HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.02.2020 | Jiří Rada | A-tým

Martin Hadrava: Musíme přidat na důrazu


Pelhřimoští hokejisté ovládli základní část Jihočeské krajské ligy a stejně tak tomu bylo v kanadském bodování soutěže. Kanadské bodování ovládl Bohumil Svoboda se 47 body (25+22) a hned v závěsu skončil Martin Hadrava se 43 body (17+26). Martina jsme vyzpovídali po prvním utkání s Milevskem, ve kterém se podílel na vítězství Poutníků dvěmi brankami a čtyřmi asistencemi.

Tento článek patří k zápasu HCP - MIL 8:7

Martine, s přehledem jste vyhráli základní část a před sebou máte nejdůležitější část sezóny. V prvním kole musíte přejít přes Milevsko, jak bys tohoto soupeře charakterizoval?

Určitě je to bojovný soupeř, který nám nedá vůbec nic zadarmo. Navíc hraje dost na hraně. Myslím si ale, že jsme na tom bruslařsky a hokejově lépe než on.

Povedlo se vám dostat lidi zpět na stadion a vrátit tak hokejovou atmosféru do Pelhřimova. Další třešničkou byla účast Dominika Haška na první utkání. Můžeš prozradit, jak tato myšlenka vznikla?

Kluci jsou s ním v kontaktu z důvodu odebírání jeho nápojů Smarty. Tak nějak jsme se o tom bavili, že bychom ho mohli pozvat a ono to klaplo. Dominik souhlasil a jsme moc rádi, že se to vše povedlo.

První třetina s Milevskem vám vůbec nevyšla. Mohla být příčina i v předzápasové nervozitě?

Určitě mohla být na vině i naše nervozita. Soupeř hrál dost tvrdě a nabuzeně a my naopak zastrašeně.

I předvedená hra nevypadala vůbec dle předchozích zápasů, ale druhá třetina přinesla velký obrat. Co proběhlo v kabině mezi třetinami?

Byl to první zápas play-off a my se museli hlavně uklidnit. Něco jsme si museli v šatně vyříkat a od druhé třetiny jsme byli herně jasně lepším týmem. Bohužel ale soupeř využil skoro každou svoji šanci a pro nás to nebylo jednoduché na psychiku.

Nakonec se i se štěstím podařilo Milevsko zlomit, ale až do posledních vteřin to byl boj. V neděli vás čeká hned druhý zápas na ledě soupeře. Ukázal vám první zápas, jakou zvolit taktiku? Přeci jenom na soupeřově ledě to bude jiný zápas...

Jednoznačně musíme přidat na důrazu, protože to je právě to, co nám chybělo v prvním zápase. Jinak musíme hrát stále aktivně a nutit soupeře chybovat.

Jiří Rada