HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.11.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Druhou porážku na svém ledě Spartak nedopustil

Podruhé v tomto týdnu se pelhřimovští hokejisté představili na svém ledě a tentokrát bodovali. Účet utkání proti Trutnovu otevřel Hrbatý, ale hosté před první sirénou dokázali ještě vyrovnat a ve druhé části se dokonce dostali do vedení, ale poté již úřadovali pouze pelhřimovští střelci. Jmenovitě na 2:2 vyrovnal Havel a vítěznou branku vsítil kanonýr Plachý. Pojišťovací gól v podobě čtvrtého zásahu do trutnovské branky přidal Hrbatý.

Pelhřimov

21.11.2010
17:00
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Hrbatý (Tecl, Plachý), 27. Havel (Kubát, Roháčik), 34. Plachý (Hrbatý), 55. Hrbatý (Roháčik) - 18. Jindřich (Šimoníček, Kuna), 25. Jindřich (Berger). Rozhodčí: Doležal - Mertl, Slavík. Vyloučení: 8:11 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 521 . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

PEL: Klestil - Rašner, Zítka, Roháčik, Šustr, Plch, Fibikar, Beneš, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Votápek, Lazorišák (od 18. Hadrava)

TRU: Škrabelj - Antonín, Kuna, Chytráček, Dlab, Berger, Stehno, Havlíček, Mlejnek, Mečiar, Mikolášek, Šimoníček, Jankovský, Klement, Jindřich, Malinský

První třetinu zahájili lépe hosté. Úvodní šancí zápasu se prezentovali Jindřich a Chytráček, ovšem jejich spolupráce nepřinesla změnu skóre. To samé platilo i po Kubátově promarněné příležitosti na druhé straně. Ten samý hráč se o chvíli později řítil sám na Škrabelja. Jeho střela švihem však orazítkovala pouze tvrzené sklo za trutnovskou brankou.

Na konci šesté minuty se dostal za bránou k puku Plachý, posunul na Tecla, jenž z první přihrál Hrbatému, pro něhož nebyl problém zasunout kotouč do prázdné brány. V první periodě se často vylučovalo. Paradoxně si větší příležitosti vypracovávaly oslabené týmy. Nejprve se aktivní Kubát dostal až před gólmana a poté hostující Berger při početní nevýhodě otestoval Klestilovu pozornost střelou zprava. V 18. minutě Šimoníček našel přesným pasem skrz útočné pásmo Spartaku osamoceného Jindřicha, jemuž nečinilo problém uklidit puk do poloodkryté pelhřimovské klece. Nutno dodat, že Jindřichovy hodně usnadnil situaci bránící Dostál, jenž v obranné činnosti zcela propadl.

Na začátku druhé třetiny měli pelhřimovští příležitost přesilové hry. I přes vytvořené šance se nepodařilo prostřelit Škrabelja. Ovšem na druhé straně kluziště se povedlo trutnovským překonat Klestila. Zpoza brány se vytočil Jindřich a střelou po ledě se podruhé zapsal na listinu střelců. Ve 25. minutě poslal rozhodčí najednou dva trutnovské hráče za katr, čehož po minutě a třiceti třech sekundách využil Havel.

V polovině druhého dějství se na ledě přiostřilo jak mezi hráči, tak i mezi fanoušky vinou několika kontroverzních rozhodnutí rozhodčího Doležala. I přes drobné rozmíšky se hokejisté Pelhřimova plně koncentrovali na dění a odměnou jim za to bylo otočení stavu utkání. Hrbatý dlouhou přihrávkou ze svého obranného pásma našel najetého Plachého, který ošálil hostujícího gólmana a pohodlně zasunul do odkryté klece.

Do poslední třetiny vyjeli domácí na led s cílem udržet vedení a případně pojistit tři body gólem. K vidění byl spíše bojovný hokej s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Pět minut před koncem třetí třetiny však pelhřimovský lídr Hrbatý svým jedenáctým gólem v sezóně zajistil Spartaku tři body. Premiéra Martina Melouna v pozici hlavního trenéra měla tedy vítězný konec, čímž se tým z Vysočiny posunul na šestou příčku druholigové tabulky Střed.

Tomáš Bečka