HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.01.2011 | Jiří Rada | A-tým

Střelecké probuzení Suka znamenalo tři body pro Pelhřimov

Pelhřimovští hokejisté si tentokrát v Nymburku značně prodloužili cestu z kabiny na ledovou plochu až ze suterénu, ale ani tato nepříjemnost nezapříčinila bodovou ztrátu. V utkání se zejména dařilo Sukovi, jenž dokázal vstřelit hattrick a tím dopomohl vyhnat bývalého spoluhráče z Jihlavy, brankáře Vajnera. Branku znamenající pojištění tříbodového zisku vsítil Votápek a tečku za povedeným večer udělal symbolicky kapitán Tecl.

Nymburk

05.01.2011
18:00
5:8
(2:2, 1:2, 2:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Sirotek (Klíma), 16. Kazatel, 39. Tregl (Protivný), 47. Kazatel (Protivný), 52. Protivný (Klíma, Kozák) - 10. Hrbatý (Plachý), 15. Suk, 26. Kubát (Fibikar), 35. Suk (Havel, Kubát), 44. Plachý (Tecl, Hrbatý), 46. Suk (Kubát), 53. Votápek (Hadrava), 58. Tecl (Hrbatý, Plachý). Rozhodčí: Vokřál - Štětina, Novák. Vyloučení: 2:6, navíc Roháčik 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 250.

NYM: Vajner (od 45. Škubal) - Hataš, Cicvárek, Zákoutský, Krejčík, Vlach, Kozák, Pánek, Dvořák, Sirotek, Šimek, Turinský, Kazatel, Zadina, Tregl, Němeček, Protivný, Vacek, Velechovský, Liška, Klíma

PEL: Dolejš - Posmyk, Fibikar, Roháčik, Jelínek, Beneš, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Barták, Votápek, Hadrava

Do utkání nenastoupil ze zdravotních důvodů obránce Plch a Dostál, ale i bez nich poskládal trenér Meloun kvalitní sestavu, přičemž celý třetí útok tvořili mladí hráči. Zápas začal ihned zostra a již po devatenácti vteřinách putoval za katr pelhřimovský kapitán Tecl. V přesilové hře však Nymburk mnoho nepředvedl a poté se celá situace opakovala i na druhé straně. První vážnější šanci přinesla až pátá minuta utkání, kdy Zadina ujel pelhřimovské obraně, ale zakončit nedokázal.

O dvě minuty později se však domácí již zaslouženě radovali. Po mantinelu zkušeně zavezl puk Klíma, který našel před brankou volného Sirotka, pro kterého nebyl problém zakončit do odkryté klece. Odpověď Spartaku byla také téměř okamžitá. V první polovině třetiny vybojoval Plachý puk pro svého spoluhráče Hrbatého, který díky svému důrazu dotlačil kotouč za Vajnera. V 15. minutě ve vlastním oslabení ujel Suk, ale jeho pokus zastavil nymburský obránce faulem, za který hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, jenž pelhřimovský útočník Suk bravurně proměnil pod horní tyčku. To však nebylo jediné trestné střílení. O minutu později nabídl hlavní rozhodčí šanci skórovat z trestného střílení Nymburku, který taktéž nepohrdl a opět vyrovnal stav utkání.

Druhá dvacetiminutovka opět přinesla atraktivní hru, ve které předváděli pelhřimovští hokejisté zodpovědný výkon. Již ve 26. Minutě tentokrát ujel domácí obraně ve vlastním oslabení Kubát a stejně jako Suk nekompromisně vymetl horní růžek Vajnerovy branky. Od této chvíle se snažil tvořit hru prohrávající Nymburk, ale zadní řady Spartaku včetně brankáře Dolejše opět fungovali bez většího zaváhání.

Na rozdíl dvou branek zvýšil svoji druhou brankou v utkání Suk, jenž si sjel z druhé vlny a opět zavěsil pod horní tyčku, kde měl Vajner velkou slabinu. V čase 35:32 vyfasoval pelhřimovský obránce Roháčik osobní desetiminutový trest za nesportovní chování a jeho nepřítomnost na ledě byla značně citelná. Pouhých 99 vteřin před koncem prostřední části opět domácí snížili, tentokrát skvěle chytajícího Dolejše překonal Tregl, jenž zůstal nikým nekrytý na brankovišti.

V poslední dvacetiminutovce se očekával velký tlak Nymburka, který také přišel, ale paradoxně udeřil opět Pelhřimov. Na konci pohledné souhry první lajny byl Plachý a uklidnil tak hru. O chvíli později znovu ujel nepozorné obraně domácích Suk, který tentokrát nedal šanci druhému brankáři Nymburka. Na pozoru se musel mít i Dolejš, ale další kotouč za svá záda propustil až ve 47. minutě. Po špatném rozebrání protihráčů zůstal Kazatel osamocen před brankovištěm a střelou na lapačku nedal mladému gólmanovi Spartaku šanci. I následující minuty patřili domácím a opět se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky zásluhou Protivného.

Odpovědět se však podařilo v zápětí Votápkovi, jenž potvrdil skvělou hru třetí pětky. Definitivní odpor Nymburka zlomil v 58. minutě kapitán Pelhřimova Tecl, který se trefil nádhernou střelou z první.

Jiří Rada