HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Šlágr kola u Bělé! Pelhřimov hostí Moravské Budějovice


Osmé kolo Krajského přeboru Vysočiny je nabité dlouho očekávanými souboji. Utkají se mezi sebou rivalové od řeky Sázavy, ale pro pelhřimovské hokejisty a jejich fanoušky je zásadnější souboj, ve kterém se Poutníci postaví na domácím ledě Moravským Budějovicím. Utkání se odehraje ve čtvrtek 28.října a úvodní buly je tentokrát naplánováno na 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - MBH 5:4 pr.

Moravskobudějovický HOKEJ

Sváteční den nabídne pelhřimovským hokejistům soupeře, který je od vzniku Krajského přeboru Vysočiny pasován do role jednoho ze spolufavoritů celé soutěže. A tým z Moravských Budějovic tuto nálepku dosud plní více než zodpovědně. Svěřenci trenéra Kolečkáře v probíhajícím ročníku pouze dvakrát nestačili na svého soupeře, přičemž v obou případech dostali finální úder až v nastaveném čase či nájezdech - na ledě Chotěboře, která rovněž patří mezi nejlepší celky Krajského přeboru Vysočiny, padly Moravské Budějovice 4:5 po prodloužení a na ledě humpolecké Jiskry ztratily Moravské Budějovice body za prohru 2:3 po samostatných nájezdech. Zbylé čtyři duely svěřenci trenéra Kolečkáře zvládli a vždy s výraznějším náskokem. Naposledy se o formě Moravských Budějovic přesvědčila rezerva Velkého Meziříčí, která na ledě žlutočerných schytala debakl 1:10. Poutníky tedy nečeká ve vzájemném souboji lehký úkol, budou bránit svou letošní stoprocentní bilanci proti týmu, který se na Pelhřimov dívá ze třetí pozice tabulky pouze díky horšímu skóre.

V kádru Moravských Budějovic najdeme několik hráčů, kteří pamatují vzájemné souboje s Pelhřimovem ještě v rámci druhé hokejové ligy. Jedním z těchto hráčů je Petr Krutiš, který patří k nejvíce bodujícím hráčům soutěže - k osmi brankám přidal i šest asistencí a drží si tak vynikající průměr více než dvou bodů na zápas. Dalším ofenzivním hráčem, který v minulosti dělal starosti pelhřimovské obraně je Roman Mikeš (3+7). Bronz v produktivitě Moravských Budějovic patří Lukáši Nováčkovi (5+4).

Jak již bylo naznačeno, Pelhřimov a Moravské Budějovice za sebou mají mnoho bitev v rámci druhé hokejové ligy. A celková bilance pro Pelhřimov není vůbec příznivá - z dvaceti soutěžních zápasů jich hráči pelhřimovského Spartaku a posléze i Ledních Medvědů pro sebe získali pouze pět. Zbylých patnáct duelů patřilo soupeři a i celkové skóre je nakloněno na stranu Moravských Budějovic - 64:102. Toto je ale minulost, oba celky si prošly v posledních letech neklidným vývojem, dá se tedy říci, že čtvrtečním soubojem se začne psát nová stránka vzájemných zápasů. Udrží si Poutníci stoprocentní bilanci i po této překážce nebo budou Moravské Budějovice nad síly pelhřimovského celku? Po čtvrteční osmé hodině večerní budeme moudřejší.

Pavel Blažek