HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.08.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak ztratil utkání během šesti minut

Pelhřimovští hokejisté přijeli do Jindřichova Hradce bez své elitní první formace Tecl - Plachý - Hrbatý a hned to bylo na hře Spartaku znát. Zato za domácí již nastoupil i Tomáš Květoň a další ostřílení hokejisté. Domácí si dokázali vytvořit dvoubrankové vedení, o které ovšem přišli, ale díky pelhřimovské nedisciplinovanosti dokázali během šesti minut třikrát udeřit a tak vlastně rozhodnout celý zápas ve prospěch Jindřichova Hradce.

Jindřichův Hradec

20.08.2010
18:00
5:3
(1:0, 1:2, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 13. Schmidt (Bula, Mařík), 26. Bula (Klíma, Mařík), 53. Květoň (Hudler, Skokan), 57. Dvořák (Kupec, Heršálek), 58. Květoň (Mařík, Tupý) - 29. Kubát (Dostál), 34. Kubát (Dostál), 59. Roháčik (Kubát). Rozhodčí: Lacina - Hák, Zíka. Vyloučení: 7:8, navíc Havel (PEL) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.

JHR: Kubeš - Pospíchal, Tupý, Heršálek, Chmel, Klíma, Maryška - Mikš, Květoň, Skokan - Šulčík, Kupec, Dvořák - Schmidt, Bula, Mařík - Janda, Hudler

PEL: Čekal - Roháčik, Beneš, Kůrka, Linhart, Šustr, Jelínek Z., Kasalý, Doubek - Kubát, Havel, Dostál - Hubata, Hadrava, Votápek - Štěcha, Zadražil, Barták - Vitera

V první polovině úvodní třetiny měli oba týmy možnost přesilové hry, ale ani jedno z mužstev početní výhodu nevyužilo. Ovšem ve 13. minutě si hostující obránci špatně pokryli jindřichohradecké útočníky a Schmidt zůstal nikým nebráněný před Čekalem a útočník Vajgaru se nemýlil. Jestliže do této chvíle měl více ze hry Spartak, tak od úvodní branky tomu bylo opačně. Domácí se více tlačili do útoku a pelhřimovští hokejisté hrozili spíše sporadicky. Za zmínku ale určitě stojí stoprocentní branková šance pelhřimovského Dostála, jenž v samém závěru první periody stál tváří tvář domácímu brankáři, ale ten byl úspěšnější a do kabin šli s jednobrankovým vedením domácí borci.

Po nepovedené přesilové hře hostů udeřili domácí podruhé v zápase. Klímovu tvrdou střelu pelhřimovský brankář ve své výstroji neudržel a pro Bulu již nebyl problém touš uklidit za bezmocného Čekala. Ve 29. minutě putoval za katr za podražení Mařík a Spartak snížil stav utkání. Dostál našel u pravé tyčky osamoceného Kubáta, který puk zametl do odkryté branky. V přesilových hrách byli nebezpečnější domácí, což potvrdil Dvořák, jenž otestoval Čekalovy chrániče střelou z kruhu. Po ubráněném oslabení dostal chvilku času před Kubešem Kubát a střelou do horního růžku branky nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Vajgar byl v přesilových hrách opravdu nebezpečný, ale všem akcím chyběla střelba. V 36. minutě ujížděl na domácího brankáře Vitera, ale šance se zalekl a raději zvolil přihrávku na Dostála, který již ale střílel ze záklonu.

V poslední třetině se na ledě dost přitvrdilo na obou stranách a odnesl to jindřichohradecký Mikš, jenž při příjímání přihrávky sklonit hlavu a obdržel od pelhřimovského obránce tvrdý hit, po kterém byl odveden přímo do kabiny a utkání nedohrál. Ale zpět ke hře samotné. Ve 43. minutě mohl poslat do vedení hosty Barták, ale při samostatném úniku byl úspěšnější jindřichohradecký brankář Kubeš. Na druhé straně zastavil rodící se akci Maříka Linhart, který ovšem o několik minut déle hrubě chyboval s rozehrávkou a doslova vyzval Květoně ke skórování, který mířil přesně. Pelhřimovští přestali plnit jakákoliv pravidla a doplatili na svojí nedisciplinovanost. Během šesti minut hráli dvakrát oslabení 5 na 3 a Vajgar tvrdě trestal. Nejprve se z kruhů trefil Dvořák a poté při nesmyslném vyjetí všech hráčů Pelhřimova do útočného pásma zakončil akci tří žlutomodrých na samotného Čekala Květoň. Hosté se ještě zmohli na zkorigování výsledku díky parádní trefě beka Roháčika, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Nebýt tedy posledních deseti minut utkání, tak zápas skončil spravedlivou remízou pro obě strany.

Jiří Rada