HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.01.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov proti Chotěboři vybojoval tři body

Obzvlášť těžký zápas čekal pelhřimovské hokejisty v duelu s Chotěboří, proti které byl favoritem a domácí fanoušci tak očekávali povinné vítězství svého celku. Ovšem do vedení šla Chotěboř a hned dvakrát. Pelhřimov se však nevzdal a dokázal pokaždé odpovědět. Rozhodnutí utkání přišlo ve třetí třetiny, kterou ovládli právě domácí a zaslouženě vyhráli 5:2.

Pelhřimov

12.01.2011
18:00
5:2
(0:0, 2:2, 3:0)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 24. Hrbatý, 32. Havel (Suk, Votápek), 46. Hadrava (Dostál, Barták), 53. Roháčik (Hrbatý), 58. Hrbatý (Plachý, Tecl) - 23. Martinec (Kováč), 30. Martinec (Babkovič). Rozhodčí: Pokorný - Brabec, Pospíšil. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 457. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 5:2.

PEL: Dolejš - Rašner, Posmyk, Roháčik, Fibikar, Šustr, Jelínek, Beneš, Tecl, Plachý, Hrbatý, Hubata, Havel, Suk, Barták, Dostál, Votápek, Hadrava, Zelený

CHO: Kousal - Adamec, Daňo, Florian, Kořínek, Babkovič, Hemský, Burian, Řehoř, Hospodka, Venc, Kováč, Valko, Volf, Kobela, Martinec, Škarýd, Fila, Jánský

Do středečního utkání vinou zranění nemohl nastoupit Kubát, jenž si přivodil zranění v minulém zápase v Trutnově a také Plch, jehož trápí stále bolavá žebra. Do druhého útoku se posunul Votápek a v obraně se představila výpomoc z Jihlavy v podobě Posmyka i Zeleného.

Do prvního ze tří po sobě jdoucích domácích utkání nastoupily oba týmy s cílem neinkasovat jako první. Na začátku sedmé minuty se Pelhřimovu naskytla příležitost zahrát si čtyřminutovou přesilovou hru, avšak svěřenci trenéra Melouna s ní naložili prachbídně. Jedinou slibnou šanci měl Roháčik. Jeho střela proskotačila Kousalovi mezi betony, ovšem kotouč za jeho záda nikdo nezasunul.

Tři minuty před koncem první periody šel za katr obránce Roháčik. Paradoxně se však v největší šanci ocitl Plachý, když zprava najížděl na Kousala. Po naznačení backhandu chtěl forhendem zasunout, avšak jeho střelu zastavil chotěbořský brankář betonem. Více zajímavých situací v první dvacetiminutovce diváci na ledové ploše neviděli, a proto se šlo po první siréně do kabin za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, když první gól byl viděn v pelhřimovské síti po spolupráci Kováče a zakončujícího Martince. Za zmínku ovšem stojí, že před inkasovanou brankou hrála Chotěboř evidentně se šesti bruslaři, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Spartak se nevzdal a o minutu a šest sekund svítil na světelné tabuli opět vyrovnaný stav. Zasloužil se o to Hrbatý, který potrestal laxní rozehrávku hostujících obránců. Netrvalo dlouho a Chotěboř šla znovu do vedení. Výrazně jí pomohli i čároví rozhodčí, kteří odpískali zakázané uvolnění domácích, ačkoli hostující hráč mohl i nadále pokračovat ve hře. Unavená pelhřimovská pětka poté inkasovala gól z hole Martince.

I přes další křivdu arbitrů se dokázali hokejisté s Poutníkem na prsou vzchopit a podruhé vyrovnat. Suk zachytil rozehrávku soupeře, puk předložil na volného Havla a ten z pravého kruhu svým golfovým úderem nedal Kousalovi žádnou šanci.

Chotěboř měla příležitost zahrát si přesilovou hru pět na tři, avšak Pelhřimov početní nevýhodu přestál. Po druhé siréně se šlo tedy do šaten opět za vyrovnaného stavu, když oba celky se dokázaly dvakrát prosadit.

Ve třetí třetině měly oba týmy k vítězství i prohře stejně blízko, a tak se stále hrál opatrný hokej. Ke tříbodovému zisku nasměroval Spartak Hadrava, který chytře překonal gólmana Chotěboře. Tato branka jen korunovala dobrý výkon třetí řady, protože u gólu asistovali jak Dostál, tak i Barták.

Chotěboř se snažila o vyrovnání, seč jí síly stačily, ale ani hra na dvě pětky ovoce nenesla. V 53. minutě předložil Hrbatý zpoza brány puk Roháčikovi, který z mezikruží prostřelil Kousala a uklidnil tak celý stadion.

I přes dvoubrankový rozdíl se stále Chotěboř tlačila do útoku. Trenér hostí Mečiar se v čase 17:15 odhodlal k power – play. Buly v obraném pásmu Spartaku vyhrál hostující hráč, pro hosty však nešťastně do míst, kde se neocital žádný jeho spoluhráč, a tak napadající Plachý získal puk pro Hrbatého, pro něhož nebyl problém dopravit puk do prázdné brány.

Díky poslední dvacetiminutovce, kterou Spartak vyhrál rozdílem tří branek, si zajistil veledůležité tři body, což Pelhřimovu zajišťuje prozatím v našlapané tabulce čtvrté místo se čtyřbodovou ztrátou na první Benešov.

Tomáš Bečka