HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.11.2010 | Jiří Rada, Radek Kolín | A-tým

Milevsko svoji pozici potvrdilo sedmi góly

Pelhřimovský Spartak nevstoupil do utkání zrovna nejlépe a po první třetině prohrával už 0:2. Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla výrazné zlepšení ze strany hostů a domácí opět udeřili v podobě dvou branek. Za stavu 4:0 pro domácí dokázal Pelhřimov před druhou sirénou snížit, ovšem ve 43. minutě se opět trefili domácí hokejisté a stav 5:1 nebyl pro červenobílé příznivý. Spartak sice vsítil ještě dvě branky, ale vítězství Milevska zpečetil sedmou brankou domácích Nikodém.

Milevsko

06.11.2010
17:00
7:3
(2:0, 2:1, 3:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Květoň (Klíma), 7. Šulčík (Květoň), 25. Urbanec (Fořt), 26. Rezek (Novák), 42. Nikodém, 56. Škulina (Heřmánek), 60. Nikodém (Rezek, Urbanec) – 37. Kubát (Havel, Zítka), 49. Lazorišák, 53. Tecl (Kubát). Rozhodčí: David Šmíd, Tomáš Černý, Ondřej Suchánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 48:28 (14:11, 20:10, 14:7). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3.

MIL: Panec – Klíma, Dvořák, Štych, Cirulis, Tollinger, Škulina, Štěrba, Čunát – Šulčík, Květoň, Kořánek – Urbanec, Nikodém, Fořt – Suchánek, Heřmánek, Hamerle – Matějka, Rezek, Novák

PEL: Klestil - Rašner, Posmyk, Zelený, Rohačik, Šustr, Zítka - Plachý, Hrbatý, Tecl - Havel, Suk, Kubát - Dostál, Lazorišák, Votápek

Utkání začal lépe Pelhřimov. Ve 2. minutě Suk našel u tyčky volného Votápka, ale ten poodkrytou branku netrefil. Pak měl hostující tým přesilovku, když Hrbatý našel mezi kruhy osamoceného Tecla, který Michaela Pance v milevské brance neprostřelil. Milevsko mělo početní výhodu v 5. minutě a bleskově soupeři ukázalo, jak ji využít. Po buly vypálil od modré Michal Klíma a pelhřimovským brankařem Klestilem vyražený puk vrátil do odkryté brány Tomáš Květoň.Milevsku stačilo na využití 6 vteřin! Pelhřimov však stále hrozil a dostával od domácích obránců dostatek příležitostí k zakončení. Milevsko však držel Michael Panec. Suk pronikl po pravé straně, předal kotouč na levý kruh nepokrytému Havlovi, brankař vyrazil. Milevsko i svou druhou šanci proměnilo v gól. Po buly dostal puk před branku Petr Pulčík a pověsil jej pod horní tyčku. V 7. minutě zůstal mezi kruhy opět volný Tecl, ovšem na milevského brankaře si opět nepřišel. Protiakci zakončil Ruda Suchánek střelou z kruhu, kterou Jiří Heřmánek tečoval nad branku. Milevsko sice bylo střelecky aktivnější, ale do šancí se více dostával Pelhřimov. V 16. minutě Lazorišák po objetí branky vyjel na kruhy, Michael Panec jeho pokus zachytil. V poslední minutě první části pykalo Milevsko za příliš mnoho hráčů na ledě, přesto nebylo v oslabení daleko gólu. Petr Šulčík na modré vypíchl puk Roháčikovi, ujížděl sám na brankaře, ale kotouč se mu postavil na hranu a nepříliš prudké bekhendové zakončení Klestila z míry nevyvedlo.

Druhé dějství nabídlo tři góly a celou řadu možností ke vstřelení branky. Na začátku se dohrávala hostující přesilovka. V ní dorážel před brankou Tecl, Michael Panec vsedě jeho pokus zastavil. S návratem milevského hráče pálil z pravého kruhu Kubát, Michal Panec vyrazil. Za Milevsko odpověděl Jiří Heřmánek, který z rohu přihrál na protější kruh zapomenutému Jakubovi Hamerlemu, který zblízka Klestila neprostřelil. V 23. minutě Teclovu ránu z kruhu vytěsnil domácí gólman lapačkou vedle branky. V téže minutě se na protějším kruhu objevil Plachý, Michael Panec pokryl jak první střelu, tak i dorážku. A tak se znovu radovalo Milevsko. Jiří Fořt z rohu obraného pásma vyslal za obránce Josefa Urbance, který prostřelil Klestila. Pelhřimovský útok znovu táhl Tecl. Zprava přihrál doleva na u tyčky volného Plachého, Michael Panec se včas přesunul a zakončení nastavil svůj beton. Dle pravidla nedáš dostaneš z protiútoku udeřilo Milevsko. Ivo Novák předal kotouč na druhý kruh Josefu Rezkovi, jenž překonal Klestila. Po tomto gólu Pelhřimov trochu rezignoval a Milevsku začala narůstat převaha. Tomáš Květoň vyjel z rohu mezi kruhy, Klestil střelu zachytil. Josef Urbanec dostihl v soupeřově rohu puk vyhozený z milevského pásma, počkal si na dojíždějícího Jiřího Fořta, jenž zpoza kruží z první přestřelil. V domácí přesilovce chybně z kruhu rozehrál Michael Panec, puk zachytil Havel, posunul jej Sukovi, který však trefil jen v brance zaskakujícího obránce. V pokračování početní výhody pálil od modré Michal Štych a Milan Kořánek tečoval nad branku. Pak se Josef Urbanec natlačil před soupeřova obránce, Klestil jeho tvrdou střelu vyrazil ramenem. Pelhřimov se dostal do přečíslení 2 na 1, Roháčik dobře přihrál Havlovi, ten ale netrefil odkrytou branku. V 35. minutě dvakrát zakončoval z kruhu Jiří Heřmánek. Jeho první střelu Klestil vyrazil, druhá branku minula. Za minutu byla v akci stejná dvojice milevských hráčů jako při čtvrtém gólu. Nahrávajícím byl tentokrát Josef Rezek a zakončujícím Ivo Novák, hostující gólman stihl tentokrát zasáhnout. V 37. minutě už se dokázal Pelhřimov prosadit. Znovu se dostal do přečíslení, ve kterém ideální Havlovu přihrávku Kubát dorazil do prázdné brány.

Znovu na čtyřgólový náskok zvýšilo Milevsko hned na začátku třetího dějství. Libor Nikodém obral o puk Roháčika a střelou po ledě skóroval. V další milevské příležitosti přihrál Jakub Hamerle před branku Rudovi Suchánkovi, jemuž vystavila stop gólmanova položená hůl. Pak hostující Lazorišák z kruhu mířil nad branku. Za Milevsko připravil šanci Libor Nikodém přihrávkou z rohu na kruh Jiřímu Fořtovi, Klestil betonem vyrazil. Na opačné straně dostal dostatek manévrovacího prostoru před naší brankou Lazorišák, položil si gólmana a podél jeho natažené lapačky umístil puk do branky. Pelhřimov znovu ožil. Vytvořil si tlak v útočném pásmu a v 53. minutě se přiblížil na rozdíl dvou gólů. V závaru před domácí brankou se nejlépe zorientoval Tecl a trefil se k tyči. Milevský trenér zareagoval oddechovým časem, který přinesl do milevských řad patřičné uklidnění. Hned za minutu vyslal Tomáš Květoň do úniku Petra Šulčíka, který stíhán protihráčem pálil už z kruhů, těsně vedle branky. Pak se Petr Šulčík proměnil v přihrávače, našel před brankou Josefa Rezka, ale Klestil jeho střelu vyrazil. Za minutu přišel uklidňující gól. Při signalizovaném trestu vystřelil tahem od modré Petr Škulina a puk se přes clonící hráče zastavil až v síti. V další šanci neuspěl u tyčky Ruda Suchánek a Milevsko nevyužilo ani přečíslení 3 na 1, které zakončoval do Klestila Petr Šulčík. Milevsko si však přeci jen jeden gól schovalo na samotný závěr. Po učebnicové akci kterak překonat soupeřovu obranu putoval puk z hole Josefa Urbance, přes Josefa Rezka až k u tyčky zakončujícímu Liborovi Nikodémovi.

Přítomní diváci se museli na hokeji dobře bavit. Hrál se rychlý hokej, plný gólových příležitostí. Hlavní rozdíl mezi týmy byl v proměňování šancí. Pelhřimov si jich, hlavně v první polovině zápasu, vytvořil víc než dost, ale jeho hráči museli několikrát jen kroutit hlavou nad výbornými zákroky Michaela Pance. Milevsko si v proměňování gólovek vedlo o poznání lépe. Gólově se dokázaly prosadit všechny čtyři formace.