HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníkům se postaví do cesty Velká Bíteš


Patnácté kolo základní části Krajské ligy Vysočiny pomalu klepe na dveře a v jeho rámci se Poutníci představí na domácím ledě. K Bělé přijede Velká Bíteš a cíl Pelhřimova je jediný - zvítězit a udržet se v úzké vedoucí skupině soutěže. Utkání se odehraje v pátek 25.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v netradičních 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - VBI 5:1

HC Spartak Velká Bíteš

Spartakovci jsou v probíhající sezóně zatím pevně zakotveni na pozicích zajišťující účast ve vyřazovací fázi soutěže. Velkou část bodů ale získala Bíteš v úvodu sezóny, kdy Spartak krátce vedl tabulku Krajské ligy Vysočiny. První tři kola nenašli hráči Velké Bíteše přemožitele, když všechny body odvezl Spartak z Náměště nad Oslavou (4:7), Telče (3:7) a v domácím prostředí Velká Bíteš těšně přehrála rezervu Velkého Meziříčí (3:2). Poté však přišla série pěti duelů, převážně s kvalitnějšími celky soutěže a Spartakovci během těchto zápasů nebodovali. Od té doby ale Bíteští pravidelně střídají vítězství a porážky, v zatím posledním duelu se Velká Bíteš postavila v domácím prostředí Telči a Spartak bral dva body za vítězství 6:5 po samostatných nájezdech. Celkem získaných sedmnáct bodů řadí Velkou Bíteš na průběžné sedmé místo tabulky Krajské ligy Vysočiny s tříbodovou ztrátou na Telč a tříbodovým náskokem na rezervu Velkého Meziříčí.

Produktivitě Velké Bíteše vládne Lukáš Petrčka. Odchovanec brněnského hokeje a dlouholetý hráč Velké Bíteše v dosavadním průběhu soutěže střílel ostrými v sedmi případech a svůj příspěvek doplnil o dvanáct asistencí. Na druhém místě kanadského bodování Spartaku najdeme Jana Sokolíka (8+6), který je nejlepším střelcem svého týmu. Třetím nejproduktivnějším hráčem Velké Bíteše je pak David Jarolím (7+5). I v dresu Spartaku se prohání hráči s pelhřimovskou minulostí. Obránce Adam Šidák (letos 2+4) působil v Pelhřimově v sezóně 2014/2015, útočník Liridon Dupljaku nosil pelhřimovský dres krátce v sezóně 2016/2017, v současnosti působí převážně v hlavním týmu Velkého Meziříčí.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci odehráli utkání ve Velké Bíteši v rámci 4.kola a byli prvním týmem, který letos obral Spartak o soutěžní body. Pelhřimovský tým si vypracoval v úvodní třetině dvoubrankový náskok zásluhou Ladislava Pospíchala a Davida Šuláka. Ve druhé části sice domácí snížili, zásahy Davida Šuláka, Jiřího Kochrdy a Vladimíra Porta ale určily směr vývoje utkání k pelhřimovskému vítězství. Spartakovci ale zabojovali a ve třetí třetině zdramatizovali tento zápas, ovšem na góly Pavla Buchty a Davida Šuláka, jenž zkompletoval hattrick, již domácí odpověď nenalezli. Velká Bíteš podlehla v domácím prostředí Pelhřimovu 3:7.

Poutníci opět letos potvrzují příslušnost k nejužší špičce soutěže a rádi by současné umístění ještě vylepšili. K tomu jim mohou pomoci pelhřimovští fanoušci, proto neváhejte a přijďte podpořit Poutníky v souboji se soupeřem, který určitě nedá kůži lacino. Splní Pelhřimov roli papírového favorita nebo do Velké Bíteše poputuje bodový zisk? Odpověď nabídne páteční večer.

Pavel Blažek