HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.11.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Bitva o čelo tabulky! Pelhřimov doma vyzve Chotěboř


V rámci dohrávaného 10.kola Krajské ligy Vysočiny dojde na očekávaný souboj o čelo průběžné tabulky - k Bělé přijede mužstvo Chotěboře, které v průběžné tabulce zaostává za Poutníky o šest bodů, ovšem se zápasem k dobru. Bitva o čelo tabulky se odehraje v pátek 26.listopadu a úvodní buly je naplánováno na 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - CHO 8:1

HC Chotěboř

Poutníci mají před sebou dosud nejtěžší překážku v soutěži - tým Chotěboře sice na úvod sezóny prohrál se Světlou nad Sázavou na jejím ledě 1:2, ale to bylo naposled, co parta okolo trenéra Kraučuka ztratila všechny body. Od té doby Chotěboř jenom vítězí a bod proti našemu zítřejšímu soupeři uzmul pouze tým z Moravských Budějovic, který v Chotěboři prohrál 4:5 po prodloužení. Navíc proti slabším soupeřům si hráči Chotěboře již několikrát zvedli sebevědomí, debaklem to odnesli týmy z Ledče nad Sázavou (13:2 a 10:2), Náměště nad Oslavou (9:1), Velkého Meziříčí (12:0). Tým z Chotěboře navíc vévodí i střeleckým statistikám - 77 vstřelených branek (druhé místo za Pelhřimovem) a pouze 18 branek obdržených (nejlepší v soutěži) je více než kvalitní vizitka příštího soupeře Poutníků.

Když se podíváme na tabulku produktivity, je jasné, že sobotní duel nabídne souboj nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. V první desítce bodování soutěže najdeme hned sedm hráčů, kteří se v pátek postaví proti sobě. Pozici lídra bodovací soutěže bude bránit pelhřimovský Martin Hadrava, kterého s odstupem sleduje Tomáš Eis - nejlepší střelec soutěže a dlouholetá opora Chotěboře letos již čtrnáctkrát pálil do černého a dalších dvanáct bodů posbíral za asistence. Produktivními útočníky Chotěboře jsou i Luboš Dvořák (10+14) a Martin Vlček (11+10). Znalci pelhřimovského hokeje si mohou vzpomenout, že dres s poutníkem na prsou před několika lety oblékal i obránce Václav Pecen (0+8).

Soubojem s Chotěboří ukončí Poutníci trojlístek zápasů, kdy se pelhřimovským hokejistům postavil soupeř, se kterým se v minulosti utkal Pelhřimov i ve druhé hokejové lize. Mezi lety 2010 a 2013 se týmy Pelhřimova a Chotěboře utkaly v jedenácti zápasech a výrazně lepší bilanci z těchto duelů měli pelhřimovští hráči - Pelhřimov porazil Chotěboř v devíti případech, na konto Chotěboře putovaly dvě výhry. Jeden zápas byl navíc kontumován ve prospěch Pelhřimova, neboť hráči Chotěboře nedorazili na utkání u Bělé. Ve vzájemných duelech pak hráči Pelhřimova vsítili 62 branek, hráči Chotěboře skorovali v 37 případech. To vše je ale minulost, byť vzájemné souboje si pamatuje řada hráčů Pelhřimova i Chotěboře. Novou kapitolu vzájemných soubojů napíše již páteční večer. Bude to pro Poutníky zápis vítězný či se bude radovat Chotěboř? Přijďte se přesvědčit na zimní stadion v Pelhřimově, pokud ale nebudete moci utkání sledovat přímo na stadionu, je připraven podrobný online přenos na adrese ONLINE přenos ZDE.

Pavel Blažek