HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.12.2022 | Pavel Blažek | A-tým

O další body zabojují Poutníci na Horácku


Poutníky čeká v rámci 18.kola utkání na hřišti soupeře. Poutníci cestují k zápasu do Velkého Meziříčí, kde změří síly s tamní rezervou druholigového týmu. Zápas se odehraje v sobotu 10.prosince a úvodní buly má stanovený čas na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VMB - HCP 3:9

HHK Velké Meziříčí B

Rezerva druholigového horáckého celku se celý dosavadní průběh soutěže pohybuje ve spodních patrech tabulky. Na první body si Velké Meziříčí počkalo do 3.kola, kdy horácký klub odvezl všechny body z Náměště nad Oslavou (3:5). Ani poté se Velké Meziříčí nedokázalo dlouhodoběji naladit na vítěznou vlnu a další tříbodový zásek přišel po třech kolech, kdy v domácím prostředí Velké Meziříčí přetlačilo trápící se Ledeč nad Sázavou (4:3). V polovině listopadu ale přišlo bodově nejplodnější období našeho příštího soupeře. Velké Meziříčí zvítězilo třikrát v řadě, když v soubojích s horáckým klubem padla Bystřice nad Pernštejnem (5:4p a následně 4:6) a Velká Bíteš (5:4). Poslední utkání ale nedopadlo pro Velké Meziříčí dobře, z ledu Telče putoval pod nejvyšší dálniční most v ČR debakl 12:3. Rezerva Velkého Meziříčí aktuálně okupuje 8.příčku tabulky Krajské ligy s náskokem sedmi bodů na devátou Náměšť nad Oslavou a s tříbodovým mankem na sedmou Velkou Bíteš.

Horácký klub velmi spoléhá na produktivitu Lukáše Štěpánka (8+13) a Martina Pejchala (7+14). Oba útočníci patří k odchovancům třebíčského hokeje a oba také patří ke stálicím v dresu Velkého Meziříčí. Třetím nejproduktivnějším hráčem velkomeziříčské rezervy je Lukáš Sobotka (8+6).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci přivítali svého soupeře u Bělé v rámci 7.kola. V úvodní třetině Pelhřimovští svého soka často zatlačili do defensivy, ale bez gólového efektu. Zato ve druhé třetině to domácí rozbalili a konto soupeře zatížili pěti brankami. Na gól Filipa Kasalého sice hosté brzy odpověděli, další zásahy Porta, Mečiara, Votápka a opět Filipa Kasalého ale udaly tomuto utkání jasný směr. Velké Meziříčí sice zkraje třetí třetiny snížilo náskok domácích, což hostům vlilo trochu čerstvé krve do žil, ale na zdramatizování duelu nedošlo. Navíc v poslední minutě potvrdil domácí vítězství 6:2 gólem do prázdné branky Kochrda.

Sobotní duel tedy nabídne souboj osmého a třetího týmu aktuální tabulky Krajské ligy Vysočiny. Poutníci potřebují bodovat, aby udrželi kontakt s čelem soutěže, domácí Velké Meziříčí zase bodovým ziskem může vykročit k sedmé pozici. Která snaha ponese ovoce? To bude jasné v sobotu 10.prosince po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek