HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2010 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Spartak si poradil i s Milevskem

Po skvělém výkonu v Kutné Hoře se hráči Pelhřimova také ukázali domácím fanouškům, kterých na zimní stadion dorazilo požehnaně a Spartak jim to náležitě vrátil. Vedení se ujali domácí borci zásluhou Havla, ale poté se hostům podařilo vyrovnat. Jenomže Dostál dokázal ještě do přestávky poslat domácí do vedení a ve druhé třetině navýšil náskok červenobílých střelec Hrbatý. Hosté v závěrečné třetině snížili, ale Pelhřimov si vedení pohlídal a získal zasloužené tři body.

Pelhřimov

26.09.2010
17:00
3:2
(2:1, 1:0, 0:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 6. Havel (Suk, Roháčik), 16. Dostál (Hadrava), 31. Hrbatý (Plachý) - 11. Rezek (Novák, Květoň), 52. Urbanec (Kořánek). Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

PEL: Čekal - Plch, Rašner, Šustr, Roháčik, Posmyk, Zelený, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Suk - Dostál, Votápek, Hadrava - Hubata

MIL: Pipek - Klíma, Štěrba, Štych, Tollinger, Čunát, Kořánek, Květoň, Špánek, Fořt, Müller, Matějka, Silbernágl, Hamerle, Heřmánek, Rezek, Nikodém, Novák, Urbanec

Pelhřimov se do souboje s Milevskem vrhnul hned od začátku s nadšením a po šesti minutách se mohl opět slušně zaplněný pelhřimovský stadion radovat z prvního gólu. V přesilové hře se prosadil Havel, pro něhož to byl už čtvrtý gól v sezóně. V 11. minutě ale domácí nedokázali ideálně rozehrát, čehož využil Rezek a poprvé prostřel Čekala. Hráče Milevska tento zásah viditelně povzbudil a v rozmezí 13. a 14. minuty vyslali na pelhřimovského brankaře celkem šest střel v řadě. Ovšem Čekal všechny tyto pokusy vykryl a výrazně tak podržel svůj tým.

Spartak totiž ještě do konce první třetiny převážil stav výsledku na svou stranu. Dostál využil své centimetry k tomu, aby se při tlačenici před soupeřovou brankou protlačil k puku a doklepl ho do branky. Smutnou zprávou pro domácí však bylo, že úvodní dějství nedohrálo levé křídlo druhé řady Kubát, jenž má problémy s tříslem.

Do druhé třetiny vstoupili svěřenci trenéra Martínka lépe, když Plachý připravil slibnou šanci pro Hrbatého, ale pravé křídlo prvního útoku mířilo mimo. Poté se šance střídaly na obou stranách, avšak stav skóre se na světelné tabuli nezměnil.

Od druhé poloviny druhé třetiny vedl Spartak již o dvě branky. Plachý si zkušeně počkal na najíždějícího Hrbatého a ten střelou k pravé tyčce přeci jen překonal gólmana Pipka. O pár minut později mohlo být pro domácí ještě veseleji. Dostál se ocitl sám před domácím brankaře, leč rána z jeho hole mířila mimo milevskou klec.

Hostující Fořt se chvíli nato pokoušel zkorigovat skóre, jenže jeho střela z mezikruží skončila v klíně Čekala. Na druhé straně se ocitl po individuálním průniku sám před Pipkem Suk. Svoji šanci však nedokázal přetavit ve čtvrtý gól Spartaku.

Do poslední části vkročili lépe hosté a mohli snížit, Čekal měl naštěstí správně postavené tyčky. Hráči Milevska pálili z každé možné pozice, aby vyrovnali, ale proti nim stál již bezchybný domácí brankář. Na druhé straně se musel ohánět i milevský gólman Pipek, když likvidoval tvrdou střelu Roháčika.

V 52 .minutě našel Kořánek střílenou přihrávkou Urbance, který přeci jen dostal puk za záda pelhřimovského gólmana. A zápas se tím pořádně zdramatizoval. Domácí Tecl pak mohl v 58. minutě definitivně vyřešit hádanku, kdo si připíše další body do tabulky, bohužel při závaru před brankou hostí neusměrnil skákající puk do sítě. A hrozba tak visela ve vzduchu dál

V poslední minutě se hosté pokoušeli o odvolání gólmana, jenže ještě před tím špatně vystřídali a tím se poslali do oslabení. Což znamenalo konec jejich vyrovnávacím snahám.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Martínek (trenér Pelhřimova): Byl to bojovný hokej. Potřebovali jsme doma bodovat, což se nám podařilo. Jsem spokojený s defenzivou, na které jsme zapracovali a oproti prvním zápasům jsme inkasovali méněkrát. Co jsme si řekli, to jsme splnili. Mohli jsme dát sice víc branek, ale na druhé straně nás v některých momentech podržel Honza Čekal. Utkání bohužel nedohrál Jirka Kubát, ale měla by to být otázka týdne, kdy by se mohl vrátit.

Tomáš Bečka