HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.08.2010 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov na úvod přípravy porazil Vajgar

První přípravné utkání zvládli pelhřimovští hokejisté na jedničku. Na svém ledě přivítali jindřichohradecké hokejisty, kteří přijeli na Vysočinu bez svých opor a šanci tak dostali mladí hokejisté, což bylo znát na jejich výkonu. Do branky Pelhřimova se na první půli postavil teprve šestnáctiletý havlíčkobrodský brankář Daniel Dolejš a vedl si opravdu skvěle. V utkání se blýskl hattrickem Lukáš Dostál, jenž v dresu Spartaku nastupoval i vloni.

Pelhřimov

10.08.2010
18:00
10:3
(2:1, 5:2, 3:0)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 10. Tecl, 14. Hrbatý (Tecl), 27. Dostál (Havel, Kubát), 32. Kubát (Havel, Dostál), 34. Kubát (Hrbatý), 35. Hadrava, 39. Hubata (Votápek), 55. Dostál (Kubát), 57. Dostál (Havel), 58. Tecl (Plachý) - 20. Miler, 27. Mikš (Skokan), 37. Mařík (Mikš, Skokan). Rozhodčí: Horák - Arazimová, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3, 10:3.

PEL: Dolejš (od 30. Čekal) - Kůrka, Roháčik, Plch, Šustr, Jelínek, Linhart, Kasalý - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Dostál, Havel - Hadrava, Hubata, Votápek - Štěcha

JHR: Kubeš - Klíma, Tupý, Heršálek, Maryška, Pospíchal, Ištvánik - Mikš, Mařík, Skokan - Mazanec, Bula, Dolina (od 19. minuty Hudler) - Hudler (od 19. min. Janda), Schmidt, Miler

Do utkání vstoupili aktivněji jednoznačně domácí hokejisté v červených dresech a na první branku se nemuselo čekat dlouho. Premiérovou trefu v novém ročníku zaznamenal kapitán pelhřimovského týmu Tecl, jenž v přesilové hře nahodil puk z rohu kluziště na nic netušícího Kubeše a s překvapením všech skončil v brance. O čtyři minuty déle se radoval také Teclův spoluhráč z útoku Hrbatý a domácí vedli již o dvě branky. Z jindřichohradeckých hokejistů byl v první třetině nejvíce k vidění Miler, ale při úniku se Schmidtem nedokázali překonat skvěle chytajícího Dolejše. Aktivnější byli stále sice domácí, ale hosté se s koncem první periody dočkali alespoň snížení a to zásluhou právě Milera, jenž pelhřimovského brankáře překonal napotřetí.

Prostřední část byla na góly nejúrodnější, neboť padlo celkem sedm branek, což se několika desítkám fanoušků muselo opravdu líbit. Až neskutečný důraz v brankovišti předvedl pelhřimovský Dostál, který tak rozjel svůj velký večer. Na tuto branku ještě stihl vzápětí zareagovat Mikš, jenž zakončil pohlednou akci na jeden dotek do odkryté branky. V polovině utkání došlo na straně Pelhřimova ke střídání brankářů a Dolejše vystřídal Čekal, ale než se tak stalo, tak se havlíčkobrodský brankář ve službách Pelhřimova vyznamenal úspěšně chyceným únikem hostujícího Skokana. Na druhé straně opět udeřila druhá pětka. Jmenovitě se radoval z branky Kubát, který odstartoval povedenou pasáž utkání, neboť krátce poté se radoval podruhé. Svojí trefu zaznamenal také Hadrava, ale poté se k řeči dostali také žlutomodří, kteří zásluhou Maříka snížili na rozdíl tří branek. Ve 40. minutě skvělou Votápkovu akci zakončil úspěšně Hubata a domácí se opět mohli radovat.

V poslední třetině již hosté působili spíše odevzdaným dojmem a tak mohl Dostál ukázat, co všechno umí. Nejprve v 55. minutě dorazil svůj pokus za záda nešťastného Kubeše a poté o dvě minuty déle již jindřichohradeckého brankáře zcela vymíchal a v klidu zakončil do prázdné branky. Poslední slovo si ovšem vzal zkušený kapitán červenobílých Tecl, jenž upravil na konečných 10:3 pro domácí.

Jiří Rada