuta a skóre se mohlo měnit podruhé, to by však musel uzdravený Kubát proměnit svůj únik.

Pozadu nezůstávali ani domácí a v sedmé minutě přišlo nečekané vyrovnání. Babkovič zůstal za pelhřimovskou obranou a svůj samostatný únik proměnil brilantně nad Čekalovu lapačku. Jenže to stále nebylo vše. V 9. minutě ujel po levém mantinelu Havel a svojí střelou sice chotěbořského brankáře prostřelil, ovšem uznána byla až následná dorážka Mikšovského.

V patnácté minutě si hosté vyzkoušeli hru ve třech, ve které sice neinkasovali, ale v následném klasickém oslabení již Čekal kapituloval podruhé. Chotěboř mohl následně poslat do vedení Burian, nechal ovšem pouze vyniknout lapačku hostujícího brankáře. Naopak tři vteřiny před první sirénou stačil strhnout vedení na stranu Spartaku Hrbatý.

Jak hosté první dvacetiminutovka skončili, tak ji i začali. Po 41 vteřinách dokázal nasměrovat Rašner svoji nahrávku na Hrbatého, který i s nutnou dávkou štěstí překonal Malého počtvrté. Ani na další branku Pelhřimova se nemuselo příliš dlouho čekat. Ve 27. minutě našel Dostál zpoza branky volného Mikšovského, který moc dobře věděl, jak překonat domácího gólmana.

Jiskřičku naděje mohl pro domácí vykřesat dobře hrající Babkovič, ovšem tentokrát si v samostatném úniku na Čekala nepřišel. Jenomže domácí přeci jenom dokázali snížit zásluhou aktivního Babkoviče, který využil nedůsledného vyhození pelhřimovské obrany a následného zmatku před Čekalem. Poslední slovo ve druhé periodě ale měli opět hosté z Pelhřimova, neboť pouhé dvě vteřiny před koncem třetiny si nešťastně srazil puk do vlastní branky jeden z domácích obránců, přičemž tato kuriózní trefa byla připsána Mikšovskému.

I v poslední dvacetiminutovce nepůsobili domácí příliš nebezpečně, čehož využívali hokejisté Spartaku ve svůj prospěch a hlavně k nácviku individuálních akcí, jako například výpad Plachého a následně Tecla, kteří si dokonale pohráli s domácími obránci, skórovat však nedokázali. Třetí třetinu také poznamenala častá vyloučení na obou stranách, přičemž výhodu dvojnásobné přesilové hry měli i hosté, která ovšem skončila bez využití.

V polovině třetiny se blýskl Čekal dalším efektivním zákrokem. Tentokrát si poradil s dalekonosnou střelou chotěbořského obránce, přičemž kotouč schoval do své lapačky. O dvě minuty déle však přidal svoji čtvrtou trefu v utkání Mikšovský, jenž byl na konci skvělé akce pelhřimovského Spartaku na jeden dotek.

Jiří Rada