HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci hostí na svém ledě humpoleckou Jiskru


Pelhřimovské hokejisty a také jejich fanoušky čeká jeden z vrcholů základní části letošní sezóny. V sobotu 1.února přijede k Bělé Humpolec a můžeme se těšit na atraktivní duel dvou celků z nejvyšších pater tabulky. Navíc okořeněný nepsanou rivalitou, která provází Pelhřimov a Humpolec na mnoha úrovních již několik desetiletí. Úvodní buly je naplánováno na klasický čas - 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - HUM 11:2

TJ Jiskra Humpolec

Hokejisté Jiskry prožívají zatím velmi úspěšnou sezónu - od začátku soutěže se tým okolo trenéra Zoura pohybuje na pozicích zaručujících účast ve vyřazovací části. Již nyní je jisté, že do nadstavby se Humpolečtí kvalifikovali a v posledních zápasech bude Jiskra bojovat o zahájejí prvního kola play-off na domácím ledě, Humpolec ale v tomto boji nečeká snadná práce, i přes nemalý bodový náskok čeká Jiskru poměrně náročný los. V samotné sezóně se Humpolci vyhla delší výsledková krize, stejně tak dlouhé série vítězných zápasů. Jiskra je v domácích prostředí nebezpečnější, pouze Strakovice a Poutníci dokázali v tomto ročníku pod Orlíkem zvítězit. V roce 2020 zatím Humpolec odevzdal body pouze ve Strakonicích, ale od té doby Jiskra třikrát v řadě zvítězila, naposledy v domácím prostředí nad Vimperkem 6:1. Humpolečtí se tedy právem vyhřívají na aktuálním třetím místě tabulky Krajské ligy, o skóre za druhým Českým Krumlovem.

Kádr Jiskry Humpolec je plný hráčů, kteří mají bohatou pelhřimovskou minulost, řada z nich v dresu s poutníkem na prsou odehrála nejednu druholigovou bitvu. Brankoviště Humpolce většinou střeží vedle Daniela Šťastného expelhřimovský Jan Zour. Nejvíce bodů v aktuální sezóně za Humpolec dosud nasbíral Tomáš Dvořák, devátý hráč průběžného bodování soutěže a také hráč s výraznějším pelhřimovským zápisem. Tento šikovný střelec dosud zaznamenal čtrnáct přesných zásahů a stejný počet bodů získal za asistence. S odstupem následuje další produktivní útočník Pavel Hendrych (8+10), o bronz v rámci produktivity Humpolce se dělí Jakub Brychta (7+9) a Martin Jelínek (6+10), rovněž bývalí pelhřimovští hráči.

Vzájemný duel v letošní sezóně

Osmé kolo poslalo Poutníky na led nedalekého Humpolce a byli to právě Pelhřimovští, kteří měli povedený nástup do zápasu. Ještě v první minutě rozvlnil síťku za Janem Zourem Miroslav Kopic a v desáté minutě zvýšil vedení hostů Adam Vylíčil, jenž do tohoto duelu naskočil jako staronová posila. Ovšem zanedlouho začalo humpolecké dotahování, které vydrželo většinu zápasu, nejprve se v jedenácté minutě prosadil Brychta. Zanedlouho ale Poutnící znovu udeřili, ve čtrnácté minutě vsítil svou druhou branku v zápase Vylíčil a když o čtyři minuty později Lukáš Siřiště přidal čtvrtý gól Pelhřimova, zdálo se, že cesta za třemi body je pro Pelhřimov umetena. Ještě do první sirény ale snížil Dvořák a Jiskra ve druhé třetině dvakrát udeřila, po brankách Dvořáka a Bambuly chvíli svítil na tabuli nerozhodný stav. Ale jen do té doby, než Bohumil Svoboda v polovině duelu tečovaným pokusem dopravil puk do humpolecké brány popáté. Oba brankáři až do konce zápasu mnohokrát své týmy podrželi, takže po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli konečné skóre 5:4 pro Pelhřimov.

Pelhřimovští fanoušci vytvořili na tomto zápase vynikající kulisu a lze očekávat, že i tentokrát z Humpolce dorazí nemálo fanoušků. Utkání tak bude mít jistě náboj nejen na ledě, ale i v hledišti. Poutníci spoléhají na podporu svých fanoušků, proto neváhejte a přijďte podpořit domácí hokejisty v honbě za dalším bodovým ziskem. Poutníci v minulém kole pojistili první příčku tabulky Krajské ligy a nyní se chystají ladit formu na vyřazovací část. Humpolečtí naopak potřebují každý bod k uhájení nejhůře čtvrtého místa, které jako poslední zajišťuje start úvodního kola play-off na domácím ledě. Kdo se bude radovat po konci tohoto atraktivního duelu? Odpověď nabídne již sobotní podvečer.

Pavel Blažek