HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.09.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Sobotní hokejové menu - Poutníci vyzvou v domácím prostředí Telč


Poutníky čeká třetí vystoupení v Krajské lize Vysočiny. V sobotu 2.října zavítá na stadion u Bělé mužstvo Telče, která zatím obsazuje pozice ve spodních patrech neúplné tabulky. Úvodní buly je naplánováno na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - TEL 8:5

SK Telč

Hokejisté Telče nevstoupili do nové sezóny podle svých představ. V úvodním kole hostila Telč soupeře z Náměště nad Oslavou a z nepříliš gólově bohatého utkání putovaly všechny body na konto Náměště po výhře 3:1. Poté si hokejisté z města proslaveného především zápisem na seznamu UNESCO zvedli sebevědomí, když v Humpolci proti tamní Jiskře vybojovala Telč plný bodový počet bodů po výhře 5:3. Nahuštěný program ale našemu příštímu soupeři nesvědčil, hned dva dny po vítězství pod Orlíkem odehráli hokejisté Telče domácí utkání s rezervou Velkého Meziříčí a z tohoto utkání odešla Telč opět poražena, tentokrát v poměru 2:5. V neúplné tabulce patří hokejistům Telče 9.pozice se třemi body.

Z kádru Telče výrazně vyčnívá především Peter Pucher. Slovenská hokejová legenda, která v létě oslavila již 47.narozeniny, toho v hokejové kariéře stihla opravdu hodně, mistr světa 2002, vítěz slovenské extraligy a medailista české extraligy, k tomu si Pucher zahrál také v nižších českých soutěžích, kde nosil např. dres druholigových Moravských Budějovic či jindřichohradeckého Vajgaru v rámci Krajské ligy jižních Čech. V aktuální sezóně se Pucher dosud střelecky neprosadil, zaznamenal ale čtyři asistence. Nejpilnějším střelcem a zároveň lídrem kanadského bodování Telče je Jiří Lander (4+1).

Podaří se Poutníkům uhájit stoprocentní bodovou bilanci z úvodu soutěže? S podporou fanoušků to budou mít domácí hokejisté snažší, tak neváhejte a přijďte podpořit Poutníky v dalším zajímavém utkání. Po sedmé hodině podvečerní budeme vědět více o tom, zda-li Poutníci přidají další vítězství do tabulky přeboru či nikoliv.

Pavel Blažek