HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.01.2011 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov si napravil reputaci a získal tři body

Nic lehkého pelhřimovské hokejisty na ledě Milevska nečekalo, ale po výborném zápase nakonec jihočeského soupeře s přehledem přestříleli. Účet zápasu otevřel v 8. minutě zápasu nový kapitán Spartaku Plachý, který v utkání vstřelil čistý hattrick. Druhou branku mezi dospělými také zaznamenal jihlavský junior Pometlo a premiérovou trefu přidal obránce Posmyk.

Milevsko

29.01.2011
17:00
2:6
(1:3, 0:1, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 10. Květoň (Urbanec), 60. Hamerle (Květoň, Štěrba) – 8. Plachý, 9. Suk (Mikšovský), 11. Posmyk (Mikšovský), 30. Plachý (Hrbatý), 45. Pometlo, 54. Plachý (Hrbatý). Rozhodčí: Šmíd – Černý, Suchánek. Vyloučení: 0:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6.

MIL: Pipek – Štych, Tollinger, Karpíšek, Čunát. Cirulis, Štěrba, Špánek, Hamerle, Silbernágl, Hejna, Květoň, Müller, Urbanec, Fořt, Heřmánek, Nikodém, Novák

PEL: Dolejš – Rašner, Fibikar, Posmyk, Randa, Šustr, Kasalý D., Beneš – Hrbatý, Plachý, Votápek – Suk, Mikšovský, Pometlo – Hadrava, Dostál, Kasalý F.

Trenér pelhřimovského Spartaku Martin Meloun měl pro sobotní duel s Milevskem k dispozici opět jihlavské juniory, kteří znovu odvedli dobrou práci. Novou tváří v pelhřimovském dresu se stal právě jihlavský obránce Filip Randa, který odehrál celé utkání bez větší chyby a s jeho výkonem mohl být Meloun spokojený.

Do utkání vstoupili hosté z Pelhřimova velmi aktivně a diktovali tempo hry, na které si domácí Milevsko jen těžko zvykalo. Ovšem do první vážnější šance se dostali právě domácí, ale s jejich šancemi se dokázal poradit brankář Dolejš. Na druhé straně v 8. minutě přišla branka hostů. Plachý si nejprve šibalsky položil brankáře Pipka a poté chladnokrevně zakončil pod horní tyčku. Domácí se nestačili z inkasované branky ani oklepat a už jejich brankář lovil puk ze své sítě podruhé. Suk si dokázal dojet puk za branku Milevska a poté překonal brankáře Pipka střelou na lapačku.

Ovšem vzápětí padla další branka. Tentokrát se již radovali domácí. Pelhřimovská obrana nechala projít přihrávku z rohu kluziště až před branku, kde šikovnou tečí skóroval Květoň. Aby těch branek nebylo málo, tak další přidal opět Pelhřimov. Na modré čáře napřáhl Posmyk a s překvapením všech skončil kotouč za bezmocným Pipkem.

V 11. minutě dostali domácí příležitost přesilové hry pěti proti třem, která trvala 77 vteřin, ovšem pelhřimovský trojice domácí k mnoha šancím nepustila. V šestnácté minutě nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení proti hostům, ke kterému se postavil Kvěťon, který však trefil pouze tyčku.

Ihned v úvodu druhé dvacetiminutovky byl v úniku hákovaný Plachý, který se stejně jako jeho protihráč Květoň, rozjel k trestnému střílení, ale jeho klička mezi betony nebyla úspěšná. Milevsko se postupně snažilo o snížení, ovšem v cestě mu stál spolehlivý Dolejš, jenž Spartak držel stále ve vedení. V polovině třetiny ujel Hrbatý do přečíslení s Plachým, jenž zvolil tvrdou střelu nad Pipkovo rameno. Další šanci si vypracoval Votápek, ale jeho pumelenici zastavila spojnice horních tyček domácího brankáře.

Na začátku poslední periody překonal popáté milevského brankáře Pometlo, který se zapsal mezi střelce lišáckou střelou o záda domácího brankáře. Zvýšit poté mohl Hadrava, ale proti jeho pokusu se Pipek vyznamenal skvěle provedeným skluzem. Milevsko se marně snažilo o zkorigování výsledku, neboť pelhřimovská obrana ve spolupráci s útočníky pracovala na výbornou. Pochválil se však musí i brankář Dolejš, jenž dokázal zlikvidoval šanci Müllera, jenž se dostal ke střele z mezikruží. V 54. Minutě završil svůj hattrick kapitán Plachý, jenž po přihrávce Hrbatého nekompromisně prostřelil Pipka pošesté.

Snížení se domácí přeci jenom dočkali, ale až v poslední minutě utkání. Přesněji v čase 59:51 poté, co pelhřimovští hokejisté přestali zcela hrát a na konci celé akce na jeden dotek byl Hamerle.

Jiří Rada