HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Sobotní hokejové menu: Do Pelhřimova zavítá rezerva Velkého Meziříčí


Třinácté kolo Krajského přeboru Vysočiny otevře své brány již tento víkend a Poutníci se po delší době opět představí na domácím ledě. Soupeřem Pelhřimova bude rezerva Velkého Meziříčí, která se pohybuje okolo hrany postupu do vyřazovací části. Utkání se odehraje v sobotu 20.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - VMB 20:0

HHK Velké Meziříčí B

Vstup do aktuální sezóny se rezervě horáckého klubu nevyvedl, Velké Meziříčí padlo postupně v Ledči nad Sázavou (6:2) a v následujícím kole si od nejvyššího dálničního mostu v ČR odvezli body i Poutníci. Poté se našemu zítřejšímu soupeři začalo alespoň střídavě dařit, z Telče putovala na Horácko výhra 5:2, vzápětí Velké Meziříčí padlo stejným poměrem doma se Světlou nad Sázavou, aby opět přišlo vítězství, tentokrát nad Bystřicí nad Pernštejnem 6:4. Poté ale rezerva Horáckého klubu třikrát padla, nutno ale dodat, že kromě Velké Bíteše (1:3) se Velkému Meziříčí postavili spolufavorité Krajské ligy - z Moravských Budějovic i z Chotěboře si Velké Meziříčí odvezlo výrazné porážky (10:1 a 12:0). V posledních kolech se ale opět dostalo Velké Meziříčí na bodovou vlnu, v domácím prostředí získalo body za výhru 5:4 po nájezdech proti Náměšti nad Oslavou a v zatím posledním duelu Velké Meziříčí loupilo v Humpolci, kde v závěru přišel velký obrat na konečných 5:4 pro Horácký klub. Jedenáct bodů je aktuálně na kontě Velkého Meziříčí, což znamená průběžné sedmé místo tabulky Krajské ligy.

Nejproduktivnějším hráčem rezervy Velkého Meziříčí je Martin Pejchal, který dosud skóroval v jedenácti případech a osm bodů posbíral za asistence. Vyšší produktivitu si rovněž drží i Lukáš Sobotka (7+10) či Lukáš Štěpánek (2+14). Lukáš Sobotka ale 17 bodů stihl v pouhých šesti zápasech, v tomto ohledu patří Sobotka na čelo mezi nejproduktivnější hráče soutěže.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali na Horácko v rámci 2.kola a vzájemný duel nabídl několik obratů a celkem 16 branek. Když v první minutě otevřel skóre Martin Hadrava, asi by Poutníky a jejich fanoušky nenapadlo, že budou sledovat nejhorší třetinu pelhřimovského hokeje za poslední 3 roky. Hráči Velkého Meziříčí totiž ještě v úvodní dvacetiminutovce čtyřmi brankami duel dokonale otočili ve svůj prospěch. Ovšem Poutníci si napravili reputaci ve druhé třetině, kdy celkem šesti brankami nasměrovali utkání k vítězství. Zvýraznit náskok Poutníků se povedlo i ve třetí třetině, ale Velké Meziříčí stále bylo na dostřel. Teprve po závěrečném hvizdu bylo jasno o třech bodech pro Pelhřimov za divoké vítězství 9:7.

Poutníci mají za sebou sérii venkovních zápasů a už se jistě těší mezi domácí mantinely. A jistě se budou snažit i o prodloužení sezónní neporazitelnosti. Získají Poutníci další vítězství nebo se zrodí překvapení v podobě vítězství Velkého Meziříčí. To se dozvíme jíž zítra po sedmé hodině večerní. Pokud se nebudete moci dostavit na zimní stadion v Pelhřimově osobně, bude připraven on-line přenos na adrese

https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-11-20/id/352662.

Pavel Blažek