HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Další zápas před Poutníky, tentokrát v Bystřici nad Pernštejnem


Neúprosné tempo v posledních dnech nabírá Krajská liga Vysočiny. Již o následujícím víkendu je naplánováno 14.kolo a v jeho rámci čeká Poutníky jedna z nejdelších cest v soutěži - do Bystřice nad Pernštejnem. Zápas se odehraje v neděli 20.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 16 hodin a 45 minut.

Tento článek patří k zápasu BY - HCP 3:7

HC ORLI Bystřice nad Pernštejnem

Ačkoliv již běží odvetná utkání v rámci základní části Krajské ligy Vysočiny, Poutníci a Orli změří v této sezóně síly poprvé. Domácí zápas Pelhřimova s Bystřicí nad Pernštejnem byl totiž přeložen na 2.prosince. Po předchozích zápasech, kdy Poutníci změřili síly s těmi lepšími týmy soutěže, čeká nyní na pelhřimovské hokejisty soupeř, který se výsledkově trápí a uzavírá tabulku Krajské ligy. Kvůli problémům se zimním stadionem byla část zápasů Orlů zkraje sezóny přeložena na jiný termín, ale hráči Bystřice nad Pernštejnem již od té doby odehráli jedenáct zápasů, ve kterých zvítězili pouze jednou. Ve svém zatím posledním utkání Orli překvapili vítězstvím v Telči 3:4 po prodloužení. I proto není podcenění soupeře na místě, zvlášť, když Orli dokázali bodovat i na ledě vedoucího týmu soutěže, ve Světlé nad Sázavou padla Bystřice nad Pernštejnem až po samostatných nájezdech (3:2). Zbylý bod získali Orli ve Velkém Meziříčí, kde padli po výsledku 5:4 po prodloužení.

Orli v dosavadním průběhu soutěže vsítili 27 branek, nejpilnějším střelcem a zároveň lídrem produktivity svého týmu je Jan Ludvík. Útočník, který sbíral zkušenosti v mládežnických výběrech Jihlavy a Žďáru nad Sázavou, letos vsítil sedm branek a přidal i pět asistencí. S odstupem následují Petr Peňáz (5+1) a Daniel Bednář (2+4).

V krátké historii vzájemných soubojů najdeme jen dvě společná utkání Poutníků a Orlů z loňské sezóny. V obou byli Poutníci úspěšnější, nejprve v Bystřici nad Pernštejnem zvítězil Pelhřimov přesvědčivě 0:7, ale soupeř více než polovinu duelu statečně vzdoroval favorizovaným Poutníkům. Odveta u Bělé se pak stala opět kořistí Poutníků, tentokrát po výsledku 5:0.

Poutníci věří, že série neúspěchů z posledních duelů je pryč a ve vyrovnané tabulce chtějí v neděli přidat další body, aby udrželi těsný kontakt s čelem soutěže. Zvítězí Pelhřimov v Bystřici nad Pernštejnem nebo Orli překvapí dalšího favorita? Odpověď bude známa v neděli okolo sedmé hodiny podvečerní.

Pavel Blažek