HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.08.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak ani podruhé nestačil na Techniku


Poslední prázdninový den přivítal Spartak Pelhřimov na svém ledě Techniku Brno. Po minulém utkání s tímto soupeřem, kdy pelhřimovští museli spolknout devítibrankový příděl, se ani dnes nedočkali výhry. I přesto, že v zápase dvakrát vedli, nakonec podlehli soupeři 2:5. Celý zápas byl rozhodnut hned po první třetině, kdy vysokoškoláci dokázali otočit skóre z 2:1 na 2:4.

Pelhřimov

31.08.2010
18:00
2:5
(2:4, 0:0, 0:1)
Technika Brno
Branky a nahrávky:9. Plachý (Kubát, Rašner), 12. Hrbatý (Plachý) – 11. Brzobohatý (Strýček), 15. Bělohlávek (Žalud, Mráz), 16. Barus (Rajnoha), 20. Kachlík (Brzobohatý), 52. Odehnal (Strýček) Vyloučení:8:5, navíc Hadrava (PEL) 10 min. OT. Využití:1:1 V oslabení:0:0 Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 2:5

PEL: Čekal - Rašner, Šustr, Plch, Kasalý, Linhart, Kůrka, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Havel, Dostál - Hubata, Hadrava, Votápek - Vitera, Zadražil, Barták

TEC: Vrba (30. Novák) - Košecký, Habrovec, Strýček, Úlehla, Žalud, Babic, Vojsovič, Reschowsky - Kraučuk (41. Matouš), Barus, Rajnoha - Mráz, Benýšek (30. Fára), Bělohlávek - Kachlík, Brzobohatý, Odehnal.

Začátek utkání se nesl v duchu seznamování a soupeři se navzájem „oťukávaly.“ V deváté minutě padl první gól utkání, o který se prudkou střelou z levého kruhu prezentoval Tomáš Plachý. Tímto odstartoval na góly bohatou třetinu. Odpověď hokejistů Techniky přišla záhy. V 11. minutě poprvé prostřelil brankaře Čekala útočník Brzobohatý. O dvě minuty později však měli Pelhřimovští opět důvod k radosti. Jan Hrbatý podobně jako před ním Plachý, překonal brankaře hostí Vrbu střelou zleva. Ale stejně jako při prvním gólu Spartaku, tak i při druhém dokázali brněnští hokejisté záhy vyrovnat. Postaral se o to v 15. minutě Bělohlávek. Tato branka dostala hosty na koně a do první sirény stihly skórovat ještě dvakrát. Nejprve Barus a po něm střelou pod horní tyčku půlminuty před koncem první třetiny Kachlík. Týmy šly tak do kabin po první dvacetiminutovce za stavu 2:4.

Do druhé periody vstoupili aktivněji domácí, ale jejich snaha o zkorigování výsledku nebyla podpořena dostatečnou přesností. I přesto se ale hokejisté Spartaku dostávali do šancí, ale nedokázali je zužitkovat. Sudí zápasu poté nechal bez povšimnutí několik zákroků na domácí hráče, což se nelíbilo především domácím fanouškům a přivolal na sebe hněv. Technika také několikrát zahrozila, ale nedokázala proměnit své příležitosti. Po druhé třetině se tedy skóre utkání nezměnilo.

Spartak začal třetí třetinu ve stejném duchu jak třetinu předchozí, avšak opět nedokázali vyzrát na gólmana Nováka. V 52. minutě brněnští hokejisté definitivně zlomili odpor domácích, když se jim podařilo popáté v zápase skórovat. Zasloužil se o to Odehnal. Poté se již zápas dohrával jen z povinnosti. V posledních minutách se začalo na ledě pořádně jiskřit, ale žádný konflikt nevyvrcholil ve vážnější potyčku. Spartak tedy prohrál čtvrté utkání v přípravných zápasech a za týden ho na domácím ledě čeká Chotěboř.

Tomáš Bečka