HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.10.2010 | Jiří Rada | A-tým

Poslední dvacetiminutovka na zvrat utkání nestačila

Ani na druhý pokus nedokázali pelhřimovští hokejisté přivézt z venkovního kluziště ani bod. Od začátku utkání byli aktivnější domácí, což dokázali přetavit v úvodní gól utkání. Hosté se stále trápili a soupeř jim zasadil tvrdý direkt v podobě dalších dvou branek. Po druhé třetině se svěřenci trenéra Martínka vzpamatovali, ale během dvaceti minut dokázali vstřelit pouze dvě branky, a tak z Trutnova odjížděli s prázdnou.

Trutnov

10.10.2010
17:00
3:2
(1:0, 2:0, 0:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 17. Svoboda (Janecký, Dome), 26. Chytráček (Mašek), 29. Dlab (Stehno, Havlíček) - 46. Plachý (Hrbatý, Plch), 60. Tecl (Rašner). Rozhodčí: Prchal - Ledínský, Krejsa. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 325. Střely na braku: 38:35. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

TRU: Škrabelj - Malinský, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Klement, Kuna, Provazník - Chytráček, Jindřich, Šimoníček, Chochola, Havlíček, Dlab, Čapek, Stehno, Mašek, Dome, Svoboda, Janecký mld.

PEL: Klestil - Rašner, Zelený, Roháčik, Šustr, Beneš, Plch, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk- Hadrava, Dostál, Lázorišák - Votápek

Vstup do utkání vyšel lépe domácímu Trutnovu a již po necelých čtyřech minutách měli výhodu přesilové hry, kterou ovšem hostující defenziva ubránila. Ve druhé polovině první periody se rozhodl Roháčik pozdravit domácího brankáře svojí typickou střelou od modré, ale střelu obětavě zblokoval Antonín.

Sedmnáctá minuta již ovšem změnu skóre přinesla. Janecký nejprve prověřil Klestila střelou z kruhů, kterou hostující brankář vyrazil, ale na dorážku Svobody byl již krátký. V závěru první třetiny hrál Pelhřimov přesilovou hru, ve které se do šance dostal Havel, ale bohužel pro hosty vyrovnat nedokázal.

Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla příliš pohledný hokej a Spartak byl stále tím méně aktivním týmem na ledě. Hostujícím borcům několikrát pomohl svými zákroky gólman Klestil, ovšem ve 26. minutě byl na dorážku Chytráčka opět krátký a kapituloval podruhé.

V zápětí mohl odpovědět Lazorišák, ale v přečíslení dva na jednoho netrefil střelou z kruhů branku. Ve 29. minutě přišla další přesilová hra domácích a ty ji dokázali proměnit. Střelou z prostoru mezikruží rozvlnit síť za bezmocným pelhřimovským brankářem Dlab.

Třetí branka domácího Trutnova pouze potvrdila trápení a bezmoc pelhřimovského týmu, jenž byl ve všech soubojích pomalejší než jeho soupeř.

Ovšem do třetí třetiny jakoby za Pelhřimov nastoupili jiní hráči a rázem se obraz hry otočil. Na ledě jasně dominovali hosté z Vysočiny a domácí držel nad vodou výborný brankář Škrabejl, který nejprve zlikvidoval semaforem střelu Hrbatého a následně pokryl i střelecký pokus Suka.

Ve 46. minutě snížil stav utkání v přesilové hře Hrbatý, který ujel domácím obráncům a doslova vymíchal domácího gólmana. Domácí se ovšem nevzdali a následně vyrazili do přečíslení tří proti samotnému Teclovi, který se jako jediný stihl vrátit a ve spolupráci s Klestilem dokázal požár v pelhřimovské defenzivě uhasit. To bylo ze strany domácích vše a do konce utkání opět dominovali hosté, což přetavil v čase 59:28 druhou branku svého týmu kapitán Tecl.

V tuto chvíli se bojovalo o každou vteřinku hracího času, ale rozhodčí byl nekompromisní a žádné diskuze nepovolil. Sedm vteřin před koncem řádné hrací doby odvolali hosté svého brankáře a vhazovalo se před Škrabejlem. Od modré se podařilo vystřelit Roháčikovi, ale jeho střela byla zblokována. O vyrovnání se pokusil i Tecl, ale čas už nebyl žádný.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Martínek (trenér Pelhřimova): První dvě třetiny byly z naší strany hanebný a musím říci, že pod mým vedením jsme ještě takhle špatně nehráli. Chyběla nám ta správná bojovnost, a když jsme začali ve třetí třetině hrát tak jak jsme byli jasně lepším mužstvem, ale bohužel se nám také nedaří střelecky. Musíme se do koncovky tlačit důrazněji a znovu ty branky dávat. Gólů moc nedostáváme, ale nyní ani bohužel nedáme, což je špatné. Máme kvalitní hráče s vizitkami střelců, ale bohužel se jim nedaří.

Jiří Rada