HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.10.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak porazil lídra skupiny z Benešova

Domácí hokejisté do utkání opět doslova vlétli a již v 6. minutě se dostali do vedení zásluhou Rašnera. Nasazení hráčům Pelhřimova neopadávalo, a tak na 2:0 zvyšoval Tecl. Ve druhé třetině udeřil Spartak opět dvakrát a utkání vypadalo rozhodnuté. Ovšem malé hrubky se v obraně červenobílých přeci jenom našly a hosté dokázali snížit na rozdíl dvou branek. Zdramatizování utkání však nedopustil Havel, pátou brankou v síti Benešova potvrdil vítěze utkání.

Pelhřimov

24.10.2010
17:00
5:2
(2:0, 2:1, 1:1)
Benešov
Branky a nahrávky: 6. Rašner (Hrbatý), 12. Tecl (Plachý), 27. Havel (Plch), 28. Lazorišák, 51. Havel (Suk) - 40. Jonáš (Kaňka), 42. Kouba (Kocman). Rozhodčí: Pražák - Mertl, Slavík. Vyloučení: 8:9, navíc Zeman (BEN) 5 + 20. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 4:2, 5:2.

PEL: Klestil - Rašner, Zítka, Roháčik, Plch, Šustr, Zelený - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Lazorišák, Votápek

BNS: Maláč - Košatka, Verbík J., Kouba, Verbík R., Burda, Strnad, Zeman, Jágr, Jonáš, Kocman, Vacek, Burián, Kaňka, David, Holánek, Starec, Srdínko, Bosas

Pelhřimovští hokejisté šli do zápasu s jasným cílem bodovat, a to se jim stoprocentně podařilo. Již v 6. minutě tvrdou střelou prostřelil hostujícího brankáře Rašner a domácí publikum si poprvé v utkání zakřičelo „gól“. I další minuty patřily domácím hokejistům, Benešov se dostával do šancí spíše sporadicky.

Ve 12. minutě byl stav utkání již 2:0 pro domácí. V přesilové hře se prosadil proti bývalému spoluhráči Tecl a domácím se tak dýchalo ještě lépe. Před první sirénou mohl snížit Bosas, ale na poslední chvíli mu kotouč z hole sebral Plachý.

Ve druhé třetině se poprvé dostal do vážnější šance benešovský kanonýr Kaňka, ale jeho střeleckou příležitost zmařil skvěle chytající domácí brankář Klestil. Pelhřimov se nenechal zaskočit a opět udeřil. Tentokrát nejprve Maláč kapituloval po teči Havla a o šestnáct vteřin déle nestačil ani na přesné zakončení z hole Lazorišáka.

I nadále byl lepším týmem Pelhřimov, který hnalo k vítězství šest stovek fanoušků. Ovšem před druhou sirénou chybovala poprvé v utkání pelhřimovská obrana a Jonáš svůj únik proměnil brilantně mezi Klestilovy betony.

Třetí dvacetiminutovku začali hosté rovnou brankou. Suk nabídl Koubovi kotouč a ten se zkušeně trefil kolem Klestilov hlavy pod horní tyčku. Lvi z Benešova se snažili zápas zvrátit na svoji stranu, ale domácí defenziva pracovala opravdu spolehlivě a navíc se dařilo i střelcům. V 51. minutě předvedl nejhezčí zásah utkání Havel, který si nejprve pohrál s hostujícími obránci, položil na led brankáře Maláče a poté zakončil do pravého růžku prázdné branky.

Závěr utkání byl vyhrocený a hostující Zeman neudržel své nervy a nekompromisní „sekerou“ poslal k ledu jednoho z pelhřimovských hokejistů. Za tento prohřešek okamžitě vyfasoval trest do konce utkání. Domácí si tak v poklidu dokráčeli k důležitému vítězství nad lídrem tabulky z Benešova, který tak teprve podruhé poznal hořkost porážky.

Jiří Rada