HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.12.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Další soupeř od Sázavy - Poutníci cestují do Ledče nad Sázavou


17.kolo Krajského přeboru Vysočiny již pomalu klewpe na dveře a pelhřimovští hokejisté zavítají k venkovnímu zápasu s Ledčí nad Sázavou. Ledeč bojuje o umístění v elitní osmičce, což slibuje zajímavé utkání. Zápas se odehraje v neděli 12.prosince a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu LNS - HCP 4:5

HC Ledeč nad Sázavou

Ledečtí hokejisté se během aktuálního ročníku pohybují ve spodní polovině tabulky. Jedním z důvodů je ale fakt, že svěřenci trenéra Bernarda mají odehraný nejmenší počet zápasů, několik odložených duelů stále čeká na odehrání. Z jedenácti odehraných duelů se Ledečtí pouze třikrát radovali z vítězství, převážně proti soupeřům ze suterénu krajské tabulky. Bodově nejhojnější období měla Ledeč nad Sázavou na přelomu září a října, kdy nejprve ze svého ledu vyprovodila Náměšť nad Oslavou s výsledkem 10:1, aby následně Ledeč loupila v Humpolci díky výhře 3:2 po prodloužení. Na elitní týmy skupiny ale Ledečtí zatím nestačí, proti elitní čtyřce soutěže Ledeč dosud nezískala ani bod a zvlášť od Chotěboře k tomu přibyly i debakly 2:13 a 2:10. Hokejisté z Ledče nad Sázavou aktuálně stíhají elitní osmičku, která si zahraje vyřazovací část. Z devátého místa ztrácí Ledeč 3 body na rezervu Velkého Meziříčí, ovšem se zápasem k dobru.

Produktivitě Ledče dosud kraluje Dominik Skotar, který na své konto zapsal sedm vstřelených branek a osm asistence. V těsném závěsu jsou nejlepší střelci Ledče nad Sázavou - Jakub Krajíček a Vít Křesťan (oba 9+5). Brankoviště Ledče Nad Sázavou střeží v této sezóně Martin Holata, který se v sezóně 2018/2019 krátce objevil v tehdy druholigovém Pelhřimově.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Šesté kolo svedlo Pelhřimov a Ledeč nad Sázavou proti sobě a u Bělé bylo k vidění bojovně laděné utkání. Skóre sice otevřel Šulák, ovšem hosté během dvou minut skóre otočili, navíc jejich třetí branku neposvětil hlavní rozhodčí. Petr Votápek ještě v úvodní třetině vyrovnal a stejný hráč poslal Poutníky ve druhé třetině do vedení. Ledečtí ale aktivní hrou drželi hratelný výsledek až do třetí třetiny. V úvodu třetí třetiny nebyl uznán gól Vysloužilovi a nervózní průběh z obou stran byl rozseknut až v závěru duelu. Na branky Martina Hadravy, Tomáše Mečiara a Davida Šuláka již Ledeč nenašla účinnou odpověď a Pelhřimov svého soka od Sázavy porazil 6:2.

Ledeč nad Sázavou bojuje o každý bod, aby si zajistila účast ve vyřazovacích bojích, Poutníci mají úplně jiné starosti, Pelhřimov drží neporazitelnost a bude ji chtít prodloužit i v duelu s Ledčí nad Sázavou. Jak souboj Poutníků u řeky Sázavy dopadne? V neděli po sedmé hodině večerní budeme moudřejší.

Pavel Blažek