HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.10.2010 | Jiří Rada | A-tým

Ve šlágru kola se radoval domácí Kolín

Vstup do utkání se povedl lépe hostům z Vysočiny, neboť úvodní trefu zápasu obstaral Hrbatý. Vedení ovšem Spartaku nevydrželo příliš dlouho a již za tři minuty byl stav opět vyrovnaný. Na konci druhé periody se opět trefil Hrbatý a poslal tak hostům nepříjemný úder do kabiny. Ani tentokrát domácí nezaháleli a se vstupem do třetí třetiny opět vyrovnali. Rozuzlení utkání přišlo až v 59. minutě, kdy se v přesilové hře trefil Kubišta. Čtvrtou branku vsítili domácí do prázdné branky.

Kolín

31.10.2010
18:00
4:2
(1:1, 0:1, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Morkes (Dulovec), 41. Musil, 59. Kubišta (Malý), 60. Kubišta (Pohl) - 12. Hrbatý (Plachý), 40. Hrbatý (Rašner). Rozhodčí: Vokřál - Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 640. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

KOL: Blažek - Nedbal, Pohl, Kubát, Drak, Pýcha, Přibyl, Procházka - Skokan, Malý, Musil - Morkes, Manhart, Kubišta - Mejzr, Pospíšil, Dulovec - Hloušek

PEL: Klestil - Raner, Posmyk, Zítka, Rohačik, Šustr, Zelený, Beneš, Jelínek, Plachý, Hrbatý, Tecl, Havel, Suk, Kubát, Hubata, Votápek, Dostál

Již od prvních minut bylo zřejmé, že se přítomní fanoušci nebudou nudit a opravdu se nenudili. K vidění byly šance na obou stranách, ale více ze hry měli domácí, neboť ihned v úvodu si zahráli přesilovou hru, kterou ovšem neproměnili.

V polovině první periody nabídl hlavní rozhodčí přesilovou hru také hostům a ihned dvojnásobnou, ale hráči Spartaku změnili stav utkání až po jejím vypršení. Plachý skvělou střílenou přihrávkou našel Hrbatého, který již pouze usměrnil kotouč za domácího Blažka.

Radost hostům nevydržela dlouho a o tři minuty byl stav utkání opět vyrovnaný. Po závaru před Klestilem se odrazil puk k volnému Morkesovi a ten se do odkryté branky nemýlil. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Prostřední perioda nabídla opět spoustu šanci a také vyloučených. Nejprve mohl poslat do vedení domácí Musil, ale jeho šikovná teč minula branku Pelhřimova o centimetry. Poté vyzkoušel pozornost Blažka Rašner, ale proti jeho střele si byl domácí muž v masce zcela jistý.

Závěr druhé dvacetiminutovky přinesl nejprve Nedbalovu bombu od modré, která pouze orazítkovala břevno Klestilovy branky, ale poté udeřil Pelhřimov podruhé v zápase. Opět se opakovala situace první branky, ale tentokrát byl šťastným nahrávačem Rašner. Hrbatý tak mohl slavit svůj desátý gól v letošní sezoně. Potvrdit vedení Spartaku mohl ještě do druhé sirény Havel, ale v samostatném úniku Blažka nepřekonal.

Pouhých dvacet vteřin po příchodu z kabin byl stav utkání opět nerozhodný. Musil šikovně objel branku a s velkou dávkou štěstí zašoupl puk k tyčce. Další průběh utkání patřil ke špičce druholigového hokeje, neboť šance střídali šance a rychlost hry by se dala rovnat k první lize.

Jasný bylo, že kdo dá branku, tak se s největší pravděpodobností bude radovat ze tří bodů. Tohoto faktu si byla obě mužstva vědoma a vyrovnaný stav vydržel až do času 58:39. Rašnerovo vyloučení za zdržování hry potrestal Kubišta a rozhodl tak o vítězi tohoto klání. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale ani ta nevyšla a do prázdné branky se trefil opět Kubišta.

Jiří Rada