HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Neporazitelnost Poutníků trvá! Moravské Budějovice ale nedaly kůži lacino


Vstup do utkání měli lepší hosté, kteří se v úvodní třetině dostali do dvougólového vedení. Aktivní Poutníci ale ve druhé třetině manko smazali a když pak Moravské Budějovice v závěrečné třetině opět přešly do trháku, Poutníci se nevzdali a díky dvěma trefám Martina Hadravy dovedli zápas do prodloužení. V něm rozhodl o domácí výhře Tomáš Mečiar a Pelhřimov si tedy připsal sedmé vítězství v sezóně, tentokrát 5:4 po prodloužení.

Tento článek patří k zápasu HCP - MBH 5:4 pr.

Utkání začalo pěkně od podlahy, oba celky přišly s aktivní hrou a na gólové příležitosti se nečekalo dlouho. Jíra a Helešic ale své týmy podrželi. Postupně se ale hosté více prosazovali a v 7.minutě se poprvé měnilo skóre utkání – Sigmund objel domácí branku, přihrávkou našel Horáka a ten pohotově zakončil do poloodkryté klece. A pro domácí bylo ještě hůř v 9.minutě, během přesilové hry hostů pálil od modré Šťáva a s Poutníky to v tu chvíli nevypadalo dobře. Domácí se ale sebrali a v následujících minutách se tlačili do zakončení, Helešic však domácím atakům obstál. Na ledě se s blížícím koncem první třetiny přiostřilo, ale skóre zůstalo neměnné.

Snaha co nejrychleji se vrátit do zápasu, to bylo hlavním motorem domácích hokejistů zkraje druhé třetiny. Poutníci přidali na důrazu a ve 26.minutě přišlo snížení z hole Jana Zadražila, jenž tečoval ve skrumáži nahození Vysloužila. O minutu později se individuálně prosadil Marek Hadrava a domácích hráčů byl rázem plný led. Poutníci měli i další šance, ale Helešic byl u dalších pokusů domácích hráčů pozorný. V závěru třetiny se hráči Moravských Budějovic přeci jen trochu oklepali a tlačili se před Jíru, který ale také držel domácí tým v zápase.

Třetí třetina opět nabídla aktivnější hru hostů, kteří si postupně vytvářeli tlak a ve 46.minutě si vzaly Moravské Budějovice vedení zpět po střele Mikeše, který zužitkoval početní výhodu svého týmu. Stejnou výhodu měli vzápětí i domácí, nenaložili s ní ale podle svých představ. Zejména díky přesilovým hrám, z nichž některé nebyly úplně citlivě posouzeny, se hosté dostávali více do hry a v 52.minutě Krutiš pohotově navýšil vedení Moravských Budějovic. Poutníci ale nesložili zbraně a dál se prali o lepší výsledek. A snaha se vyplatila, v 54.minutě Martin Hadrava zblízka snížil na jednobrankový rozdíl. Vzápětí ale dostali hosté dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, zejména posouzení čistého bodyčeku na Krutiše v podání Váchy neslo punc kontroverze. Dvojnásobné oslabení ale Poutníci ubránili a opět se tlačili za vyrovnáním. V končící 58.minutě dopravil puk na místo určení Martin Hadrava a v euforii hrající Poutníci měli ve zbytku utkání šanci rozhodnout, Helešic ale stál na svém místě. Po šedesáti minutách tedy na tabuli svítilo skóre 4:4 a šlo se do prodloužení.

V úvodu nastaveného času vládli brankáři, Dvořáka vychytal Helešic, hostující Vysloužil na druhé straně protáhl Jíru. V 62.minutě, během signalizovaného trestu, rozhodl o bodu navíc pro Poutníky Tomáš Mečiar. Helešic si na ránu pelhřimovského obránce sáhl, ale již nedokázal zabránit puku v cestě do sítě.

Poutníci tak v aktuální sezóně stále drží neporazitelnost, dnes ale soupeř z Moravských Budějovic ukázal své zbraně a byl domácím vyrovnaným soupeřem. Program Krajského přeboru je neúprosně nabitý a již tuto sobotu 30.řijna zamíří Poutníci k zápasu do Velké Bíteše.

Pavel Blažek