HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Šlágr kola klepe na dveře! Žihadla hostí vedoucí Poutníky


Poutníci mají v základní části před sebou zbývající čtyři duely a hned na začátek této zápasové série je čeká pikantní souboj s Moravskými Budějovicemi. Ty stále ještě patří do skupiny týmů, které mají šanci sesadit dosud vedoucí Poutníky z průběžné první pozice, vzájemný souboj tedy hodně napoví ohledně celkového vítěze základní části Krajské ligy Vysočiny. Atraktivní duel se hraje v hodně neatraktivní čas - ve středu 5.ledna, úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin a 30 minut.

Tento článek patří k zápasu MBH - HCP 6:5 pr.

Moravskobudějovický HOKEJ

Žihadla z Moravských Budějovic prožívají dosud povedenou sezónu. Parta okolo trenéra Kolečkáře se v dosavadním průběhu soutěže pohybuje v horní polovině tabulky a společně s Chotěboří nahání dosud neporažené Poutníky, byť se pelhřimovský náskok po celou letošní sezónu mírně navyšoval. Aktuálně mají Poutníci na Žihadla k dobru osm bodů a zisk z horkého ledu našeho středečního soupeře může vytvořit náskok, který již nejbližší pronásledovatelé Poutníků do konce základní části nedoženou. Nebude to ale snadná práce, Žihadla v 16 duelech pouze čtyřikrát našla přemožitele - v Humpolci získala Žihadla jediný bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech, v Chotěboři prohráli žlutočerní 5:4 po prodloužení a stejným výsledkem prohrála Žihadla i v Pelhřimově. Pouze Skláři ze Světlé nad Sázavou letos jako dosud jediní nepovolili Moravským Budějovicím zisk jediného bodu - u Sázavy Žihadla prohrála 2:3. Všechny ztráty tedy zapsaly Moravské Budějovice na venkovních kluzištích, mezi domácími mantinely jsou dosud stoprocentní. 

Hráči Pelhřimova a Moravských Budějovic navíc okupují i čelo tabulky produktivity celé soutěže. Mezi šesti nejvíce bodujícími hokejisty hned pětice obléká dres Poutníků či Žihadel. Dosud vedoucího Martina Hadravu stíhá s devítibodovým mankem Roman Mikeš. Odchovanec jihlavské Dukly a dlouholetá opora Žihadel pálil v probíhající sezóně šestnáctkrát do černého a navrch přibalil i jednadvacet bodů za asistence. Mikeš těží hlavně ze spolupráce s Petrem Krutišem (16+16), jemuž patří páté místo nejproduktivnějšího hráče soutěže. S menším odstupem pak následují Lukáš Nováček (13+13) či Ondřej Šťáva (5+20).

Vzájemný duel v letošní sezóně

V rámci osmého kola se oba soupeři potkali u Bělé a Žihadla jsou dosud jediným soupeřem v probíhající sezóně, který Poutníky obral o body, přesněji o jeden. Vstup do utkání měli lepší hosté, z jejich převahy vzniklo vedení Žihadel o dvě branky. Trefili se Horák a Šťáva, Jíra navíc další velké šance soupeře pokryl. V prostřední části hry pak tečující Jan Zadražil a chvíli po něm i Marek Hadrava vrátili Poutníky do zápasu, ale ve třetí třetině vrátili Mikeš s Krutišem dvoubrankový náskok opět na stranu Žihadel. Poutníci ale bojovali dál a v závěrečných minutách přišlo zasloužené vyrovnání, dvakrát se prosadil Martin Hadrava. V prodloužení pak o bodu navíc pro Pelhřimov rozhodl Tomáš Mečiar. Po velkém boji tedy zvítězili Poutníci nad Žihadly 5:4 po prodloužení.

Podaří se pelhřimovským hokejistům natáhnout neporazitelnost i přes tento těžký duel? Sníží Žihadla náskok Poutníků na čele tabulky nebo si pelhřimovští hokejisté zajistí celkové první místo tabulky již po tomto duelu? Středeční večer nabídne odpovědi na tyto otázky.

Pavel Blažek