HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2010 | Jiří Rada, Jan Wirkner | A-tým

Úzký kádr Spartaku na Vajgar nestačil

Pelhřimovský Spartak odjel na jih Čech pouze se čtrnácti hráči do pole! A na ledě to bylo znát. S domácím Vajgarem vydržel hrát vyrovnanou partii pouze do 12. minuty, pak během chvilky Jindřichův Hradec dvakrát udeřil a bylo po zápase. Jihočeši si dokázali vytvořit až sedmibrankový náskok, s čímž Dolejš v brance Pelhřimova nemohl vůbec nic dělat. Čestný úspěch Spartak zaznamenal dvě minuty před koncem Kubát, který překazil Kubešovi čisté konto.

Jindřichův Hradec

15.12.2010
18:00
7:1
(4:0, 2:0, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Procházka (Bula, Kupec), 13. Sýbek (Mazanec J., Mařík), 18. Bula (Kupec), 19. Heršálek (Mařík), 21. Bula (Kupec, Dvořák Ma.), 29. Milotinský (Skokan, Dvořák Mi.), 47. Kupec (Procházka, Kubeš) - 58. Kubát (Hadrava, Rašner). Rozhodčí: S. Mertl - P. Novák, D. Štětina. Vyloučení: 3:2, navíc Dvořák Mi. (JHR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 35:21.

JHR: Kubeš - Procházka, Chmel, Mazanec D., Zíb, Dvořák Mi., Heršálek - Bula, Kupec, Dvořák Ma. - Hofmeister, Milotinský, Skokan - Mazanec J., Mařík, Sýbek, od 41. Dolina, Gromov

PEL: Dolejš - Rašner, Šustr, Roháčik, Fibikar, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Hadrava - Barták, Votápek, Beneš

Pelhřimov se musel v tomto utkání obejít bez útočníka Suka, jenž má disciplinární trest až do 21. prosince a také stále bez nemocného Dostála. K těmto hráčům se také přidal obránce Plch, jenž utkání nestihl z pracovních důvodů. Výsledkem absence těchto hráčů byl opět improvizovaný třetí útok, ve kterém musel hrát obránce Beneš.

Zápas začal opatrně, ve druhé minutě to na Dolejše zkoušel Skokan, na opačné straně kluziště měl slušnou šanci Havel. V 9. minutě mířil Mařík nad branku a po následném buly střílel Jakub Hofmeister. Další okamžiky patřily hostům, což se snažil narušit David Kupec svým breakem, ale byl předčasně zastaven ofsajdem. Kubeše ostřeloval v 11. minutě Votápek, ale hostující protiútok skončil nezdarem. O půl minuty později netrefil odkrytou branku Mařík, ale nemusel dlouho smutnit. Po následném vhazování se puk dostal na modrou k Robertu Procházkovi a ten svým svižným nahozením poslal domácí Vajgar do vedení - 1:0. Za další dvě minuty to bylo o dva góly. Sólo break Martina Maříka ještě Dolejš lapil, ale přes Josefa Mazance se kotouč dostal k Janu Sýbkovi a ten neměl se zakončením problém - 2:0. Vajgar byl na koni a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Bula nedal, stejně jako Skokan s Hofmeisterem, když je Dolejš vychytal ve vodorovné poloze hradecké forvardy. Třetí branka Jihočechů přišla dvě minuty před první sirénou. Kupce ještě Dolejš vychytal, ale odražený puk se dostal k Janu Bulovi a přes Dolejšovova záda skočnil v brance - 3:0. Uběhla minuta a bylo to 4:0. Luboš Heršálek vystřelil hned po buly a o tyčku dopravil kotouč do branky - 4:0.

Z druhé třetiny uběhlo 29 vteřin, kdy první formace Vajgaru předvedla kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stál Jan Bula, který trefil parádně pod víko - 5:0. Jednou z největších šancí hostů přinesla 23. minuta. Plachý byl prakticky sám před Kubešem, místo efektního blafáku vystřelil a to své ovoce nepřineslo. Dvacátá čtvrá minuta utkání přinesla první přesilovku utkání, Marek Dvořák putoval na trestnou lavici za sekání. Oslabení Vajgar ustál bez sebemenších problémů a byli to právě domácí, kdo ve 29. minutě rozjásal ne zrovna zaplněné ochozy. Pelhřimovská obrana zaspala, Michal Milotinský dostal nezištnou přihrávku od Aleše Skokana, který neměl sebemenší problém se zakončením - 6:0. I další minuty přinesly aktivní hru Vajgaru, Marek Dvořák se nezbavil v brejku hostující obrany, hradecký kapitán měl šanci i v 38. minutě, ale nenašel skulinku mezi Dolejšovými betony. V samotném závěru zápasu měl Robert Procházka šanci při vlastním oslabení. Po 40. mninutách svítilo u Vajgaru 6:0.

Vstup do třetí třetiny se opět nesl v duchu aktivní hry domácích. Ve 44. minutě musel na trestnou lavici domácí Michael Dvořák, který vyfasoval desetiminutový trest kvůli nechtěnému kontaktu s čárovým. Ve 46. minutě protáhl Kubeše Hadrava. Ve 47. minutě Gromov získal první přesilovku pro Vajgar a domácí toho využít dokázali. David Kupec projel útočnou třetinou jako horký nůž máslem a zkušeně zakončil mezi betony Daniela Dolejše - 7:0. Gromov měl další šanci o dvě minuty později, ale trefil jen tyčku. V 50. minutě si zahrál Spartak přesilovku, ale bez většího efektu. Hosté se dočkali branky až v samotném závěru, kdy Jiří Kubát umístil svůj bekend pod víko. Hosté zhatili čisté konto Tomáši Kubešovi, ale to nic nemění na jasné výhře hradeckého týmu.

Jan Wirkner