HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníkům se postaví do cesty Skláři ze Světlé nad Sázavou


Základní část Krajské ligy Vysočiny pokračuje o tomto víkendu již 16.kolem a v jeho rámci se Poutníci střetnou na domácím ledě s dalším nepříjemným soupeřem - do Pelhřimova přijede Světlá nad Sázavou, která je pevně usazena v horní polovině tabulky. Utkání se odehraje v sobotu 4.prosince a úvodní buly má tradiční čas - 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - SVE 4:3

HC Světlá nad Sázavou

Skláři vstoupili do aktuálního ročníku Krajské ligy aktivně a v úvodních čtyřech duelech ztratili pouze jediný bod - z Náměště nad Oslavou putovaly body na konto našeho příštího soupeře až po samostatných nájezdech (4:5). Za zmínku rovněž stojí vítězství nad týmem Chotěboře hned v úvodu sezóny, Skláři svého soka přetlačili na domácím ledě těsně 2:1. Teprve v pátém soutěžním duelu hráči ze Světlé nad Sázavou našli přemožitele a byli to právě Poutníci, kteří si od Sázavy k Bělé odvezli všechny body. Sklářům jakoby vyhasla pec a i v následujícím duelu Světlá odevzdala body soupeři díky porážce 3:5 v Telči. Ovšem od té doby se Skláři dostali do tempa z úvodu sezóny a natáhli šňůru šesti zápasů, ve kterých svěřenci trenéra Fixy ztratili jediný bod. Dramatický duel na ledě Humpolecké Jiskry v šedesáti minutách nepoznal vítěze, toho určilo až prodloužení, kdy Skláři vsítili vítěznou branku až v poslední vteřině nastaveného času a zvítězili 5:4. V aktuální vítězné sérii si hráči Světlé nad Sázavou vyšlápli i na Moravské Budějovice, jednoho ze spolufavoritů soutěže Skláři v domácí aréně porazili 3:2. Sečteno a podtrženo, Skláři ze Světlé nad Sázavou s 28 body uzavírají v aktuální tabulce Krajské ligy Vysočiny 4.místo, od třetí Chotěboře je dělí rozdíl jednoho bodu.

V produktivitě Světlé nad Sázavou se zatím nejvíce daří Tomáši Kohoutovi, který v dosavadním průběhu soutěže sice vstřelil pouhé dvě branky, dvanáct bodů ale posbíral za asistence. Průběžné stříbro bodovací soutěže pak patří Tomáši Kratochvílovi (10+2), který je zároveň nejpilnějším střelcem Sklářů. Vysoko v bodování našeho víkendového soupeře je i útočník Michal Dolinský (4+8) či obránce Daniel Piskač (4+7). Ondřej Špatenka, jenž nastupoval v dresu druholigového Pelhřimova v sezóně 2007/2008, zatím do statistik zapsal dvě asistence.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali do Světlé nad Sázavou v rámci 5.kola a stali je prvním přemožitelem Sklářů v této sezóně. Za vítězstvím šla parta okolo trenéra Lukašíka již od úvodní třetiny, na úvodní branku Porta sice reagoval domácí Kohout, ale po první siréně šli Poutníci do šaten veseleji, neboť po brankách Dvořáka a Martina Hadravy vedli o dvě branky. Krátce po polovině utkání sice snížil Kořínek, s odpovědí ale přispěchal Vrátný, jenž proměnil trestné střílení. Když ve třetí třetině vsítil pátou branku Poutníků Dvořák, zdálo se, že cesta za třemi body pro Pelhřimov je umetena, ale domácí nesložili zbraně. Skláři dvěma brankami zdramatizovali vývoj v posledních minutách zápasu, ale závěrečný tlak již vyrovnávací branku nepřinesl. Pelhřimov tedy zvítězil ve Světlé nad Sázavou po napínavé bitvě 5:4.

Poutníci měli tento týden odehrát duel na ledě Telče, soupeř ale požádal o přeložení zápasu z důvodu velké marodky. Pelhřimovští hokejisté tedy mají před sebou třináctý zápas sezóny a hráči Světlé nad Sázavou určitě nedají svou kůži lacino. Poutníci i v této nelehké době spoléhají na své fanoušky, přijďte tedy podpořit pelhřimovské hokejisty v honbě za dalšími doby proti nelehkému soupeři. Je jasné, že jedna vítězná série v sobotu 4.prosince skončí. Bude to série šesti výher Sklářů nebo poprvé v sezóně najdou Poutníci přemožitele? V sobotu po sedmé hodině večerní bude tato otázka zodpovězena.

Pokud se nebudete moci dostavit přímo na zimní stadion u Bělé, je připraven podrobný online přenos na adrese https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-12-0...

Pavel Blažek