HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.10.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Galavečer pelhřimovských střelců

Reklama na hokej. Jinak se snad ani nedá popsat dnešní vystoupení našich druholigových hokejistů, kteří nejprve dvakrát udeřili ve vlastním oslabení, čímž rozjeli svůj podvečer. Hosté ještě sice dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale poté již patřil led pouze domácímu Spartaku, který po dvou třetinách vyhrával již 10:4. Třetí třetina byla na góly nejchudší, ale i tak domácí vyprovodili chotěbořské hokejisty debaklem 12:5.

Pelhřimov

17.10.2010
17:00
12:5
(3:1, 7:3, 2:1)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 3. Plachý (Tecl, Rašner), 4. Hrbatý (Suk), 16. Hrbatý (Plachý), 21. Havel (Suk), 26. Tecl (Plachý), 26. Suk (Roháčik, Havel), 27. Hrbatý (Plachý), 33. Lazorišák (Dostál), 37. Kubát (Hrbatý, Rašner), 39. Tecl (Plachý), 46. Lazorišák (Zelený), 53. Dostál (Lazorišák, Votápek) - 12. Jánský (Burian, Škarýd), 24. Jánský (Popela, Prachař), 30. Babkovič (Hospodka), 37. Fila, 59. Babkovič (Fila). Rozhodčí: Humpolíček - Černý, Kříž. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:1. V oslabení: 2:1. Diváci: 550. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:4, 12:4, 12:5.

PEL: Klestil - Rašner, Posmyk, Roháčik, Plch, Šustr, Zelený, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Havel, Suk, Dostál, Hadrava, Votápek, Lazorišák

CHO: Ficbauer (od 26. min. Opršal, od 40. min. Ficbauer, od 55. min. Opršal) - Rapa, Halamka, Babkovič, Prachař, Fila, Krpálek, Bělohlávek, Škarýd, Burian, Jánský, Hájek, Popela, Venc, Šulc, Hospodka

Do utkání vstoupili domácí nešťastně, když po 85 sekundách šel na trestnou lavici Kubát, avšak nejprve Plachý a poté Hrbatý překonali hostujícího brankaře Ficbauera a otevřeli tak skóre utkání. Takovýto nástup do utkání určitě nikdo nečekal. Spartak se tak uklidnil a mohl si hrát svoji hru. Ve 12. minutě ovšem snížil Jánský, ale Hrbatý svým druhým gólem v utkání odmítl zdramatizování první třetiny.

Kdo přišel na začátku druhé třetiny pozdě na své místo, tak neviděl po čtyřiceti osmi sekundách gól Havla, jenž střelou golfovým úderem poslal puk mezi ruku a tělo chotěbořského gólmana. O pár okamžiku se hnal sám na Ficbauera Kubát, ale bohužel pro domácí se mu nepovedlo skórovat.

Chotěboř se ovšem nehodlala s nepříznivým výsledkem smířit a tak ve 24. minutě dal svoji druhou branku Jánský, čímž snížil stav na rozdíl dvou branek. Kapitán domácích Tecl však neponechal nic náhodě a svým třetím gólem v sezóně zvýšil na 5:2.

O třiadvacet sekund později propukl v jásot pelhřimovský stadion už po šesté, když Suk překonal nového brankaře ve svatyni Chotěboře Opršala. Pelhřimov se dostal na koně, což potvrdil Hrbatý, jenž zkompletoval hattrick a nadělil si tak ke svým včerejším 25. narozeninám dárek navíc. Hostující Babkovič sice prostřelil Klestila, ale ve 33. minutě si pohrál s obranou soupeře Lazorišák a další gól od Kubáta znamenalo v tu chvíli pro pelhřimovské barvy vedení 9:3.

Soupeři se ovšem opět povedlo rychle po inkasovaných brankách snížit. Po čtvrté překonal Klestila hostující Fila. Gólový učet třetiny však završil Tecl, když po krásné akci na jeden dotek dopravil puk za záda bezmocného Opršala a stylově tak dal desátý gól svého týmu v utkání, což ho jistě vyjde hodně draho.

Do poslední periody nastoupil do branky Chotěboře opět Ficbauer a hned v úvodu musel předvést svoji mrštnou lapačku proti střele Rašnera. Ve 46. minutě však lovil puk ze své sítě po jedenácté. Při přesilové hře se prosadil Lazorišák

.

I v dalším průběhu hry se musela mít chotěbořská obrana na pozoru, když se Kubát prokličkoval až před brankaře. Poté se Plachý prodral také až před gólmana, leč jeho střela skončila na horní tyčce. Pelhřimov byl jasně aktivnější a přehrával svého soupeře. Dvanáctou a zároveň poslední branku Pelhřimova vsítil při signalizovaném vyloučení Dostál.

Nešťastná situace se odehrála v 56. minutě. Votápek vypustil na Ficbauera dělovou ránu a ta mu podle posledních zpráv naštípla ramenní kloub a do brány tak opět musel Opršál. Na konci utkání už jen kosmeticky upravil skóre na konečných 12:5 Babkovič. Hokejisté Pelhřimova si tak mohli po dobrém výkonu vychutnat ovace svých fanoušků a nejméně do příští neděle se usadili na třetím místě druholigové tabulky.

Tomáš Bečka