HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.01.2011 | Jiří Rada | A-tým

Marodkou oslabený Pelhřimov i tentokrát na Kolín nestačil

Spartak Pelhřimov odcestoval kvůli rozsáhlé marodce svých předních hráčů do Kolína se značně omlazenou sestavou, která se překvapivě ujala v první třetině vedení. Jenže ve druhé třetině přišla šestiminutová branková smršť Kozlů a naděje pelhřimovského týmu zhasly. Za hosty se trefil Havel a před druhou sirénou Mikšovský.

Kolín

23.01.2011
17:00
5:2
(0:1, 4:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 21. Musil, 23. Skokan (Musil), 26. Nedbal (Skokan), 27. Pospíšil (Mejzr, Dulovec), 46. Kubát (Dulovec) - 4. Havel (Votápek), 38. Mikšovský (Protasenja). Rozhodčí: Würtherle - Špůr, Frodl. Vyloučení: 6:5, navíc Čtvrtečka (KOL) 5+KO a Protasenja 5+KO. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 580. Střely na branku: 27:18. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

KOL: Brázdil - Nedbal, Procházka, Kubát, Pohl, Pýcha, Přibyl, Poláček - Hloušek, Malý, Musil - Mejzr, Pospíšil, Dulovec - Čtvrtečka, Pomichálek, Cerk - Skokan

PEL: Klestil - Rašner, D. Kasalý, Rohačik, Kuřítko, Šustr, Protasenja, Beneš, Mikšovský, Havel, F. Kasalý, Dostál, Votápek, Hadrava, Hubata

Utkání začali pelhřimovští hokejisté velkým tlakem, který přetavil v úvodní branku utkání Havel. Svojí pověstnou střelou propálil z kruhů brankáře Brázdila nad lapačku. Ani to ovšem Kozly nevyprovokovalo k lepšímu výkonu, naopak převaha Pelhřimova pokračovala. První vážnější šanci si domácí vypracovali až v 15. minutě, kdy Pomichálek trefil backhandem břevno Klestilovy branky.

V čase 17:30 mohl Pelhřimov své vedení navýšit, ale Brázdil dokázal puk z brankové čáry se štěstím odpálit. Ovšem na druhé straně zabránil protiútoku Roháčik, který měl na svém dresu premiérově kapitánské céčko po Teclovi, jenž stále čeká na svůj trest.

Druhá třetina byla z pohledu Pelhřimova jako z hororového filmu. V první minutě vyrovnal Kolín zásluhou Musila a odstartoval tak kolínskou šestiminutovku, která přinesla hned čtyři branky, což byl pro pelhřimovské mladíky tvrdý direkt. A také nadále byl lepším týmem Kolín, který hlavně zásluhou hostujícího brankáře Klestila svůj náskok nenavýšil.

Když už se však hosté dostali do slibné šance, tak jim chybělo potřebné štěstíčko při zakončení, jako například při šanci Mikšovského, jenž z kruhů trefil pouze domácího gólmana do plastrónu. Kýženého snížení se Spartak dočkal teorve v 38. minutě, kdy za brankou vybojoval puk vysoký útočník Protasenja pro Mikšovského, jenž se tentokrát nemýlil

Ve třetí třetině se hosté ještě snažili o skorigování výsledku, ve 46. minutě přidal pátou branku Kozlů Kubót, jenž překvapil hostujícího brankáře skákavým pukem. Poté přišlo několik vyloučení na obou stranách, přičemž Čtvrtečka obdržel vyšší trest za hrubost poté, co Beneše složil na led nevybíravým způsobem. V posledních minutách se ocitl pelhřimovský brankář pod palbou kolínských hokejistů, ale Klestil již neinkasoval. Současně se sirénou poslal na mantinel Protasenja domácího hráče, za čož stejně jako Čtvrtečka obdržel trest do konce utkání. Avšak tento trest byl už jen kosmetickou úpravou zápisu.