HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníky čeká náročný dvojzápas


Jihočeská Krajská liga pokračuje v následujících dnech hned dvěma zápasy. Pelhřimovský celek nečeká právě snadný úkol, neboť v pátek 2.října Poutníci zamíří do Veselí nad Lužnicí, kde poměří síly s tamní Lokomotivou. A hned den poté, v sobotu 3.října, hostí Pelhřimov nově vzniklý tým z Českých Budějovic. Páteční duel u řeky Lužnice startuje v 19 hodin a domácí sobotní duel má úvodní buly naplánováno na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu VES - HCP 4:10

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí

Hráči Lokomotivy mají odehrány oba dosavadní zápasy v nové sezóně a v obou duelech odešli z boje vítězně. Nejprve u Lužnice porazili místní hokejisté nepříjemné Strakonice po vyrovnaném průběhu 6:5, aby poté na ledě Českého Krumlova zvítězila Lokomotiva 8:7. Přitom Veselí nad Lužnicí prohrávalo na ledě Slavoje po čtyřiceti minutách tříbrankovým rozdílem, ovšem drtivý finiš rozhodl o tom, že všechny body poputují k Lužnici.

Zápasy Pelhřimova a Veselí nad Lužnicí v loňské sezóně

Minulou sezónu představovaly duely mezi Poutníky a Lokomotivou atraktivní podívanou plnou obratů a vstřelených branek. Nejprve v domácím prostředí pelhřimovští hokejisté celkem čtyřikrát smazali jednogólový náskok Veselí, aby nástupem ve třetí třetině svého soka definitivně skolili dalšími čtyřmi brankami. Konečné skóre tedy bylo 8:4 pro domácí Poutníky. Odveta u Lužnice byla gólově ještě bohatší. Po vyrovnané první třetině, kdy oba celky skórovali dvakrát, přišla z pohledu Poutníků vydařená prostřední část, kdy odskočili domácím na dvoubrankový rozdíl. Třetí třetina pak nabídla gólovou přestřelku, kdy domácí Lokomotiva chvílemi stahovala náskok hostů, kteří však dalšími brankami své vítězství potvrdili. Do Pelhřimova tak putovala výhra 9:5.

HC Samson České Budějovice

Další soupeř Poutníků v Krajské hokejové lize vznikl teprve v minulých týdnech a měsících. A soupiska tohoto týmu představuje zajímavý mix, ve kterém najdeme i několik bývalých hokejistů z českých i zahraničních nejvyšších soutěží, kteří pochází z jihu Čech a mají společnou chuť , většinou na sklonku bohatých kariér, zahrát si takzvaně pro radost. Zvláštní kapitolu představují hráči, kteří okusili slavnou NHL a rozhodně v ní nehráli druhé housle - jména jako Martin Hanzal, Rostislav Klesla, Václav Nedorost či Radim Vrbata budou jistě velkým lákadlem pro diváky všude, kam tým z Českých Budějovic zavítá. Jmenovat ale všechny hráče Samsonu, kteří mají bohaté hokejové zkušenosti nebo i sbírku medailí z mistrovství světa, by bylo na delší reportáž, proto jsou uvedeny sestavy Samsonu z jeho prvních soutěžních utkání - nejprve nováček na krajské hokejové mapě porazil v domácím prostředí Pouzar arény Rytíře z Hluboké 6:1, aby pak dostal Samson tvrdý direkt od Strakonic, jimž na jejich ledě podlehl 1:10. I mezi hráči Samsonu ale najdeme hráče, který se v minulosti představil na druholigových kluzištích v dresu tehdejšího pelhřimovského Spartaku, jedná se o Tomáše Klestila, který v sezónách 2009/2010 a 2010/2011 strážil branku Pelhřimova v několika soutěžních zápasech.

Sestava HC Samson České Budějovice v domácím duelu proti Hluboké nad Vltavou:

J. Jágr ml. – Kotaška, Klesla, O. Liška, K. Ťoupal, Cikán, Zich, Chaloupka, M. Mrázek – V. Nedorost, M. Hanzal, R. Vrbata, J. Korbela ml., R. Suchánek ml., Fr. Mrázek, J. Kadlec, Sumerauer, D. Nedorost, M. Silný, V. Mrkvička, Feferle. Trenéři Milan Stárek a Norbert Král.

Sestava HC Samson České Budějovice v utkání na ledě Strakonic:

Jágr (13. – 32. Klestil) – Kotaška, Sičák, O. Liška, K. Ťoupal, M. Mrázek, Cikán – Mrkvička, R. Suchánek ml., J. Korbela ml., J. Kadlec, J. Hanzal, D. Nedorost, K. Kadlec, Sumerauer, M. Silný. Trenéři Martin Hanzal a Lukáš Chaloupka.

Pavel Blažek